THOMA FELSEFELERİ

17 2 7
                                    


THOTMA'NIN FELSEFELERİ...
TANRININ MATEMATİK İLMİ NASIL DİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ?

“Tanrının Ve Dünya Kralı Olan Thothma’nın Felsefeleri, Piramitler ve Kadim Kitaplar" Başlıklı araştırma yazısından Derlenmiştir

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

“Tanrının Ve Dünya Kralı Olan Thothma’nın Felsefeleri,
Piramitler ve Kadim Kitaplar" Başlıklı araştırma yazısından Derlenmiştir...
“Kral Thothma, matematikçilerini bir araya topladı ve onların derecesine göre, aralarından 1200 kişi seçti. Onları 100 kişilik guruplara böldü: ve onlara yeterli miktarda hizmetkâr verdi: ve emirlerine göre onların her birine gözlem için on altı yıllık süre tanıyarak, onları dünyanın her yerine gönderdi. Ve onlar yanlarına, karşılarına çıkacak konuları kayda geçirecek katiplerin yanı sıra, ölçüm yapabilecek her türden cihazlar aldılar…. Ve on altı ve on yedi yıl içeresinde, yolculuklar sırasında ölen bazıları dışında geriye döndüler. Ve bu matematikçilerin edindiği bilgi harikuladeydi….”.

…Thothma onları büyük bir debdebe ve ihtişamla karşıladı ve hepsini servete boğdu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

…Thothma onları büyük bir debdebe ve ihtişamla karşıladı ve hepsini servete boğdu. Ve Thothma bunların hepsini tekrar yazdırdı ve özetlerini çıkarttırarak kitaplar haline getirtti, ve bunlar piramit’in kesinlikle emniyet içinde olacakları güney odasında depolandılar.. Matematikçiler döndükten sonra Thothma ve filozofları tüm konuyu, göklerin haritaları ve kitabeleri ile karşılaştırarak incelediler ve bundan sonuç olarak çıkardıkları hususları ayrı bir kitap halinde yazdılar ve bu kitaba “Tanrının ve dünya kralı olan Thothma’nın felsefeleri” adını verdiler. Bu kitabın kopyaları yapıldı ve yukarıda adı geçen ülkelerdeki Tanrının rahiplerine gönderildi. Fakat orijinal kitap, Osiris mabedindeki (piramitteki) Kutsal odaya kondu.” (Piramitler. Bilim Araştırma merkezi. Kitap no71.1 Baskı Haziran 1983 İstanbul).

KANDIRILDIK MI?Thothma’nın (Hermes) tarafından yazdırıp dünyadaki tüm ülkelere dağıtıldığı anlatılan bu kitaplar aynı zamanda Babil’de yapılan işleri de içermekteydi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

KANDIRILDIK MI?
Thothma’nın (Hermes) tarafından yazdırıp dünyadaki tüm ülkelere dağıtıldığı anlatılan bu kitaplar aynı zamanda Babil’de yapılan işleri de içermekteydi. Aslında Babil kulesi, Ahaz’ın güneş saatinde oluşan gölgelerin ölçümleri ile yapılmaya başlanan (Tekvine göre) fakat bitirilmeyen bir kuledir. Kral Thothma’nın, yukarıdaki yazısından bu kulenin tamamlanmış olduğu anlaşılmaktadır. Çünkü kozmik Keops piramidinin inşası ile irrasyonel matematik keşfedilmiş; Babil kulesi ile Rasyonel matematiğe dönüştürülmüştü. Tekvin /11’de belirtildiği gibi, dünya ülkelerine buradan (İlahi âlemin ve köklü uygarlıkların başkenti) dağıtılmış, ancak dağıtılanın ne olduğu hakkında bir açıklamada bulunulmamıştır.
“Tanrının ve dünya kralı olan Thothma’nın felsefeleri” adlı kitabın kopyalarının yapılıp adı geçen ülkelerdeki İmparatorlara, krallara veya İlim merkezlerine değil de; neden Tanrının rahiplerine gönderildiğine gelince , çünkü okuma yazma konusunda tek yetkili bu zümreydi,üstelik de Tanrının her isteği , kutsal sayılan emanetlerin tek koruyucu sayılan bu bilgelerin himayesine verilirdi...
Tanrının yaratılış ilmini içeren matematik kitabının bilimciler yerine rahiplere verilmesiyle Matematik, Rahipler tarafından zamanla bilinerek veya bilinmeyerek dine dönüştürülüyor ve “Tanrının ve dünya kralı olan Thothma’nın felsefeleri” adlı kitap yok oluyor. Söz konusu kitap rahipler tarafından saklanmış veya yok edilmiş olmasaydı, Bilim hurafelerle donatılamayacak, Hz. Ali’nin dediği gibi “İLİM bir nokta olarak kalacak: bugün özürlü matematik değil, Evrenin ahengini sağlayan rasyonel matematiği, dolayısıyla Pi sayısını 3.1428, olarak kullanıyor olacaktık.
Piramitler adlı kitaptan almış olduğum bu yazıya göre: Rahipler dini sırları değil, Tanrının yaratılış ilmini içeren matematiğin sembollerini ve açıklamalarını saklamışlardır.
Sümerlerin MA adını verdikleri genetik dizin buna dahildir....

İlişki Durumu: BİLİMSEL KARIŞIKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin