Bölüm 4/ Küçük Fare

28.5K 1.3K 42
                                    


₩ Bölüm 4: Küçük Fare ₩

- İntikamım soğuk ama seni cayır cayır yakacak Aras Soykan.-

"Birdiler iki oldular" diye söylendi Neriman'cığım. "Valla beni canım müdürcümğüm tuttu Elizab.. ahh şey yani Neriman hocacığım yoksa ben hiç dersinize böyle girer miyim?" sonrada masumca bakışlarımı takınıp gözlerimi kırptışdım. Bana 'yav he he bakışları' attı. Kesin ceza verecekti. Ona anne dersem affeder miydi acaba?

Etmezdi? Çünkü o numarayı geçen sene denemiştim. Hala mı desem acaba?

"Senin mazeretin ne cocuğum?" Cocuğum derken? Ahan da bizim Neriman Aras'a sulanıyordu. Haksızlık ama erkek değilmiyim diye mi bana acımıyordu bu hoca. Cinsiyet değiştirmek için çok geç değil bence?

"Ben Aras Soykan" dedi Aras. Tabi soyadını duyan Neriman'cığım gözleri fal taşı gibi açıldı. Bu Neriman ikinci kocayıda boşamıştı kesin Aras'a sulanacak. Yaşından başından utan be kadın.

Tabi bu Aras Soykan olunca ben bile yavşardım yani. Hem yakışıklı hem zengin. Tenefüste evlenme teklifi etsem çok mu geç kalmış olurum.

Keşke şeyine tekme atmasaydım yaa!

"Ahh hoşgeldin. Sen yerine geçebilirsin " dedi Neriman kendini tatlı -ama bence muş muşmula gibi- sandığı ifadesiyle. Gözlerimi devirmemek için kendimi zor tutuyordum. Aras ağır adımlarla Atıl'ın bana tuttuğu sıraya doğru giderken nefesimi tutmuş onu izliyordum. Eğer oraya oturursa savaş bile çıkartırdım.

"Masal sende cezalısın" Aras'ın sıramam oturmasının şokunu daha atamamışken ikinci şokuda Neriman'cığımdan yedim. 'Where is the adalet'diye bir söz vardır bizim oralarda bilir misin Elizabeth?

"Ama o benden sonra girdi " diye itiraz ettiğimde kaşlarını çatıp "Akşam sınıfı temizliyorsun. Şimdi yerine geçebilirsin 505 Masal" dedi. Hayy senin 505'nede sana da. Kendi numaramdan soğudum resmen. Neriman'a sinirli bakışlarımı atıp bana sırıtarak bana bakan Aras'a doğru yürüdüm. Seninle de hesaplaşacaz yakışıklı çocuk.

Şimdilik bir şey demeden Aras'ın yan tarafındaki sıraya geçip zilin çalmasını bekledim.

Neriman'nın sürekli benle uğraştığı bir dersin sonuna geldiğimde neredeyse patlayacak duruma gelmiştim. "Kalk hemen yanımdan" diyerek anında konuya bodozlama dalmıştım. Aras'ın kıskanılasî kaşları alayla yukarı kalkıp "Kalkmıyorum ama sen kalkabilirsin" dedi.

"Yanımdan kalk Aras Soykan " diye soludum. Sonrada "Burada başkası oturuyor" diyede ekledim.

"Hadi yaa ben niye göremiyorum o başkasını"

Gözlerimi sınıfta gezdirip Ege'i aradım. Vay ibne bizim gözlüklü Melis'in yanına oturmuş. "Ege buraya gel"diye bağırdım sinirle."Ne var Masal" diye bağırdı oda bana. "Sen niye burada otur muyorsun?"

"Şey .." evelemeye gevelemeye başladı. Hadi hayırlısı. "Eveleme"diyerek bağırdım bu sefer. Aras'ın bir yandan gülmesi sinirlerimi daha bozuyordu. "Ne gülüyorsun?" Sırıttı "Sevgilin seni sattı" dedi tane tane . Sevgilim derken? "Sevgilim? "

Gözleriyle Ege'yi gösterdi. "Haa o mu?" diyerek güldüm. Ege'yi sevgilim sarmıştı ki bu okuldaki çoğu kişi öyle sanıyordu ama biz sadece arkadaştık. Hatta kan bağım olmayan kardeşlerimdi. Bunlara Emre ,Emir ve Derin'de dahildi. Ama bunu onu söylemeye gerek yoktu bence!

"He o" dedi beni taklit ederek. "Evet sevgilim" diyip sırıttım. Ama sonra salak Ege "kankicim bu sene matamatikten geçmem gerek ve Melis'te bana yardım edicek" dedi. Ben morarırken Aras kahkaha attı. "Ege sevdiğin kızla ilk buluşmanda inşallah osurursun"dedim sinirle.

ErikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin