two

43 2 0
                                    

Ik wordt gewekt door mijn zusje, niet echt op een plezierige manier aangezien mevrouw bovenopij ligt. Het is mijn beurt om stokbrood te halen dus ik rol mijn bed uit en spring in mijn makkelijkste kleren. Kwak wat mascara op mijn wimpers en kam mijn licht blonde haar. Door de zon zijn mijn voor plukken extra blond geworden. Ik schiet in mijn simpele slippertjes, pak geld en loop de deur uit.

Door de gang, naar de trap, of zal ik toch voor de lift kiezen? Ik druk op het lift knopje en wacht. De deuren schuiven open en ik stap in de lift, druk op het knopje en vervolgens sluit de lift. Nog net voordat ze lift dicht is steekt er een hand tussen de lift en de lift gaat open, er komt een Spanjaard van rond de 18 a 19 jaar binnen lopen. Hij bekijkt me van top tot teen en ik die het zelfde. Hij draagt rode nikes en een short en een hawai printje, en wit v-hals T-shirt en een rode rayban zonnebril. Hij heeft een brede schouders, gespierde armen en door zijn T-shirt zijn de blokjes op zijn buik te tellen. Hij heeft zwart stekelig haar en zijn ogen zijn door de zonnebril niet te zien. Als hij merkt dat ik hem aan sta te staren, glimlacht hij. Hij heeft spierwitte tanden, en licht bruine huid en een mooie lach. Dit is de eerste knappe Spanjaard diebij deze vakantie gezien heb. Hij doet zijn zonnebril af en er komen bruine ogen onder vandaan. Wauw, dit zijn de types jongens die je op vakantie wilt tegenkomen. Ik sta zo te verzinken in mijn gedachte, dat ik het niet merk als de deur opengaat. Hij grijnst en loopt naar buiten. Ik loop zo nonchalant mogelijk achter hem aan naar buiten en loop richting de bakkerij. Ik kijk niet om en loop de bakkerij binnen. Ik haal 2 stokbroden en 4 croissants en loop terug naar buiten.

Daar staat hij dan weer, op precies dezelfde plek bij de lift. Met zijn telefoon aan zijn oor en een grijs op zijn gezicht. Ik stap de lift in en hij stapt achter me aan, ik druk op het knopje en wacht wanneer hij op het knopje drukt. Maar dat doet hij niet. Hij is nogsteeds in gesprek, maar maakt dan een einde aan zijn gesprek. Hij stopt de telefoon in zijn broekzak en slaat zijn zijn armen over elkaar. 'Nederlands ofniet?', hij grijnst. 'Ja', weet ik nog net uit te brengen. Whut the hell, deze hotboy praat tegen mij. Ik kijk hem vol ongeloof aan. 'Jij ziet er niet echt Nederlands uit.' stamel ik. 'halfbloedjes hé' mompelt hij. 'Nederlandse moeder, Spaanse papa. Woon pas sinds 3 jaar weer in Spanje.'. 'Toch iets te veel regen in Nederlands?' zeg ik met een gekke bek. 'Scheiding maakte het verschil.' zegt hij terug met zijn ogen strak op mij gericht. 'oh Sorry' stamelt ik, shit wat zeg ik nu allemaal voor een domme dingen. 'No it's oke' zegt hij. En dan veel te snel naar mijn zin, gaan de lift deuren open. 'Nou doei eh' zeg ik en ik loop de lift uit. 'wacht' hoor ik achter me, ik draai me om en hij staal tussen de lift deuren die dicht proberen te gaan, 'hoe heet je?'. 'Elsa, ik heet Elsa' weet ik moedig uit te brengen. 'Elsa, van de 11e verdieping, die ga ik onthouden.' hij glimlacht en ik ook. Ik blijft staan met mijn ogen op hem.gericht. Nog voor ik kan vragen hoe hij heet gaan de lift deuren dicht. Ik blijf kijken en voor dat mijn zicht is verdwenen, knipoogt hij maar me. Ik word helemaal warm van binnen.

the housebunnyWhere stories live. Discover now