9. LIEVE

96 5 0
                                    

Als ik de deurbel hoor gaan, spring ik van de bank en ren ik naar de deur. Het is al anderhalf uur geleden dat papa belde en hij zou hier in een uurtje zijn. Ik doe gauw de deur open. Vol verbijstering kijk ik in de vier gezichten die voor de deur staan en ineens snap ik waarom papa zo laat is. Hij heeft zijn vriendin en haar kinderen eerst opgehaald! Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik een enorme hekel aan zijn vriendin en haar kinderen heb. En dat weet papa maar al te goed. Ik snap daarom ook niet dat hij hen heeft meegenomen.

'Mogen we ook binnen komen of moeten we buiten blijven staan?' hoor ik mijn vader zeggen met een grijns. 'Euhh,  kom d'r maar in!' zeg ik snel als ik me realiseer dat ik secondenlang, wat zeg ik, minutenlang in hun gezichten heb staan staren.

Met zijn vieren lopen ze naar binnen en groeten ze mijn moeder. Voor haar moet het nog minder leuk zijn om haar ex-man en zijn nieuwe vriendin, inclusief kinderen, te zien. Ik zie dat ze met moeite nog een glimlach op haar gezicht kan houden. Mijn vader ziet het ook en verontschuldigt zich snel: 'sorry dat we met z'n allen zijn gekomen, maar sinds we met z'n allen op vakantie gaan dacht ik dat dit een mooi begin zou zijn.' Watttttttt, ik spring haast van mijn stoel (oke grapje ik blijf rustig zitten, maar ik kook van binnen)  zo boos ben ik. Waarom zei hij dat nou niet meteen. Dan had ik hem misschien van dit idiote idee af kunnen brengen. Ik moet er niet aan denken om een hele week met drie mensen in een tent te slapen.

'Ik had Lieve beloofd dat zij het vakantie land mocht uitkiezen, maar wij hebben ook nog wat leuke ideetjes toch?' zegt mijn vader. Ik zie de twee kinderen hevig met hun hoofd knikken. Arugh, denk ik, blijven we vast ook nog in Nederland, daar heb ik al helemaal geen zin in.

Het jongetje (volgens mij is zijn naam Michel) begint wat te kuchen en zegt dan: 'ik wil wel graag naar Amerika'. Oke, hier schrok ik even van, maar ik kan hier mooi op inspelen! 'Ja, dat lijkt me ook wel gaaf, Miami bijvoorbeeld!' De vriendin van mijn vader, Alicia, stemt toe. Haar lijkt het een geweldige vakantieplek en 'we kunnen er vast wel een leuk resortje vinden' zijn haar exacte worden.

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Aug 08, 2014 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

BelieveWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu