Rabbimden gelen güzellik

2.1K 98 6
                                    

Bir mesaj almıştım;

- Selamun aleyküm elif. Biliyorum belkide kızacaksın bana fakat gördüğüm rüyanın etkisinden çıkamıyorum. Kaç aydır tekrar istanbuldayım fakat hep aklımdasın unutamadım seni. Gördüğüm rüya bir işaretmi bilmiyorum ama bunda bir hayır olduğunu düşünüyorum. Seni kaybetmek istemiyorum. Lütfen bana bir şans ver eski yaşanmışları unutalım birbirimizi tekrar tanıma fırsatı verelim

Mesajı okuduğumda duygularım karma karışık olmuştu. Daha önce hiç böyle olmamıştım. Bir şey vardı beni ona çeken kalbimi ona karşı ısıtan. Neydi bu? Sevinçlimiydim üzgünmüydüm bilmiyorum içimde fırtınalar kopmuştu sanki. Vücudumu bir titreme sarmıştı. Aşkmıydı bu ya neydi? Insan bu kadar çabuk aşık olabilirmiydi yoksa bu başka bir şeymiydi?

Lisede altı sene aynı sınıftaydık. Birbirimize hiç bir zaman yakınlık duymamıştık. Hemde hiç. Aksine ben sevmezdim onun o şımarık çok bilmiş tavırlarını. Çok havalıydı üstelik diğer sınıflara göre okulun en yakışıklı erkeği sayılırdı. Kızlarla iyiydi hep arası onlarla şakalaşır eğlenirdi. Ben sevmezdim o hallerini. Bana hiç sempatik gelmezdi. Çok itici gelirdi. Ama şimdi? Şimdi ne değişmişti?

Beş senedir görmemiştik birbirimizi aynı şehirde yaşadığımız halde. Son iki senedir istanbulda yaşıyordu. Ilahiyat okumayı seçmişti o..

Aradan bir kaç gün geçmişti. Bir rüya görmüştüm. Rüyamda bir camiide oluyordum. Yanımda ahmet vardı. Hoca ahmete inşirah suresini okumasını söylüyordu. Ahmet euzu besmele çekmiş başlamıştı sureyi okumaya. Ama okuyamıyordu. Unutmuş gibi kaldı. Sonra ben elime bir kuran alıp o surenin sayfasını açıp ahmetin önüne koyuyordum. Ahmet baştan başlıyordu okumaya. Gerçektende çok güzel okumuştu..

Uyandım. Rüyam okadar güzel bir his oluşturmuştuki içimde sevinç çiçekleri açmıştı adeta.

☆☆Küçük bir bilgi olarak İnşirah suresinin mealini yazmak istedim;

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2. Yükünü senden alıp atmadık mı?

3. O senin belini büken yükü .

4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

8. Yalnız Rabbine yönel.

☆☆

Bu güzel ayetleri ahmet bana rüyamda okumuştu. Beni Allaha daha da yakınlaştıracağını düşünmüştüm. O gün rüyamın etkisi altında adeta yeniden doğmuş gibiydim. Çok mutluydum.

Rüyamda vardı bir hayır. Rabbim benim karşıma onu çıkardıysa bunca zaman sonra vardı bunda bir güzellik. Çok dualar ediyordum. Rabbim beni yanlış yapmaktan alıkoysun diye..

Habersiz gelen AŞKWhere stories live. Discover now