ESRAR-ENGİZ

11 3 3
                                    

HİNT KENEVİRİ (CANNABIS/MARIJUANA) GERÇEKLERİ

Hint Keneviri Binlerce Yıldır Tedavi Aracı Olarak Kullanılmaktadır 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hint Keneviri Binlerce Yıldır Tedavi Aracı Olarak Kullanılmaktadır 

Anavatanı Orta Asya olan bu bitkinin orijinal adı “Cannabis Sativa”dır. Cannabis-Hint Keneviri-Marijuana-Ot hepsi aynı bitkiye verilen farklı isimlerdir. Halk arasında bizler buna bir de Gannavuri veya Esrar ismini vermekteyiz. Şunu da peşinen belirtmek isteriz ki bu bitkinin Afyon ile hiçbir alakası bulunmamaktadır.

Marijuana’nın “neşe, keyif” etkisi binlerce yıldır bilinmektedir. Çin İmparatoru Shen Nung’un M.Ö. 2737 tarihli yazılarında ‘Cannabis Çayı’, romatizma, gut hastalığı, sıtma ve hafıza bozuklukları için bir ilaç olarak önerilmişti. Tıbbi alanda ağrı kesici ve uyku verici etkileri nedeniyle 19. ve 20. yüzyılda kullanılmıştır. Çeşitli kaynaklar Birinci Dünya Savaşı yıllarında baş ağrısı, durgunluk, iştahsızlık, zayıflama gibi yakınmalarda, bazı kanamalarda ve epilepside ilaç olarak önerildiğinden bahseder. Geçen yüzyılda ağrısız doğum için bu ot önerilmiştir. Fransız doktor Louis Aubert-Roche, Kuzey Afrika’da yaptığı tıbbi gözlemlerde bu otu kullanan Mısırlılar’ın Avrupa’yı etkileyen veba ve tifo gibi hastalıklara karşı daha az duyarlı olduğunu gözlemlemiş ve 1840’ta yayınladığı kitabında Cannabisi “veba ve tifo belirtilerini tedavi etmek için” önermiştir. 1890 yılında Kraliçe Victoria’nın doktoru olan Sir John Russell Reynolds, “dismenore, migren, nevralji gibi ağrılı hastalıkların tedavisinde ve ayrıca konvülsiyonlar ve uykusuzluk için en yararlı ilaç” olduğunu bildirmiştir. Modern Tıbbın babası olarak bilinen Sir William Osler, 1915 yılında yazdığı tıbbi ders kitabında Cannabis hakkında “Migren için en iyi tedavi” ifadesini kullanmıştır.

 Modern Tıbbın babası olarak bilinen Sir William Osler, 1915 yılında yazdığı tıbbi ders kitabında Cannabis hakkında “Migren için en iyi tedavi” ifadesini kullanmıştır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hint Keneviri İnsana ve Çevreye Sayısız Faydaları Vardır

Elinize bir tohum alıp ekiyorsunuz. O tohum çok az suyla 4 ayda 3 metrelik bir ağaç oluyor. Bu kadar kısa sürede büyüyüp gelişen bu ağaçtan yılda en az 3-4 kez mahsul alma imkanınız var. Peki bu mahsulün size yararları nedir? Hint Keneviri (Cannabis/Marijuana)’nin başka hiçbir bitkide göremeyeceğiniz kadar fazla ve geniş faydaları bulunmaktadır. İşte bunlardan sadece birkaçı:

İlişki Durumu: BİLİMSEL KARIŞIKWhere stories live. Discover now