Hoofdstuk 1

7K 262 39
                                    

~ Lucy ~

"Kom op, het wordt echt leuk!" Klinkt de stem van mijn beste vriendin, Vayen, door mijn slaapkamer. "Nee, ik heb geen zin om naar dat concert van die stomme band van je te gaan." Zucht ik. "Ze zijn niet stom, ze zijn super goed!" Zegt Vayen beledigd.

"Vindt jij." Mompel ik. "Ja, en jij vindt ze vast ook leuk! Je hebt nog niet eens één liedje van ze gehoord, niet één. Hoe kun je dan in godsnaam weten dat je ze niet goed vindt?" Vraagt ze me met haar hand in haar zij. "Ik weet het gewoon. Jij weet net zo goed als ik dat ik niet van boybands houd, ze zijn allemaal hetzelfde." Zeg ik.

"Dit is geen boyband! Het is een bánd, ze bespelen gewoon instrumenten. Kom op zeg, je weet dat mijn moeder me nooit alleen laat gaan. En dit is mijn enige kans om ze te zien!" Zegt ze pruilend. "Ik trap er niet in Vay!" Zeg ik terwijl ik naar beneden loop gevolgd door haar. "Lucy! Kom op zeg, ik heb al kaartjes gekocht. Twee om precies te zijn, één voor jou en één voor mij. Het is maar één avondje, en je hoeft ze daarna nooit meer te zien of te horen." Zeurt ze.

"Doe het voor mij, voor Luke." Zegt ze met een engelachtige glimlach. Ik lach. "Voor Luke? Ik wist niet dat jullie een stel waren?" Grap ik. Ze zucht. "Je snapt me best. Hij weet niet eens dat ik besta, maar dat gaat veranderen!" Zegt ze terwijl ze haar vuist in de lucht gooit. "Tuurlijk." Zeg ik sarcastisch. "Denk het ook ja."

Ik loop naar de keuken en pak een fles cola uit de koelkast. "Als je meegaat, doe ik alles wat je wil!" Zegt ze. "En schenk ook voor mij in als je toch bezig bent."

"Alles? Zou je alles doen?" Vraag ik. "En trouwens, schenk lekker zelf in."

"Ja alles, ja. En je bent toch bezig, kan je net zo goed voor mij inschenken." Zegt ze zelfverzekerd.

"Oké, ik schenk wat voor je in. Maar nee, ik ga niet naar dat concert." Mompel ik. "Kom op! Doe het voor mij, alsjeblieft? Dan bak ik een taart voor je!" Voegt ze er snel aan toe. "Een KitKat M&M taart?" Vraag ik. Ze weet hoe dol ik daarop ben. "Ja, een KitKat M&M taart!" Zegt ze. "Pffft, oké dan, één avond!" Zeg ik.

Ze begint te juichen. "Dankje, dankje, dankje, dankje!" Fijn, nu zit ik opgescheept met een 5 Seconds Of Summer concert. Ze heeft deels wel gelijk, ik heb niet eens één van hun nummers gehoord, maar ach, wat maakt dat nou weer uit? Ik pak mijn tijdschrift. Ik zie een prijsvraag, het is een kruiswoord raadsel, als je hem af hebt en opstuurt naar de redactie maak je kans op een meet & greet bij het concert.

Hm, Vayen's verjaardag komt eraan, misschien kan ik een poging wagen? Je weet maar nooit, en het zou een unieke ervaring voor haar zijn. Kan ze eindelijk die Luke Hemmings ontmoeten waar ze al weken over kwijlt. Ik begin er wel aan als ze weer naar huis is. Ik ben een pro in kuiswoordraadsels dus dat lijkt me geen probleem. Maar ja, er zijn meer mensen die dat wel kunnen, dus dan moet je maar net gekozen worden....

More than 5 Seconds Of Summer《Dutch 5SOS fanfiction》Where stories live. Discover now