XIV. Secretul nespus

549 41 0
                                    

Nogoon:

În fața mea îl vedeam pe Wu Zhang. În mintea mea revedeam tot ce se întâmplase.

După ce Yuna m-a înjunghiat, am închis ochii. Așteptam să mor. Anticii spuneau că secretul vieții a fost dintotdeauna să știi cum să mori. Dar eu, eu nu voiam să mor așa, aveam speranțe și așteptări de la mine. Mă gândeam la părinții mei și la faptul că poate ei mă așteaptă în altă dimensiune acum. Ochii mei, închiși. Urechile mele, deschise. O auzeam vorbind cu soldații săi.
   -Nogoon nu ar mai trebui să trăiască mult. Nu pare atât de puternică fizic. 
   -Va trebui să moară, domniță. Altfel va afla despre Arhivele Secrete. Va fi inevitabil. Trebuie să protejăm Împăratul.
  -Așa este. Nu va dura mult până la Apusul tinereții sale. După ce Împăratul va fi matur, nimic nu îl va mai coborî de pe tron. Trebuie să avem grijă și la Wu Zhang, totuși. Este isteț, poate să își dea seama. 
    Mă prefăceam că sunt inconștientă, însă acest dialog mă trezise mai mult la realitate decât orice medicament. Nu îmi venea să cred ce auzeam. Arhive Secrete ? De ce se temeau că Împăratul va fi dat jos de pe tron? 
  -Trebuie să găsim documentul în care este menționat totul și să îl ardem. Altfel, Împăratul este pus în pericol.
 -Foarte corect, dar trebuie să obținem cheia de la Arhive și să îl găsim. Oare poți face asta, Yuna?
 -Nu știu dacă Împăratul mai are încredere în mine atât de multă încât să îmi ofere acea cheie. Wu Zhang mai are o copie, dar la el îmi e imposibil să ajung, doar Nogoon ar reuși asta.
 -Eu zic să nu o ucidem încă. Poate dacă o ținem captivă, Wu Zhang va veni să o caute. Și atunci, putem obține cheia.
 -Foarte bine gândit. Spălați-o pe Nogoon , dar nu îi curățați rana. Trebuie să nu fie capabilă să se miște prea mult. Dacă starea sa fizică se va înrăutăți, îi va fi imposibil să scape.

Am simțit un jet de apă rece pe față și pe corp. Încercam să nu răsuflu sau să deschid ochii. Știam că , de acum, totul avea un sens. Răpirea mea nu era doar un act de gelozie, ci un plan malefic de a păstra pe tron un om care, probabil, nu își avea locul acolo. De când eram pe aceste tărâmuri, soarta Imperiului conta pentru mine, pentru că era importantă pentru Wu Zhang. Acum aparțineam de el, nu aveam niciun secret față de el, inima mea era vulnerabilă. 
   Liniște.
  Acum eram singură în încăpere. Același miros cadaveric persistând în nările mele. Am deschis ochii. Adrenalina îmi urla în tot organismul. Am încercat să pun presiune pe răni, astfel încât sângele să înceteze să mai curgă.
  "Trebuie să mă ridic de aici, trebuie să scap de aici."
  Același gând sălbatic îmi năvălea mintea, mă obseda. Încercam să mă ridic fără zgomot, auzeam goarne pe fundal. Ușa era întredeschisă , probabil o lăsaseră așa pentru că nu se așteptau să mai fiu în viață. Am încercat să mă strecor, mai mult moartă decât vie. Am fost dusă într-o baracă, undeva, în mijlocul acestei păduri.

 Am fost dusă într-o baracă, undeva, în mijlocul acestei păduri

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Am început să mă târăsc printre frunze, fără să fac zgomot. Nimic nu avea sens. Arhive, tron, secrete. Unde nimerisem? Simțeam cum corpul meu cedează, sângele năvălea peste tot. M-am târât tot mai mult, auzeam pași în urma mea. 

"Trebuie să ajung la Wu Zhang."
Apoi, m-am prăbușit.

                                                                                  ** 

  Simțeam miros de sânge. Îl vedeam în fața ochilor. L-am luat în brațe, cu mâinile însângerate.
 -Ai venit înapoi pentru mine.
  Îl simțeam cum tremură sub îmbrățișarea mea. 
 -Am crezut că nu o să te mai revăd vreodată, Nogoon. Nu așa.
 -Wu Zhang, trebuie să mă asculți. Răpirea nu a fost un accident, totul a fost plănuit. Nu a fost din gelozie, ci ca să îl protejeze pe Împărat.
  Simțeam cum suflul mi se taie.
 -Nogoon, te simți rău. Trebuie să te odihnești.
 -Nu, Wu Zhang, nu. Cât am fost acolo...i-am auzit. Am auzit-o pe Yuna...
 -Nogoon...
 -Wu Zhang, unde sunt Arhivele Secrete? 

 La menționarea acestui cuvânt, fața lui păli.
 -De unde știi de ele?
 -I-am auzit, Wu Zhang. Vor să îl protejeze pe Împărat. Spuneau că după maturizarea lui, nimic nu îl va mai putea opri. Vor să ardă un document, de aceea m-au răpit. Voiau să obțină cheia de la tine, ca să intre în Arhive și să distrugă un lucru compromițător pentru tronul Împăratului.
-Credeam că e doar o legendă...
-Wu Zhang, trebuie să găsim documentul înaintea lor. Nu sunt de pe aceste meleaguri, dar ce contează pentru tine, e de asemenea și o prioritate de a mea.
-Nu, Nogoon. Tu nu trebuie să fii implicată în asta.
-Deja sunt, iubirea mea. Am fost de la început. Trebuie să intrăm în Arhive până nu e prea târziu. Vreau să știu despre ce e vorba. Știi cumva la ce document se referă?
 
  Wu Zhang trase aer în piept și îmi luase mâna mea în a lui.
-Se spune că Împăratul ar fi avut un frate mai mare, care a dispărut fără urmă. Legenda spune că el ar fi fost răpit de mongoli în timpul unei invazii la palat. Totul a fost menţionat într-un document care a dispărut, la rândul lui. Bătrânii care au asistat la acea invazie spun că ,pentru a proteja istoria, ctitorii Palatului au ascuns documentul în Arhivele secrete, însă nimeni nu l-a găsit vreodată, deși totul s-a întâmplat acum douăzeci de ani.
-Eu cred că asta nu e doar o legendă, Wu Zhang. Yuna și oamenii ei știu ceva. Împăratul știe ceva, sunt sigură.
-Acum că mi-ai povestit toate acestea, nici eu nu mai pot valida  varianta legendelor.
-Trebuie să găsim documentul, Wu Zhang. Moștenitorul de drept al tronului trebuie găsit.
- O să găsesc acest document cu prețul vieții mele, Nogoon.

" Iar eu te voi ajuta, cu prețul vieții mele, Wu Zhang."

"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



Templul împăratuluiWhere stories live. Discover now