Velká hra 3

572 41 13
                                    

G: Takže je to oběť?

S: Určitě. Golem vymačkává život z lidí holýma rukama.

G: Ale co to má společného s tím obrazem? Nevidím...

S: Ale vidíte, jen nepozorujete!

J: Dobrá, dobrá holky! Uklidněte se. Sherlocku nechtěl by si nás zasvětit?

S: Co víme o té mrtvole? Vrah nám toho moc nenechal, jen košili a kalhoty. Jsou celkem formální, možná plánoval někam jít. Kalhoty jsou z polyesteru, stejně tak košile, levné. Obojí mu je velké. Takže pravděpodobně nějaká standardní uniforma. Oblečen do práce. Jaký typ práce? Na pásku má háček...na zavěšení vysílačky. 

G: Řidič metra?

J: Ochranka?

S: To je pravděpodobnější. A dále jeho pozadí.

G: Pozadí?

S: Špekaté, naznačuje sedavý styl života, ale jeho paty a vznikající křečové žíly naznačují pravý opak. Takže hodně chození a hodně sedání, to by na ochranku sedělo. Hodinky také leccos říkají. Podle budíku dělal pravidelně noční.

G: Možná si budík nastavil jen v den, kdy zemřel.

S: Ne, ne, ne. Tlačítka nejsou ošoupaná, nastavil si alarm už dávno, jeho týden se neměnil, ale je tu ještě něco. Vrah musel být vyrušen jinak by tělo svlékl úplně. Vpředu na košili byl nějaký odznak, ten odtrhl, takže předpokládám, že pracoval na nějakém známém místě v nějaké instituci. Našel jsem tohle v kapse u jeho kalhot.

(Vytáhne mokrý zmuchlaný papírek)

S: Promočené, ale stále jde poznat, co to je...

J: Lístky.

S: Útržky lístků. Pracoval v muzeu nebo galerii. Dělal kontrolu návštěvníků. Hickmanova galerie nahlásila jako pohřešovaného jednoho ze zaměstnanců - Alexe Woooprdlajsnevímco. Dnes odhalí znovuobjevené mistrovské dílo, a teď proč by někdo platil Golema? Aby zadusil naprasto běžného hlídače galerie ? Závěr: Ten mrtvý muž o tom něco věděl, něco co by majiteli zabránilo inkasovat 30 milionů. Obrazy jsou podvrhy.

J: Fantastické

S: Jednoduché

Super lidi, teď umírám. Mám uťukané prsty, jak kdybych zvonila na dům pana Starka, ale to je trochu jiný fandom. Ta dedukce byla velice náročna napsat, fuj, ale za to to klasické Johnovo "fantastické" to stálo. John prostě Sherlyho obdivuje a on, Sherlock, se tím vychloubá. No nejsou roztomilí? Dobrá sorry možná, bych ještě něco napsala, ale necítím prsty. Papa Lejdíz!


#JohnlckForever

Váš uťukaný Doctor 

Johnlock postřehyKde žijí příběhy. Začni objevovat