2✓

3.8K 175 1

Aku duduk berseorangan di Starbucks.. Ada lagi 1 jam nak masuk wayang.. Si syamila dh blah pergi shopping ngan haris.. Baik punya kawan..

Aku bosan gila.. Aku on instagram.. Cam biasa aku akan post gambar selfie.. Hummm.. Lama lagii kee 
😰..

"Hi, cik aisya humaira" lelaki di hadapanku melambai tangannya..
"Apa kau nak lagii?! Date tu hari sabtu kan ..jgn laa kacau aku" aku bangun untuk berlalu pergi ...belum sempat melangkah tangan aku dipegang ..

"Jangan laa marahh...okok aku tak ganggu kau ..aku pergi ..kau duduk sini" aku duduk kembali ..aku menilik telefon pintarku malas untuk melihat dia berlalu pergi..

Syamila💓

Woi
Aku tunggu kau
Dekat panggung la

Ye laa
Camni ah kawan
Ajak tapi gi blah dgn
Awek🤧

Alaaa
Sorry ar
Haris ni Kau Tau la
Manja

Ye2 aku faham bye .
Nak gi shopping Jap .

Aku terus letak fon dalam beg tangan dan keluar dari starbucks . Aku pergi ke satu kedai ni . Comel je barang-barang dalam kedai tu . Aku ambil satu barang tu dan bayar dekat kaunter .

Aku menilik jam di tangan . Lagi 20 minit . Aku pun melangkah untuk menuju ke panggung

Aku duduk selang satu kerusi dari si syamila tuu ..tak nak ah kacau sweet moment dia ngan haris..huwaaa tapi aku cam nak nangis..ni laa kawan ajak tapi pergi date..😭

Cerita belum start lagi .. Tengah asyik aku main fon .. Tiba² ada org duduk di sebelahku ..aku menepuk dahii ...aduiii knapa mamat ni jugakk sebelah akuu..shibell

"Ehh humairaa..kita jumpa lagii" dia tersenyum riang ..aishhh cair aku...haishh apa kau ni maira..jgn! Kau benci dia..aku hanya membalas 'hmm' ..dan sambung menilik. Fon aku..

"Arghhh" aku menjerit kecil lepas Ada scene seram . Aku memeluk tangan haiqal . Lepas beberapa minit , aku baru sedar aku masih pegang tangan haiqal . Aku terus melepaskan tangannya .

"Kenapa lepas? Pegang la lagi" haiqal tersengih . Aku menjelingnya tajam . Ish saje je perli aku .

Fuhhh habis juga cerita tuu ..aku dh malas nak dengar si tengku nii menggedik ..haish aku cepat² keluar dari panggung .. Tinggalkan je syamila tuu ..dia kan dh ada haris...

Aku berjalan ke luar mall ..syamila kata dia balik ngan haris ...ok Pak Mat dah ada kat luar...fuhh nasib awal sampai..

Sesampainya di rumah aku terus tukar pakaian aku ..aku baring atas katil n on fon aku.

Aku bukak app WhatsApp . Ditekan grup kelas yang banyak gila masuk mesej .

4 SC-A 2K18🌸

Aina
Weyhh
Keje sekolah apende?

Rifqi
Math
Fizik
Tu je kut

Jimmy
Weyhhh
Prom night tu
Tangguh right?

Hanis
Haah .
3 minggu depan
Sebab minggu depan
Cikgu ramai busy .

Zahra
Alaaa
Aku excited gila ni
😭😭😭

Alaa
Sies ar
Aku dah beli baju kot
Tadi 😭
Tapi tu ar takde
Partner

Zizi
Kau beli dengan
Senior haiqal ke tadi?

Mana adaa la
Dah kenapa tiba2
Mention nama dia😡

Zizi
Tak on IG ke?

Arin
Haah
Pergi ah Tengok post
Baru si KP tu

Aku terus bukak ig . Username tengku tu aku terus search . Fulamakk gilaa punya mamat niiii

******

Bersambung

Vote comment

Ketua Pengawas Itu Suami Aku?!Where stories live. Discover now