XXXIII «Rece»

1.2K 80 1
                                    

Capitolul 33

Rece

Sarah Collins

Il îmbrățișam cu putere, il trăgeam cat mai aproape de mine, dar corpul lui era rigid. Brațele lui era întinse pe langa corp si parea ca nu avea nicio intentie sa ma îmbrățișeze la fel cum o făceam eu. Asta mă ranea dar stiam ca o meritam.

-- Sarah. Nu acum. -- Blake isi luase postura care îndepărta pe oricine. Mi-a îndepărtat mâinile de pe corpul lui ceea ce a făcut sa ma îndepărtez si eu. M-am uitat in ochii lui încercând să transmit fiecare sentiment al meu.

-- Veti vorbi mai tarziu. Nu este in stare acum. Continua cu ce trebuie sa faci. -- spune tatăl lui Blake.

Diavolul acum nu mai parea ca cel mai nemiloasa fiinta. El era obligat sa fie si sa se comporte asa cum a facut-o pentru ca sufletul sau de Diavol a fost luat de catre spirit, toate astea din cauza sentimentului de gelozie si ura care a apărut in momentul nepotrivit facandu-l sa actioneze nepotrivit. Acum ca spiritul a fost distrus, sufletul i-a fost eliberat iar acum se poate comporta ca o fiinta normala si acum, ca un tată.

L-am ascultat pe Diavol si m-am îndepărtat atat de Blake cat si de situație, si m-am intors spre Josh care reușise sa ii lege pe Jake, Bruno si Luke. Trebuia sa îmi continui treaba. Să terminăm cu toate momentele de nefericire. Cu Blake voi vorbi mai tarziu. Se vor rezolva toate cu timpul. 

Josh îmi dăduse o privire de milă. Știa prin ce trec si prin ce trecea Blake. Am incercat sa ma concentrez pe situația in care ma aflam ca sa imi pot face bine treaba.

Vampirul isi făcuse treaba. Sunase la poliția din Los Angeles pentru a-i anunta pe agenti ca Jake este prins si ca poata sa isi desavarseasca pedeapsa. Din cel mai apropiat oras au trimis o patrulă pentru ca in Odessa oricum totul era distrus, poliția nu era una dintre cele mai sigure agenții si nu puteam sa risc sa il pierd din nou pe Jake acum ca îl am.     

-- Luke, sunt dezamăgită de tine. -- numitul isi ridicase capul si se uitase in ochii mei cu parere de rau.

-- Nu am stiut ca voi ajunge atat de departe, Sarah. Asta e rolul meu, asta sunt eu.

-- Esti polițist, Luke. Erai un servitor al raului care proteja oamenii?

-- Voiam să stiu ca nu sunt rău, sa stiu ca nu apartin lumilor atat de crude.. Voiam să insist sa cred ca eu sunt normal si ca nu sunt un om rău.

-- Făceai asta in timp ce făceai rău? -- îl întreb cu un ras ironic.

-- Spiritul controlează totul. Avea puterea necesara sa controleze totul pentru ca era hrănit din plin. Era hrănit cu ura de pe Pământ, cu gelozia dintre oameni, cu falsitatea lor. L-a putut controla pe Diavol, pe Blake, pe Jake, pe mine. Nu gândeam rațional. Era inteligent, știa sa isi joace jocul. -- avea dreptate si nu il puteam condamna pentru asta. Nu a facut nimic rau, concret. Aveam incredere in el asa ca am decis sa nu ii fac nimic. Nu merita. Luke voia doar sa arate ca este un om normal care poate ajuta.

-- Jake. -- nu stiam ce sa spun. Nu ii intelesesem povestea. Stiu ca are legatura cu Marisa, stiu ca o iubea, stiu ce se întâmplase dar vreau sa stiu mai mult de atat.

Scuza lui Wallenberg nu poate fi aceeasi. Spiritul nu a pus stăpânire pe sufletul lui. El făcea crime dinainte să fiu inclusa in aceasta situatie.

-- Ce? Vrei să fiu unul dintre mielusel si sa iti spun povestea pentru care fac ceea ce fac? Vezi că am fața de tocilar care face ce ii este ordonat? -- Josh ii dăduse un genunchi in coaste facandu-l sa scoată un sunet dureros ceea ce m-a provocat sa ma uit urat la vampir. Nu trebuie sa acționăm asa.

O Iubire DemonicaWhere stories live. Discover now