•1•

85.1K 1.4K 337
                                    

První den na střední

Většina lidí se na střední těší, že ? No já mezi ně nepatřím. Celý život žiju s mou starší sestrou, která si ve všem vede líp jak já. Má hodně kamarádů, jde jí škola, všichni ji mají rádi a vždycky ji všechno šlo.
Za to já? No, kamarády moc nemám, jsem tichá a ve škole to zvládám jen tak tak. Někdy mám pocit, že ji i rodiče mají raději než mě.

Dnes je pondělí 7:00 a mě čeká první den na střední škole. Bože, dej mi sílu. Spolu se mnou jde i můj nejlepší kamarád Daniel, který bydlí vedle nás. Jsme kamarádi už od mala a jsem hrozně ráda, že nám to vydrželo až do teď. Má hrozně krásný oči a já si z něj vždycky dělám srandu, že mu je někdy vypíchnu.

Né, že by byl můj jediný kamarád, ale nejvíc mu věřím a navíc, ostatní šli na jinou školu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Né, že by byl můj jediný kamarád, ale nejvíc mu věřím a navíc, ostatní šli na jinou školu.

„Crrr!!!" Probudí mě budík a já se líně otočím na druhý bok. Po 5 minutách začne znovu zvonit a to se naštvu. „Pal už do piče." Zlostně ho vypnu a sednu si na postel. Já jsem jinak hrozně hodný stvoření, ale tohle mě naštvalo.

Žiju v rodinném domě. Moje máma je asistentka jednoho chlapa, ehm teda vlastně mého táty. Je hrozně vtipné, že on je její šéf, ale zároveň to má svoje kouzlo. Oba hodně cestují, takže jsem dost často s mou sestrou sama doma.

Když se konečně zvednu z postele, namířím si to přímo do koupelny. Otevřu dveře a když vlezu dovnitř uvidím tam stát Wese. Rychle si zakryju oči a otočím se zády, protože tam stojí jen v ručníku, který má obmotaný kolem krku.

Uslyším jak se zasměje. „Nauč se klepat." Trochu zanadává a pak kolem mě projde a odejde pryč. „Nauč se klepat...bla bla bla." Napodobím jeho hlas a vlezu do koupelny. Wesley [Weslí] je přítel mojí sestry. Kromě toho, že je nejoblíbenější kluk na škole, stejně jako má sestra, je to strašný debil. Jsou spolu už od prváku. Nikdy jsem to pořádně nechápala, protože se spolu pořád rozchází a taky se dost často podvádí. Takový zdravý vztah bych řekla.

V koupelně si udělám normální ranní hygienu a trochu se nalíčím

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

V koupelně si udělám normální ranní hygienu a trochu se nalíčím. Nechci aby se mě lekli hned první den.

Poté znovu přejdu do pokoje ke skříni. Otevřu ji a zjistím, že nemám nic na sebe. Zazvoní mi telefon  a na displeji se objeví jméno Daniel. Zvednu to a dám hovor na reproduktor. Telefon položím vedle skříně a snažím se vybrat svůj outfit. „Jsi připravená na první den ?" Zeptá se nadšeně. „Neříkej mi, že se těšíš ?" Zeptám se ho, když se snažím nacpat do ryflí. „Můžu začít novou kapitolu života. Už žádný Daneček páreček nebude." Řekne sebevědomě a já se trochu uchechtnu.

Na základce mu od druhé třídy začali říkat Danečku párečku. Vlastně to celé vzniklo na školním výletě, kdy si Dan dal párek, ale pak mu zaskočilo a celý ho vyzvracel na boty naší učitelky.

„Ty se směješ?!" Křikne na mě. „Vždyť jsem tě před všemi bránila." Odseknu a natáhnu si mikinu. „Joo dokonce si dala facku Billovi." Oba jsme se zasmáli. Bill byl náš bývalí spolužák. Takový ten problémový žák, který se posmíval Danovi. Hodně mi to vadilo a tak jsem mu prostě dala facku.

„Za pět minut jsem u tebe." Dodá a pak vypne hovor. Obuji si bílé kotníkové tenisky a vezmu si batoh.

Seběhnu do kuchyně, kde uvidím sedět moji sestru spolu s Wesem. Super. „Dobré ráno Beruško. Připravená do školy ?" Zeptá se mě mamka, která nám chystala snídani. Protočím panenkami nad jejím oslovením. Falešně se usměju a vezmu si rohlík. Okem kouknu na Caru, která něco šeptá Wesovi. Panebože... „Tady máte snídani" Máma ukáže na talíř s palačinkami. Jindy bych si asi dala, ale Wes a Cara mi kazí chuť k jídlu. „Jsi moc hodná mami, ale Daniel už na mě čeká." Kousnu do rohlíku a máma mi podá jablko. Děkovně se na ni podívám a strčím ho do batohu.

„Těšíš se ?" Zeptá se mě zvědavě Cara. „Snad tě tam všichni neukamenujou za ty boty. Měla by ses začít oblékat jako holka." Usměje se jakoby se mi snažila pomoc, ale mě je jasné o co jí jde. Wes se k tomu nevyjádří a místo toho aby mě jako vždy setřel, mlčí a sleduje mě. Nervózně přešlápnu z jedné nohy na druhou.

Pak ještě zabiju Caru pohledem a rozloučím s mamkou. Když jsem vyšla z domu, Daniel už mě čekal. Příjdu k němu a bezeslov se dáme na cestu k autobusu. „ Nějaké novinky o sestře ?" Zeptá se. „Prý se mám přestat oblékat jako kluk." Odmlčím se a pak oba vybuchneme smíchy. Moje sestra se vždy obléká jako dámička. Naposledy jsem ji viděla v riflích a teniskách tak v 9. třídě.

„Chápeš, že si Tom propíchl ucho ? Sám ?! V koupelně ?!" Vyštěkne Dan. „No a ? Tak se mu to líbí."
Tom je Danielův mladší bratr. Už nějakou dobu si myslíme, že je gay, jenomže Dan se o tom s ním bojí mluvit, protože neví jak by začal, ale myslím, že mu to za chvilku řekne sám.

Dojdeme přesně na čas k zastávce a nastoupíme do autobusu,který je už přeplněný. Není ani jedno volné místo a proto musíme stát a držet se tyče.

„Slyšel jsem, že ve škole mají tak pět automatů." Šeptne nadšeně Dan, protože fakt miluje jídlo. Q kdo by ho nemiloval. Někdy se divím co všechno do sebe narve. Zasměju se jeho poznámce a když autobus prudce zabrzdím neudržím rovnováhu a do někoho vrazím.

Instagram: bea.palikova

FAKE? NO !CZ)Where stories live. Discover now