Su İçmek(1)

4K 108 87
                                    

Biraz okunma artsın diye bekledim yazacağım zaman da biraz işim çıktı kusura bakmayın :*

İlgilenen yorum yapan vote yapan okuma listelerine ekleyen kısacası beni mutlu eden herkese çok teşekkür ederim :* umarım siz de her zaman mutlu olursunuz.

Su içmek'e 3 konu altında bakıyoruz.

*Ne zaman su içilmelidir?

*Ne kadar su içilmelidir?

*Nasıl su içebiliriz?

NE ZAMAN SU İÇİLMELİDİR

Su içmek çok önemlidir. Midemizi kontrol etmemizi (açlığımızı) sağlayabilir.

Bahsedilen suyu ayrıca tüm sıvılar olarak da düşününüz.

Öğünlerden yarım saat önce su içilmelidir. 1 yada 2 bardak suyu öğünlerinizden önce (en çok da yeni uyandığınızda kahvaltıdan önce) içerseniz su iştahınızı da biraz kapatacaktır.

Öğününüz sırasında yani mesela akşam yemeği yiyorsunuz yemeğinizin yanında çok su/sıvı tüketmeyiniz. Midenizin büyümesine yol açarak bu sefer de tokluk hissini hissedememenize yol açar.

Yemeklerden hemen sonra su içmek ise hiç yapmamanız gereken bir şeydir. Öğünlerinizden en az 20 dk sonra su içiniz. Yemeğin üstüne içtiğiniz su midenizin büyümesini tetikleyecektir.

Yani kısacası öğünlerden yarım saat önce bol su için,öğünleriniz sırasında fazla su/sıvı tüketmeyiniz, öğünlerden hemen sonra ise su/sıvı tüketmeyiniz.

NE KADAR SU İÇİLMELİDİR?

Bu konu öncekine göre daha kapsamlı ve uzundur.

Su içmek kiloya bağlı bir şeydir. Kilonuza göre ne kadar su içmeniz gerektiğini merak ediyorsanız android'in de apple'ın da mağazasında bulunan "Water Your Body" uygulamasını indirebilirsiniz.(Apple için adı farklı. Yine water your body yazıp ilk çıkanı indirin.) Uygulama kilonuzu yazdıktan sonra size günlük kaç ml/oz su içmeniz gerektiğini söyler. Benim iphone'um var. Android'de ve Apple'da biraz farklı uygulama. Apple'da bardaklarınız mililitresini ayarlıyorsunuz zaten orjinalinde ayarlı sadece eğer değiştirmek mesela 200ml lik bardağı 180 vb. yapmak isterseniz ayarlıyorsunuz, su içtikten sonra masaya tıklıyorsunuz sizin için bir bardak koyuyo. Kaç bardak kaldığını takip edebiliyorsunuz.

Eğer uygulamayı indirebilecek bir aletiniz yoksa yorumlara kilonuzu yazabilirsiniz. Ben girip kendi uygulamamdan bakıp size günde kaç bardak/ml/oz su içmeniz gerektiğini söyleyebilirim.

Not: Ben kilomu 1 kilo fazla yazdım 200 ml olan bardağı da 180 yaptım böylece çok az daha fazla su içiyorum ama böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama abartmayın çok da üstüne çıkmayın olması gerekenin kslesjks

Eveeeettt :))) Bu 2 başlığı açıkladım geriye 3.başlık kaldı. Onu şuan yazamayacağım çok özür diliyorum :* Bunu da cidden zaman bulup hemen yazmaya çalıştım :) anlayışınız için çok teşekkür ederim :)

Yeni bölüm +15 vote olunca :) Hepinize güzel sağlıklı günler dilerim :) :*

hic_bir_sey

Kilo Verin! Sağlıklı YaşamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin