Su İçmek(2)

3.3K 81 10
                                    

NASIL SU İÇEBİLİRİZ

Evet bu "Su İçmek" konusunun 3.alt başlığına geldik.

Nasıl su içebiliriz? Tabiiki de cevap bardakla değil :D

İlk başta size bu konunun aklıma nereden geldiğini yazacağım isterseniz okumadan geçebilirsiniz ben size mutlaka okumanız gereken yeri söyleyeceğim :)

***

2 haftalığına Almanya'ya gitmiştik okulla, her gün 3 saat almanca dersi de alıyorduk. (Gerçi kurstaki Türkler full wattpad den hikaye okuyor, telefondan okey oynuyordu falan da hoca görüyordu ama bir şey demiyordu :D) Herneyse 11 kişilik sınıfın 6'sını bizim okuldan arkadaşlar oluşturuyorduk geri kalanlar hep yabancıydı. 2 arkadaş vardı bizim sınıfta; biri Lucy diğeri de -Nemrut Dağı suratlı dedikleri- Miki'ydi. Sadece aklımda kaldığı için yazdım yoksa ikisiyle de bir sorunum yoktu ikisi de çok tatlıydı. İkisi de Japon'du ve sınıfın ineklerindendiler. Lucy her sabah geldiğinde yanında yaklaşık 1 litrelik bir su getiriyordu ve içinde hep bir dilim meyve oluyordu. O 1 litrelik içeceği ilk 15-20 dk'da bitiriyordu ve anında tuvalete koşuyordu.(Su ne kadar hızlı etki etmişse :D) tuvalette suyu tekrar dolduruyordu. Almanya'da tuvaletten su içebilirsiniz, lavabodan. Biz de su almak için para ödemek yerine bazen su petlerimizi oradan dolduruyorduk zaten normal su bulmak çok zor çünkü gazlı su içiyorlar tabii bu sağlık için daha iyi ama biz içtiğimizde 1 hafta boyunca bağırsaklarımız bir tuhaf gezdik yani :D Neyse Lucy ama habire tuvalete gidiyordu. O 3 saat boyunca 7-8 kere gidiyordu tabii kurstaki salak erkekler sayıyordu ve dakika tutuyorlardı... Hoca da farketmiş olacak kız gittiğinde arada arkasından bakıyordu kapıya bize bir şeyler diyordu. (Kursta lavaboya gitmek için izin almıyoruz kalkıp gidiyorsun.) Daha sonra işte sonuca geleyim bir gün arkadaşıma sordum Lucy her sabah ne içiyo böyle diye o da bunun su karışımı olduğunu ve sağlığı için yaptığını söyledi.

***

BURADAN SONRASINI HERKES OKUSUN LÜTFEN :)

Benim deneyimim: İstanbul'a geldiğimde ben de denedim. İlk nektariyle yaptım ve zaten kayısı,nektari,şeftali gibi meyveler metabolizmayı hemen hızlandırdığı, bağırsakları hemen harekete geçirdiği için baya işe yaradı.

1 dilim nektariyi (kabuğunu soyarak) büyük şişedeki (750ml-1litre falan) suyunuzun içine atın ve suyu buzdolabına koyun. Evden çıkarken yanınıza alabilirsiniz, evdeyken de içebilirsiniz tabiiki de.

Ayrıca ben mor erikli, yeşil elmalı, kırmızı elmalı da denedim ama nektarilide daha çok fayda gördüm ancak eğer gittiğiniz yerde lavabo falan yoksa nektarili yapmayın :D

Şimdi buraya kadar kısa bir bilgi vermiş oldum eğer daha ayrıntılı bilgi isterseniz, su karışımı örnekleri görmeyi dilerseniz aşağıyı okuyunuz :)

~~~~~~~~~~~~~~~

Çeşitli bitki, baharat, sebze ve meyvelerin eklenmesiyle oluşturulan su karışımları, sıvı ihtiyacını karşılamada en sağlıklı seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Rafinera, özel su karışımlarının diyetin en iyi dostu olacağını söylüyor.

Yaşamımızı sürdürmemiz, hayatta kalmamız için en önemli ihtiyacımız olan su, her gün yeni bir faydasıyla bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Son zamanlarda pek çok ünlü kişinin elinde görmeye başladığımız su karışımları, evlere diyet yemek servisi yapan Rafinera'nın da diyet dostu önerileri arasında yer alıyor. Özel su karışımları, sindirimden bağışıklık sistemini güçlendirmeye, cilt korumasından, ruh sağlığına kadar birçok konuda kişilerin sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakıyor.

Kilo Verin! Sağlıklı YaşamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin