Φωτιά. Πληροφορίες για όσους θέλουν να βοηθήσουν

141 30 1
                                    

   Αυτές τις ημέρες παντού γύρω μας το μοναδικό θέμα συζήτησης είναι οι φωτιές γύρω από την Αττική. Στα Γεράνεια Όρη (Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι και γύρω οικισμοί) κάηκαν σπίτια, περιουσίες, ζώα και δάση. Οι κάτοικοι, όσοι έχουν ακόμη τα σπίτια τους σώα, ζουν χωρίς νερό και ρεύμα. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. 

   Στην περιοχή της Νέας Μάκρης (Μάτι,Ν.Βουτζά) η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Κάηκαν, τραυματίστηκαν και χάθηκαν άνθρωποι. Όλοι γνωρίζουμε τον θρήνο που επικρατεί εκεί. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν. Υπάρχουν όμως τρόποι που όλοι μπορούμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην ανακούφιση του πόνου αυτών των ανθρώπων και των συγγενών τους.

   Σε αυτό το κεφάλαιο, θα αναρτήσουμε όλους τους γνωστούς μέχρι στιγμής τρόπους βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας αφήσει το σχόλιο του και θα το προσθέσουμε μέσα σε αυτή την ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΚΙΝΕΤΑ

  Η Ομοσπονδία Σ. Κινέτας (58ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Κ.) είναι ανοικτή όλη την ημέρα έως πολύ αργά τη νύχτα και εξυπηρετεί τους πληγέντες κατοίκους της Κινέτας, με εθελοντικές ομάδες οι οποίες διανέμουν τρόφιμα και νερό.
Τηλ. 2296065600.

Νέα Πέραμος
Η δημοτική κοινότητα Νέας Περάμου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό κατάστημα Νέας Περάμου από σήμερα μέχρι τις 20:00 το βράδυ και τις επόμενες ημέρες 08:00-20:00. Τα είδη που χρειάζονται ειναι τρόφιμα συσκευασμένα μακράς διάρκειας(γάλα, κρουασάν, μπισκότα, κονσέρβες) (είδη ατομικής υγιεινής, μωρομάντιλα, απολυμαντικά) και φάρμακα καθημερινής Χρήσης.

Μέγαρα
Οι προσφορές θα παραλαμβάνονται στο Γηροκομείο Μεγάρων – Παλαιά εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου (έναντι My Market – Μέγαρα ΤΚ: 19100.
(Τηλ: 6937 17 22 52 κ. Ρήγα Ελένη, Αντιδήμαρχος.)

Τα είδη που χρειάζονται είναι:
Φάρμακα
Ρούχα καινούργια (όχι χρησιμοποιημένα)
Κουβέρτες
Νερό
Γάλα
Φαγητό (έτοιμα γεύματα)
Είδη προσωπικής Υγιεινής (χαρτί υγείας – σαπούνια – σαμπουάν – χαρτοπετσέτες)
Πάνες για μικρά παιδιά
Πάνες για μεγάλους
Κονσέρβες
Σνάκ – Κρουασάν – σοκολάτες – μπισκότα
Φρυγανιές  


  --------------------------------  ********  --------------------------------  *********--------------------------------


ΓΙΑ ΡΑΦΗΝΑ

Αυτή τη στιγμή στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι) και στο Όλοι Μαζί Μπορούμε ( Ποσειδώνος και Λοκρίδος στο Μοσχάτο) υπάρχει κυρίως έλλειψη από ΦΑΡΜΑΚΑ και ιατρικά είδη:
Αντιβιωσεις (augmentin, klaricid), οφθαλμολογικές σταγόνες, όροι για τη μύτη, σύριγγες! Γάζες και betadine υπάρχουν πολλά !
Επίσης κάθε είδους ρουχισμού, εσώρουχα, κάλτσες, καθώς και κούτες και σακούλες γερές είναι σε έλλειψη!
--------------------------------
Πολιτιστικό Πάρκο της Nέας Μάκρης:
Λεωφόρος Μαραθώνος 196
Λευκά Είδη (μαξιλάρια - σεντόνια)
Σαγιονάρες (παιδικές - αντρικές - γυναικείες)
Φακούς και μπαταρίες
Κεριά
Εσώρουχα (όχι χρησιμοποιημένα παρακαλώ)
Στιγμιαίους καφέδες
Ποτήρια - πιάτα - μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης
Πάγο
Μεγάλες και μικρές κούτες

ΑνακοινώσειςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα