I - VI.Bölüm

4.6K 350 136
                                    

LYORD KRALLIĞI

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

LYORD KRALLIĞI

Lisiya, 1224

Söğüt ağacının eğilmiş dalları arasından süzülen güneş ışığı, çimenlerin üzerinde yatan Richard'ın yüzünde değişik şekiller oluşturuyor ve ciddi ifadesine hafif bir sevimlilik katıyordu. Elinde tuttuğu kitabını büyük bir ilgiyle ve öğrenmeye aç bir öğrencinin ciddiyetiyle okuyordu. Üstat Flich, Richard'ın tarih üzerine eksiklerini fark etmesi üzerine Lyord'un Asil Haneleri isimli arşiv kitabını ona vermişti. Kitabı bitirdikten sonra kendisine sorular soracağını söylemiş ve bu kitabı okumayı bir hediyeden ziyade zorunluluk haline getirmişti. Richard başlarda biraz söylense de daha sonra krallığında yaşayan ve hala soyları devam eden haneleri öğrenmek hoşuna gitmişti.

Catalina onun kumral rengi saçları ve gök mavisi gözlerinin canlılığına hayran hayran bakarken, bir an için onu fazla dikkatle incelediğini düşünerek bakışlarını akıp gitmekte olan nehre çevirdi. Richard'ın dizinden destek alarak yarım bir şekilde ona yaslanmış ve kucağında tuttuğu kitabını kapatmadan karnının üzerine bırakmıştı. Kendisi de ünlü şairlerin derlemelerini okuyordu ve bir süredir bunları okumaktan büyük bir keyif alıyordu.

"Sence sevginin gücü her şeyi affetmeye yeter mi?"

Richard dirseklerinden aldığı destekle toparlandı ve bakışlarını nehre çevirdi. "Sevgi her şeyin ilacıdır derler, değil mi? O yüzden bence her şeyi affetmeye yeter de artar bile."

Catalina düşünceli bir şekilde dudaklarını birbirine bastırdı. "Bu çok büyük bir hata olsa bile mi?"

"Neden olmasın ki?" dedi Richard, bakışlarını ona çevirirken. "Misal, ben büyük bir hata yaptım diyelim. Sen bana olan sevginden ötürü beni affetmez misin?"

Catalina yaslanmakta olduğu arkadaşının dizine cimcik attı ve ardından kıkırdadı. Richard bir an için acıyla bacağını ovuştururken, genç kızı tek hamlede çimenlerin üzerine yatırdı ve ellerini iki yanına koyarak ona iyice yaklaştı. Güzel yüzüne gün geçtikçe hayran olmamak elinde değildi. Bakışlarını kiraz rengi dudaklarından gözlerine doğru çevirdiğinde, kızın heyecandan nefesini tuttuğunu fark ederek gülümsedi.

"Ah, ölmeni istemiyorum," dedi Richard, neşeyle. "Nefes alsan iyi olur."

Catalina onu sertçe ittirdikten sonra yattığı yerden kalktı ve dağılan saçlarına çeki düzen vermeye koyuldu. Yüzünü ondan yana çevirmiyor ve utancını saklamaya çalışıyordu. En nihayetinde yapacak başka bir şeyi kalmadığında öylece durup nehri izlemeye koyuldu. Bakışları ufka doğru dalmışken, Richard elini açıkta kalan omzuna koydu. "Seni bu kadar derin düşüncelere sürükleyen şey nedir?" diye sordu, merakla.

Catalina başını iki yana sallarken, "Özel bir durum değil," dedi sakince. "Sadece bazı şeyleri anlamlandırmaya çalışıyorum."

"Son zamanlarda çok düşüncelisin ve bu beni de düşündürüyor."

GÜNEŞ VE AY'IN DANSIWhere stories live. Discover now