4. Nudná neděle

2.9K 107 5
                                    

Probudila jsem se díky sluníčku, které mě šimralo na obličeji. Protáhla jsem se a až po chvíli jsem si uvědomila kde jsem. Usmála jsem se. Dnes je neděle a vyučování začíná až v pondělí, takže bych mohla prozkoumat školu. A možná se dozvím i něco jiného
Umím dobře odposlouchávat. A někdy se mi to povede i když nechci. No co... Půjdu poslat Poll dopis. Potichu jsem se zvedla z postele a převlékla se.
.....
Kráčela jsem hradem a obdivovala jeho krásu. S Krásnohůlkami to moc společného nemělo. Ale to kouzlo, to mělo stejné. Krásnohůlky jsou zámek a Bradavice hrad, takže je jasné, že jsou mezi nimi rozdíly. V Krásnohůlkách bylo větší teplo. Za prvé je to zámek a za druhé je to ve Francii. Tohle je hrad a navíc jsme v Anglii, takže dává smysl, že tu není tak velké teplo. Vlastně je tu po ránu docela velká zima. Třela jsem si o sebe ruce, abych se, alespoň trochu zahřála. Aniž bych si to uvědomila došla jsem do Sovince. Skvěle! Začala jsem si broukat písničku na kterou jsem přivolávala Millie.( Andy_en)
A taky že přiletěla. Během chviličky a já ji pochvalně pohladila. Předala jsem jí dopis, aby ho donesla Poll.
Odletěla a já se vydala zpátky do společenky.
Byla jsem promrzlá a tak jsem šla rychleji. Došla jsem ke společence, sdělila Buclaté dámě heslo a prolezla do vyhřáté místnosti, v krbu plápolal oheň a tak jsem si sedla do křesla u krbu, abych alespoň trochu rozmrzla.
Po pár minutách mě to začalo nudit a tak jsem radši vyběhla schody do dívčích ložnic. Potichu jsem otevřela dveře do našeho pokoje a v tu chvíli mi došlo, že všechny ještě spí. Zachichotala jsem se. Pomalu jsem přešla pokoj a posadila se na postel. Měla jsem ji ještě rozestlanou. Rozhodla jsem se ji ustlat. Složila jsem ji tedy a přes postel přehodila deku. Vytáhla jsem si z kufru knihu, lehla si na ustlanou postel a začala si číst. Nestihla jsem však přečíst ani dvě věty a uslyšela šustění peřiny. Pohlédla jsem na postel vedle sebe a viděla že rusovláska je vzhůru. Byla trochu rozcuchaná od peřiny.
,, Dobré ráno" zamumlala jsem.
,, Dobré" odpověděla mi rusovláska nepřítomně. Zvedla se z postele a šla do koupelny. Já jsem se svalila na postel.

Ahoj,
dnes tu mám kapitolu celkem o ničem, ale v příští kapitole už se něco bude dít 😉.

Avec Merlin

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Avec Merlin.
Owlistie

Tajemná dívka z Krásnohůlek |ℍℙ|PLÁNOVANÁ KOREKCEKde žijí příběhy. Začni objevovat