Deel 9

2 0 0
                                    

Vakantie, het gaat veel te snel voorbij.
Maar goed voor sommige gaat het veel te langzaam.
Gelukkig voor mij het eerste, Bennie en ik gingen naar Nederland voor een klein weekje, we gingen even langs bij mijn ouders graf en dat van m'n broertje, ik bezocht nog wat andere familieleden en natuurlijk deden Ben en ik heel veel leuke dingen.
Toen we eenmaal terug in Engeland waren voelde ik me opgelucht, deels omdat mijn familie me niet meer herkende en mijn Nederlands erg slecht is geworden, wat ik spreek alleen nog maar Engels mensen, en deels omdat Nederland gewoon niet zo gezellig is als Engeland.
Dat is mijn mening.

Maar nu sta ik alweer voor het grote schoolgebouw samen met Ben.
We lopen naar binnen en recht naar de administratie, we kregen nieuwe sleutels voor kluizen en wachtwoorden.
Daarna liepen we naar onze kluizen, die blijkbaar naast elkaar stonden, en stopten onze jassen en boek erin.
"Ons laatste jaar Ben," zeg ik.
"Ah moet lukken," Ben lacht naar me en ik terug," kan niet erger dan afgelopen jaar toch? Kan alleen maar beter," ik lach zachtjes.
De eerste les was mentorles, raad eens wie mijn mentor is? Precies, meneer Owl, ik ga helemaal achterin zitten naast Rachel, ze zat toch alleen.

"Hey Morrigan," zegt ze zacht.
"Hey Rach," ik pak mijn schetsboek en potlood," dit word leuk," ik zucht en zij lacht zachtjes.
"Nou hou je dit jaar maar in, hij blijkt heel veel leerlingen te hebben laten zitten voor slecht gedrag," fluistert ze en dan gaat de bel.

"Hallo ik ben meneer Owl, jullie mentor voor dit jaar," hij klinkt nog deprimerender dan vorig jaar," jullie hadden mij vorig jaar voor wiskunde dus kennen jullie me wel"
Ik luisterde al niet meer en tekende een of andere zwarte persoon, een geest of zoiets, ik had laatst een horror gekeken met Bennie en ik inspireer haar op een van de hoofdrolspelers.
Je kunt maar beter oppassen dit jaar hij heeft leerlingen laten zitten voor slecht gedrag, ik glimlach bij de gedachte, moest ie eens proberen, ik ga echt niet meer veranderen, ik blijf Morrigan Saunders de in het donker geklede rebelse tiener van vorig jaar, en als hij mij wil laten zitten voor het zijn wie ik nu ben dan ben ik niet degene met een probleem.
"Mevrouw Saunders!," Langzaam til ik mijn hoofd op en kijk recht in de ogen van Owl, kon hij niet beter Dragon of Fire heten? Man het vuur kon je zien branden in zijn ogen.
"Ja meneer?," Vraag ik met een beheerste emotieloze stem.
Hij slaakt een geërgerde zucht," als we het gedrag van vorig jaar gaan herpakken, pak dan nu alsjeblieft je spullen en meld je bij het bureau"
"Ooh zeker meneer zal ik doen," ik zei het een tikje te opgewekt waardoor hij nog bozer werd.
"Saunders," een hap adem," eruit!," Langzaam pak ik mijn spullen in en loop het lokaal uit.
Op de gang denk ik na, zal ik naar het bureau gaan, of niet?
Neh geen zin in.
Ik loop naar de trap achter school en vervolgens naar het kleine parkje.

Het uur daarop had ik, gelukkig, kunst met dezelfde docent als vorig jaar, de les was rustig.
Vooral omdat ze niet zo heel erg streng was en je mocht muziek luisteren, de enige regel was: maak de opdracht.
Meer niet.
Mooi toch?
Je moest de meest belangrijke persoon van vorig jaar in een tekening verwerken, het hoefde niet letterlijk de persoon zelf te zijn, het mocht ook een voorwerp of dier zijn waar je bij die persoon aan dacht.
Voor mij was de keus snel gemaakt.
Bennie, het werd Ben.
Natuurlijk tekende ik hem niet maar wel allerlei games en een paar van zijn shirts, daarna een grote B in het midden, ik vond het wel wat hebben, rommelig en toch netjes.
Precies Bennie, geen twijfel mogelijk.
En omdat het Ben was moest ik wel kleur gebruiken, meeste was blauw en groen, ik vond het niet echt leuk maar ja ik ben meer een donker persoon.
En omdat we 4 hele uren achter elkaar hadden kregen we nog een tweede opdracht, het maken van een map, het moest duidelijk zijn dat het jou map was.
Simpel, ik pakte zwart, grijs, donker blauw, donker paars, een lichte zalm achtige kleur, een bruine en een donkere bruin rode kleur.
Ik besloot om gewoon mezelf op de map te tekenen, het was makkelijk, ik tekende constant portretten, wel op mijn eigen manier natuurlijk, maar wat maakt het ook uit.

Na die ene leuke les kregen we de saaie lessen, allemaal theorie, ik was dan ook vreselijk blij dat de dag afgelopen was.
Op mijn zelfverzekerde manier loop ik rustig naar mijn kluis, Ben staat er al met nog een paar van zijn vrienden, ik open mijne en wissel mijn boeken.
"Hey Mor," zegt hij en ik kijk op," hey Ben," ik pak mijn jas en trek em aan.
Als ik merk dat zijn vrienden me bekijken kijk ik ze een voor een recht aan met een blik die zegt: stop of je krijgt echt grote problemen.
Al snel raken ze in een 'gesprek' verwikkeld," dussss," zegt Ben.
"Vraag alsjeblieft niet hoe vaak ik eruit gestuurd ben," zeg ik," toch niet bij elke les?"
"Nee gelukkig niet, wel bij Owl, je weet wel die wiskunde docent van vorig jaar," hij zucht," ja dat dacht ik dus ook, zelfs al aan het begin van de les toen ik erachter kwam dat hij mijn mentor is," met grote ogen kijkt Ben me aan," dat meen je niet,""toch wel," hij moet moeite doen om niet te lachen, ik kan het duidelijk zien.
"Hou je in," zeg ik zacht en dreigend," anders geen lekker eten vanavond", nu kijkt hij nep verdrietig en ik rol met mijn ogen," maar goed jij gaat met je vrienden mee?," Hij knikt," dan is de sleutel van mij geef hier," ik hou mijn had op maar hij moet zo kinderachtig doen om het op te gooien. Met een zucht gris ik het uit de lucht en sluit ik m'n kluis.
"Tot vanavond," zeg ik," ja doei," en met dat draait hij zich om, ik glimlach even maar draai me dan ook om en loop weg.
"Hé Ben, heeft ze al een vriend?," Hoor ik een van Ben's vrienden vragen," voor zover ik weet niet, maar het zou kunnen," ik krijg een warm gevoel van binnen," hè jammer man ze is wel echt leuk,""ja zeker," ik voel een blos opkomen en begin sneller te lopen al snel ben ik buiten en van het schoolplein af, Ben vind me leuk?!
Of hoorde ik het verkeerd?
Vind ik hem leuk?
Misschien bedoelde hij het niet zo?
Of wel?
Man ik ben zo onzeker nu.

Thuis ga ik naar boven en maak ik snel mijn huiswerk daarna zie ik dat het al weer etenstijd is.
Ik maak een makkelijke pasta, macaroni met saus en kaas.
Ik verbaasd me er af en toe nog over dat ze dat hier ook hebben.
"Ben thuis!," De deur gaat dicht en Bennie komt de keuken binnen," hmmmm lekker Mor"
Ik lach zacht," thanks Ben," ik denk snel de tafel en we gaan eten.
Het was een lange dag.

I changedKde žijí příběhy. Začni objevovat