7. Apolline

2.1K 93 10
                                    

Po vyučování jsem našla Apolline a šly jsme se projít po školních pozemcích. Obcházely jsme jezero, jakýsi podivný strom i chatrč ve které zdřejmě bydlel ten obr co nás převážel po loďkách. Povídaly jsme si o všem možném. Potom nám ovšem začala být zima a tak jsme šly do hradu. Došly jsme k Nebelvírské společenské místnosti a řekly heslo. Buclatá dáma se odklopila a my vešly do vyhřáté společenky.
,, as-tu une chambre?"( Kde máš pokoj?)
Apolline jen pokrčila rameny a tak jsme stoupaly po schodech nahoru.
Když jsme došly k pokoji, kde jsem bydlela já, zastavila jsem.
,,J'habite ici."( Tady bydlím já.)
Vstoupily jsme do pokoje a já zjistila, že je zde o jednu postel víc. Přešla jsem k posteli, kde byl nápis:
Apolline
----
Byl pozdní večer a s Apolline jsme stoupaly po schodech směr Nebelvírská věž. Prolezly jsme obrazem Buclaté dámy. Držela jsem se pár kroků za Apolline. Zdržela jsem se, abych si prohlédla nástěnku na které viselo nějaké oznámení. Když jsem zjistila, že to není nic důležitého, rozešla jsem se za Apolline.

.....
O 2 týdny později
Scházely jsme po schodech do Velké síně. Když jsme vkročily do Velké síně bylo nám jasné, že se něco děje. Brumbál něco vysvětloval profesorce McGonagallové, která vypadala velice napjatě. Jakmile se všichni dostavili do síně, Brumbál začal mluvit:
,,Milý studenti, milé studentky, je mi líto, ale musím vám oznámit, že došlo k napadení. Není proto vhodné, aby zde nadále byly studentky Krásnohůlek. Dohodli jsme se tak s paní ředitelkou. Proto se sem za malý okamžik dostaví krásnohůlský kočár" asi každý student ve Velké síni se začal dělit o své názory, co že se stalo.
O pár minut později jsme už celá škola kráčela směr školní pozemky.
Přiletěl krásnohůlský kočár a my se odešli do hradu učit. Sedmáci přijeli až odpoledne.
Všem vrtala hlavou otázka. Co se vlastně stalo?
Ahoj,
dnes kratší kapitolka, protože jsem líná. Omlouvám se, že jsem shrnula 2 týdny do jedné kapitolky a k tomu dost krátké. Příště už to bude, (alespoň to plánuji) více akční. Možná už se dozvíte co/ kdo je Xann zač. 😁 Jinak máte nějaké tipy kdo by mohla být?⬇️

,,Laskavost je jazyk,

který dokáže slyšet hluchý a vidět slepý."

Laady Owlistie

Tajemná dívka z Krásnohůlek |ℍℙ|PLÁNOVANÁ KOREKCEKde žijí příběhy. Začni objevovat