Második fejezet

134 10 0
                                    

 ‒ Fiam, csak egy szóra kérem ‒ bökött meg egy idős férfi, mire megálltam, és felé fordultam

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.


 ‒ Fiam, csak egy szóra kérem ‒ bökött meg egy idős férfi, mire megálltam, és felé fordultam.
 ‒ Igen? ‒ néztem rá unottan.

 ‒ Elgondolkodott már rajta, mennyit változott az elmúlt időszakban? ‒ mondta lelkesen a szakadt kék ruhás csöves. ‒ Gondolkodott már rajta, hogy ki volt? És hogy ki lett?

 ‒Szarság ‒ köptem a rágóm a lába elé, és tovább indultam.

 ‒ Gondolkozzon el, ki lehet magából! ‒ kiáltott utánam.

 ‒ Még mindig szarság! ‒ fordultam vissza dühösen.

 Sietősre vettem a tempót, mert a nap már kezdett lemenni, nekem pedig még a mai nap dolgozni kell menni. Fél óra múlva a bontóban kellene lennem, ami szinte a város másik felén van, most meg a nyomorék Monstercatben kellett megjelennem.

 ‒ Hé Zach! ‒ fogtunk kezet Carlossal. ‒ Rég nem láttalak erre. ‒ A szinte kétméteres kreol bőrű srác mosolyogva üdvözölt a bejárat előtt.

‒ Sok dolgom volt ‒ közöltem. Nem voltam cseverészős kedvemben.

 ‒ Aha, Caden elmondta, hogy a második otthonod lett az őrs ‒ hajolt közelebb, hogy a kijövő emberek ne hallják. ‒ Minden oké, tesó? ‒ intézte az aggódó kérdést felém.

 Vállat vontam. ‒ Minden a szokásos. Most megyek, mert még melóznom kell.

 ‒ Még mindig a bontóban vagy? Nem akarsz valami normálisabb munkát? ‒ mászott bele az életembe még jobban.

 ‒ Állítsd le magad. Nem kértem ingyenes pszichológus kezelést ‒ dörmögtem, és utat törve beléptem a ma este is fullon lévő szórakozóhelyre.

 Sosem szerettem a zenére idiótán rángatózni, de jelenleg semmi kedvem nem volt még a körülöttem lévő ilyen embereket is tolerálni, ezért mindenkit félrelöktem az utamból, és a folyosóra vergődtem, ahol Max állt. Vele is lekezeltem, ő pedig mosolyogva nyitotta ki az ajtót. Legalább nem kezdett el az elcseszett életemről pofázni, ezért úgy gondolom Max a legokosabb az izomagyúak közül.

 ‒ Zach! ‒ kiáltott fel a pultos férfi hirtelen, mikor a csendesebb bárba beléptem.

 Velem szemben ott volt a bárpult, körülöttem, a fal mentén pedig bokszok kaptak helyet, mind vörös huzattal. A sötét fenyő padló és a rubin kristályos csillár egyszerre hatott elegánsan és nyomasztóan. Figyelmen kívül hagytam minden nekem szánt érdeklődő tekintetet, majd elindultam a füstfelhő irányába, ahol a legnagyobb boksz volt. Közben a fülembe belemászott a halk jazz és az emberek poharának összekoccanása.

 ‒ Térj rá a tárgyra ‒ csaptam Caden asztalára.

 ‒ Zach, csakhogy megérkeztél! ‒ szólalt meg a félig kopasz Caden, miközben két ribancot ölelt.

Hullámok ÁrnyékábanTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon