3- Bine, vin

148 11 1
                                    

-Sa nu imi spui ca nici nu ai plecat de acasa!

M-a prins!

-Ann' , am uitat !

-Esti nebuna? Te asteptam de jumatate de ora!

-Acum ma imbrac si ajung!

-Sper ca o sa te grabesti pentru ca in cinsprezece minute daca nu esti aici jur ca vin dupa tine !

Inchid repede apelul si zbor direct in baie unde imi dau repede cu peria prin par strangandu- l intr-un coc apoi spalandu-mi fata pentru ca machiajul nu e punctul meu forte, doisprezece minute si patruzeci si trei de secunde .  Culeg de pe scaun o pereche de blugi albastrii impreuna cu un tricou cu maneci lungi si iau in caz de orice si geaca de piele. Ma incalt cu botinele mele pentru a ma face si pe mine mai inalta si apoi telefonul , cheile si niste bani ,  cinci  minute si trei secunde . Alerg spre iesire. Norocul meu ca una din vecinele mele mai in varsta venise acasa cu un taxi pentru ca altfel nu aveam cum sa ajung in asa de scurt timp in parc. Cand am ajuns la destinatie am platit si am fugit spre locul nostru , cinci secunde.

-Am ajuns ! Spun asezandu-mi mainile pe genunchi respirand greoi , nici alergatul nu e punctul meu forte .

-Credeam ca nu mai ajungi odata! Ma pregateam sa ii zic lui Vex sa mergem dupa tine !

-Scuze, am uitat !

Cei doi isi dau ochii peste cap simultan , deja sunt obisnuiti cu intarzierile mele .

-Ce facem in seara asta ? Ii intreb asezandu-ma langa Ann' prinzandu-mi parul din nou dar de data asta mai strans.

-In seara asta suntem cuminti, nu facem prostii si o sa ne comportam normal.

-Ann' , doar pentru ca am primit o amarata de amenda aseara asta nu inseamna ca suntem urmariti douazeci si patru din douazeci si patru, stii?

-Vex, nu esti tu tocmai in pozitia in care iti poti spune opinia! Tu iei amenzi mereu , oamenii sunt obisnuiti cu asta dar la noi e prima data , poate cine stie ? Poate acei doi indivizi ce stau pe banca sunt politisti si asteapta sa vada daca nu cumva facem ceva sa ne duca la inchisoare !

Deja delireaza , face asta cam des dar amenda de seara precedenta a bulversat-o si mai tare .

-Am inteles , am inteles . Mergem la cafenea !

-Ok, stai sa ii trimit un mesaj lui Drake . Adauga Vex scoțând telefonul din buzunarul blugilor sai . Eu si Ann' ne-am aruncat niste priviti scurte stiind deja ce cred eu despre asta . Imi era oarecum jena sa ma intalnesc din nou cu el dat fiind faptul ultimei noastre "intalniri" .

-A spus ca ne intalnim acolo . Haideti !

Ne urcam in masina lui Vex si in scurt timp ajungem la cafeneaua lui Jim . Imediat ce intram ne asezam la vechea noastra masa din colt . Ann' studia meniul la fel faceam si eu dar amandoua il stiam pe de rost iar Vex batea cu degetele in masa . Cand scaunul din fata mea fu tras privirea mi-a cazut direct pe Drake . Nu il mai vazusem de doua luni si nimeni nu il mai adusese in discutie si sincer nu voiam sa o faca . Un ultima noastra discutie amandoi am dedus ca eu sunt nebuna si el un posibil violator . Cred ca deja gandesc prea mult .

-Deci ? Ce comandam? Ma scoate Anna din transa lovindu-ma cu piciorul pe sub masa . In tot acest timp ma holbasem la el si sper doar ca nu observase pentru ca altfel nu stiu cum as mai putea sa dau ochii cu el .

-Vreau un Cappy de portocale rosii. Spun lasandu-mi capul in jos privindu-mi degetele.

Dupa ce ne-am primit bauturile am inceput o discutie banala in care eu cu siguranta eram pe langa subiect. Prea distrasa poate? De ce ma naucea atat de tare prezeta lui ? Dumnezeule , trebuie sa incetez !

-Ce crezi Porto? Ma intreaba Ann' privindu-ma curioasa.

-Hmm?

-Nu crezi ca proful de bio  e innebunit dupa scorpia  aceea de mate ?

M-am incruntat. Eram parca picata de pe luna . Ce prof si ce scorpie? Oh , da .

-Ba logic ca da , macar sa isi gaseasca in al noualea ceas si el pe cineva,  dar scorpia? Nu e de el . Spun izbucnind in ras la fel facand si  ceilalti mai putin Drake, baiatul asta nu rade niciodata?

Dupa ce Vex m-a lasat in fata casei mele am urcat repede in camera mea unde m- am schimbat si m-am aruncat in pat . In scurt timp am adormit visand la doi gemeni ce nu semanau intre ei ci unul din ei cu proful de bio si celalalt cu scorpia.

Dimineata urmatoare m-am trezit mai obosita decat adormisem si cu greu mi-am parasit patul. M-am spalat pe dinti si pe fata apoi incercand sa imi prind parul in asa fel incat sa stea normal . M-am imbracat ca de fiecare data  apoi culegandu-mi de prin camera lucrurile de care aveam nevoie si am plecat la liceu.  Cand am ajuns acasa eram mai fericita decat plecasem si cu testul meu de la chimie in mana . Nu stiam unde sa il pun doar pentru ca parintii mei sa il observe singuri. Am decis sa il las pe frigider agatat cu un magnet .

Cateva ore mai tarziu tata si mama ma felicitase pentru test si m-au anuntat ca ei vor lua cina in seara asta in oras .

Era in jur de ora noua seara cand telefonul meu aproape era sa faca cunostinta cu podeaua si i-am raspund Annei.

-Am vesti super!

-Sa le aud .

-Il stii pe tipul din clasa de la noi care isi serbeaza azi majoratul? Nu rapunde, nici eu dar suntem invitate la ziua lui! Imbraca ceva si hai !

-Ann' , e joi.

In mod normal nu as pierde o petrecere dar e joi si nu pot . Chiar am nevoie de note bune.

-Te rog! Nu faci tu asta pentru prietena ta cea mai buna ?

-Anna, tata se va supara rau daca o sa afle !

-Si daca nu o sa afle ? Haide! O sa regreti si o sa te intrebi si pe patul de moarte  cum ar fi fost daca ieseai putin din rutina.

-Bine , vin .

DrakeWhere stories live. Discover now