HISSIZ BOLUM 7

64 1 0
                                    

"Ya Selin, sana inanamiyorum. Ilk geldiginde benimle konusmuyordun bile ama su an beni dunyanin en mutlu insani ediyorsun."

"Abartma Alperen. Alt tarafi Cerenlere gidiyoruz. Ve kendini de cok kaptirip beni ihmal ediyormus imaji yaratma canina okurum."

"Hmm sanirim birileri kiskanmis."

Elimdeki cantayi omzuna vurdum, guldu. Bir sey soylemedim. Insanlari mutlu etmeye alisik degildim ama bu duygu hosuma gidiyordu. Ceren'in gelmesiyle ekip tamamlanmis gorunuyordu.

"Selin, Alperen? Hadi gidelim."

Alperen iki yanina bakindi.

"Erkek arkadasin gelmeyecek mi?"

"Haha cok tatlisin Alperen ama Batu universitede okuyor. Direkt eve gelir."

Alperen bozulmustu. Bense sasirmamistim. Bu kizda her seyi yapabilecek tip vardi. Cerenlerin arabasina bindik ve evlerine dogru yola ciktik. Eve vardigimizda bir saray yavrusunun onunde durdugumuzu fark ettim. Iki katli bir bina, buyuk bir bahce ve onun icinde ciftlik, arkada ise lagun bir havuz vardi. Ben icimden "vay anasini beee." diye gecirirken Ceren agzini yayarak "Tasinmayi dusunuyoruz, kucuk geliyor." dedi. O an istemsiz olarak "On kardes falan misiniz?" diye sordum. Alperen guldu, Ceren ise bozuldu. Kapinin onunde bir saniye bile beklemeden bir gorevli kapiyi acti.

"Hosgeldiniz Ceren Hanim."

"Sekiz adet cupcake, 480 gram ev yapimi cips, iki adet sufle istiyorum. Saat 17.30 sularinda da kahveleri getir, benimki kafeinsiz ve tatlandiricili olsun."

Biz Alperenle iyici acilmis gozlerimizle birbirimize baka kaldik. Ceren onden biz arkadan giderken yukari ciktik. Bir odanin kapisini acarken "Iste burasi da benim od- Aaaaaaaaa!! Nurcaaaaaaaaaan! Nerdesin be kadin, su odanin haline bak. Cabuk buraya gel."

Biz odada hicbir tuhaflik sezmezken Ceren bir taraflarini yirtiyordu. Gorevli kadinin gelmesiyle Ceren'in kadina bagirmasi bir oldu. "Ya sana kac kere diyecegim? Negatif renkleri bir arada kullanmayacaksin. Bak beyaz ortu sermissin ama yerde siyah hali var. Boyle bir aptalligi nasil yaparsin?"

Biz Alperen'le muhtemelen ayni şeyleri dusunuyorduk. Kadin ortuyu alip odadan cikti ve biz girdik. Alperen ve bana isaret ederek "Yataga oturabilirsiniz." dedi. Biz de oturduk. Ceren dolabini acti birkac elbiseyi uzerine dogru tuttu. Kirmizi renkli, diz kapaklarina kadar gelen ve askili bir elbise cikardi. "Hmm.. Selin bu sana yakisir. Merak etme hic giymedim, fazla uzun." Ben elbiseyi almak istemedim. "Hadi tatliim. Aksama kadar formayla mi duracaksin? Al hadi." Elbiseyi alirken fisildadim. "Cok mu uzun?" Kendisi de dolabindan siyah mini askisiz bir elbise cikardi. Ben Alperen'in odadan cikmasi icin oksurdum. Ceren guldu. "Alperen'cim cikmana gerek yok." dedi. Odanin kosesindeki kapiyi acti ve "Giyinme odalari bunun icindir." dedi. Iceriye girdiginde Alperen'e dondum "Bazen ona asik olduguna inanamiyorum." Beni duymuyor sandim ama birkac saniye sonra "Ben de." dedi. Sonra cenemi avcunun icine aldi.

"Hey Selin. Yuzunde bocek var."

"Hani? Nerde yaa? Al cabuuuk!"

Alperen eliyle boynumu tutmus basini yaklastirmisti. Ceren'in kapiyi acmasiyla Alperen hemen cekildi. Ceren guldu. Ben kekeleyerek

"Ce-ceren ya-yanlis anladin. Bi-biz.."

"Ah, tatlim. Sonucta sevgilisiniz. Aciklama yapmana gerek yok."

Ben Alperen'in yuzune bile bakamiyordum. Ceren "Tatlim biz asagiya bahceye iniyoruz. Giyin ve gel." Elbisemi aldim ve odaya girdim. Elbiseyi giyince Ceren'in ne kadar kisa oldugunu anladim. Cunku uzun dedigi elbise benim dizlerimin uzerindeydi. Odadan cikip asagiya indim. Mutfaktan bahceye acilan bir kapi vardi oradan ciktim. Ceren ve Batu sallanan bir sandalyede, Alperen ise yerdeki armutta oturuyordu. Yanlarina dogru ilerledim. Alperen beni gorunce sasirmisa benziyordu. Batu ayaga kalkti. "Selam guzellik. Selin'di degil mi" Cocuk tam bir gerizekaliydi. "Hıı." dedim. Alperen ayaga kalkti. "Cok guzel gorunuyorsun. Yani, hayatim. Guzel olmussun." Alperen'in yanindaki bir sandalyeye oturdum. Batu konusmaya basladi.

"Alperen dogrusu boyle bir kizi nasil tavladin anlayamadim dostum."

Gozlerimi devirdim. Bu kadar aptal olmak zorunda miydi?

"Aslinda Selin'le tanisali cok olmadi. Ama o mukemmel biridir. Ve iyiki benimle birlikte." Alperen bunlari soylerken hafifce elimi tuttu. Ben de konuşma geregi hissettim.

"Siz nasil tanıştınız?"

"Haha guzel soru. Babalarimizin ortak ucagi vardi. Ve tam ayni gune Amerika ucusu ayarlamisiz. Ben gidicem sen gidicen derken kavga ettik. Sonra beraber gitmeye karar verdik ve tabii sonrasinda birbirimizi ne cok sevdigimizi fark ettik."

Bu cocukta ciddi anlamda zeka sıkıntısı vardi.Şeytan diyor kalk agzini yuzunu dok. Ben de gercekten merak ediyormus.gibi sordum oysa umrumda bile degildi.

" Dusundum de, universitede bircok tas gibi kizlar var. Fakat sen Ceren'le birliktesin. Vay beee, buyuk ask!" Etrafta bir sessizlik oldu. Ceren cok bozulmustu ve Batu'nun kolunu tutarak "Bebegiiim benim icin mutfaktan icecek bir seyler getirir misiiiiin?" diye sordu. Batu "Tabii ki de guzelim." dedi. Alperen'e donerek "Biraz daha kalirsak kusuyorum ben Alperen. Bunlar midemi bulandiriyor."dedim. Alperen cevap vermedi fakat bu durumdan hosnut olmadığı belliydi. "Alperen ben de biraz usudum iceriden ceketimi alip geliyorum." dedim. Basini salladi. Batu'yla beraber iceri girdik. Askidan ceketimi aldim. Tam disari cikiyorken Batu seslendi "Tasimama yardim eder misin?" Yanina gidip tepsiye bardaklari yerlestirdim. Tam o sirada tepsiyi bilerek uzerine dogru cevirdi ve icecekler üzerine döküldü."A-afedersin. Ben ü-üzgünüm." Bana bakip aptalca siritti."Sorun degil tatlim." diyip tisortunu cikardi. Resmen kas gosterisi yapiyordu. Icimden ne kadar gerizekali oldugunu düşünüyordum. "Benden etkilendin degil mi?" deyip bir adım atti. "Bak sen Cerenin sevgilisinin ve bunları konusmamiz doğru degil. Ayrıca benim hayatımda Alperen var. Bunlari duymasini ikimiz de istemeyiz." dedim. Siritti. "Duyarsa nolur?" diye sordu piskin piskin. Eh, ben gibi birinden bu kadar sabir beklemek de fazlaydi. Ona bir adim attim. Ellerimle boynunu tutup gulumsedim. Dudaklarini hafifce uzatti. Basimi biraz daha yaklastirdim ve en sonunda burnuna kafa gecirdim. Hizla geriye cekildi. "Manyak misin sen?" diye bagiriyordu. "Iste Alperen duyarsa bu olur." diyip disari ciktim. Alperen'e "Gidiyoruz." dedim. Bana anlamsizca bakti. "Sana kalk dedim." diye israrla tekrarladim. Ayaga kalkti Ceren'e bir aciklama yapmadan orayi terk ettik. Ana yola ciktigimizda Alperen benden bir aciklama bekliyormus gibi bakti. "O gerizekali bana sarkti ve senin yapman gereken seyi yaptim. Agzini yuzunu dagittim." Alperen uzun sure bana bakti ve en sonunda sarildi. "Iyiki varsin Selin. Iyiki sahte de olsa sevgilimsin." dedi. Omzumun islanmasiyla agladigini anlamistim. Elimle basini oksadim. "Sorun degil Alperen, gercekten." dedim.

HİSSİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin