2. Neznámá, tajemná dívka

3.4K 133 23
                                    

Pohled jakéhosi Nebelvírského chlapce:

Sedl jsem si k nebelvírskému stolu společně s mými kamarády a čekali jsme na zařazování prvňáků. Pamatuji si, jak mě Moudrý klobouk před rokem zařadil do Nebelvíru. Kluci vedle mě spekulovali o Filchově novém zákazu. Nechápu proč si stěžují, když stejně všechny jeho zákazy porušujeme. Profesorka McGonagallová přinesla stoličku a na ní postavila Moudrý klobouk. Poté přešla celou Velkou síň a otevřela dveře od vstupní síně ze kterých vyšli vystrašení prvňáčci.
Kráčeli v čele s profesorkou McGonagallovou k Moudrému klobouku. Seskupili se kolem Moudrého klobouku a ten začal zpívat  jednu ze svých proslulých písní o čtyřech bradavických kolejích a jejich vlastnostech. Moudrý klobouk zřejmě každý rok vymýšlí úplně novou písničku. To musí být, ale "zábava" být Moudrý klobouk.
Klobouk dozpíval a všichni se roztleskali. Profesorka McGonagallová začala číst jména ze seznamu a žáci byli postupně zařazováni do kolejí. Viděl jsem jak bratr mého kamaráda kráčí ke zmijozelskému stolu s hrdě vypjatou hrudí.
Po pár desítkách dalších žáků byli konečně všichni rozřazeni. Teď už nám začne hostina. Mám velikánský hlad. I když asi ne takový jako světlovlasý kamarád vedle mě. Nechápu jak může tolik jíst.🐷
,,Vítám vás na začátku dalšího školního roku" roztáhl ruce Brumbál a zářivě se usmíval.
Profesorka McGonagallová však Moudrý klobouk stále neodnášela. Byl jsem jeden z mála, který si toho všiml. Nepřikládal jsem tomu však nějaký význam dokud....
,, Chci všem prvním ročníkům říct, že vstup do Zapovězeného lesa je přísně zakázán a někteří starší žáci by si to měli také připomenout."
Při těch slovech zalétl pohledem k nám a my se na sebe ušklíbli.
,, Hostina může-"
,,Ehm, ehm" odkašlala si McGonagallová, přistoupila k Brumbálovi a něco mu pošeptala.
,,Ach ano, tento rok-"
Dveře od vstupní síně se otevřeli a celá Velká síň na ně upřela své pohledy. Vstoupila nádherná dívka vlasy měla zapletené do slušivého copu. Byla kouzelná. Vypadala spíš jako by se vznášela.

Došla až k profesorskému stolu a potřásla si rukou s Brumbálem.
,,Je mi potěšením vám oznámit,že tenhle rok k nám přestoupila studentka z Krásnohůlek" řekl pouze a pokynul jí, aby si nasadila Moudrý klobouk. Ona si ho nasadila, ale nespadl jí až po ramena. Ovšem po uši ano a oči jí taky nebyly vidět. Klobouku chvíli trvalo než se rozhodl, ale pak vykřikl:
,,Nebelvír!"
Ona si sundala klobouk z hlavy a zamířila k našemu stolu. Očima hledala volné místo. Jedno volné místo bylo kousek od nás a zrovna na tom místě spočinula pohledem. Sedla si na ono volné místo a naše nová prefektka jí hned poblahopřála a ona se pousmála.
,,Hej kluci, vnímáte mě?"luskl mi někdo před očima.
,, Cože? Jo, jasně. Co jsi říkal?"
Zatvářil se uraženě, že ho neposloucháme, ale pak se rozesmál.
,,Čemu se směješ?"zeptal se podrážděně kámoš na kterého byla jeho otázka mířena taky.
,,Každý kdo by viděl váš výraz rozesmál by se" vysvětlil.
,,To ti teda děkujem, jsi vážně kamarád..."
Ahoj,
doufám, že se vám kapitolka líbila.Pište komentáře, čím víc jich je tím větší mám radost❤️❤️🙏🙏. Doufám, že už víte jaký rok se příběh odehrává.
Život je jako kniha.
Některé kapitoly jsou smutné,
některé šťastné a jiné vzrušující.
Ale pokud nikdy neotočíš stránku...
Nikdy se nedozvíš co se bude dít dále...
😘

Avec MerlinLaady Owlistie

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Avec Merlin
Laady Owlistie

Tajemná dívka z Krásnohůlek |ℍℙ|PLÁNOVANÁ KOREKCEKde žijí příběhy. Začni objevovat