-36-

966 55 0
                                    

*PRISS*

Obývačka bola zaplnená obyvateľmi tohto domu. Všetci sedeli na gauči, kreslách alebo na zemi a venovali sa jedlu alebo úlohám. Všetci až na Holdena.

Nikdy sa nezapájal do podobných aktivít. Logan ho do množstva nútil, no prišiel iba zriedka. Nechodil na večierky, nechodil si s nami sadnúť do malého podniku pár ulíc odtiaľto.

A nikdy to nikomu nevadilo. Až doteraz.

"Kde je vlastne Smith?"

Lucas začal s touto nezmyselnou debatou. Položil otázku, na ktorú nikto nevedel odpovedať a strhli sa dohady o tom, kde je a čo robí. A s kým je. Iba ja som zhruba tušila, čo sa skrýva za jeho chabou výhovorkou týkajúcu sa práce.

"Vraj šiel do práce." mykol ramenom Zack a zadíval sa na mňa.

Ani on nič nevedel.

Logan sa zasmial. "Pochybujem. Určite je u Anny." pokrútil hlavou a svojou odpoveďou brnkol na strunu Lucasovi.

"To dievča čo tu bolo? Tá chudá?" prebehol pohľadom po všetkých z nás a čakal na odpoveď. "Čo jej vlastne je? Je chorá alebo-"

"Drž hubu, Luke." skočil mu do reči Zack a zabránil mu pokračovať v trápnej vete, ktorú načal. "Takéto veci sa proste nehovoria." nechápavo pokrútil hlavou.

Logan ani neváhal a okamžite odpovedal: "Anorexia." kývol hlavou. "Je to iný typ choroby, ale stále zabíja." usmial sa ironicky a vrátil sa pohľadom k mobilu, na ktorom niečo zbesilo písal.

"Preto sa o ňu tak zaujíma? Kvôli tomu, čo sa stalo jeho sestre, však?"

Neodpovedala som. Čakala som, že to niekto urobí, no Zack mlčal a Logan sa tváril, že ho nepočul.

Nechcela som do toho ťahať Grace. Kvôli Loganovi.

"Skôr si myslím, že k nej niečo cíti a ešte na to sám neprišiel."

Anna má na viac. Ale určité veci ma presviedčali, že Holden je to, čo si zaslúži. Možno nie je milý ku nám. Boh vie prečo. Ale pre Annu by spravil prvé a posledné. A zdá sa mi, že to pre ňu ešte nikto nikdy neurobil.

"Vážne si myslíš, že to čo medzi nimi je, je láska?" zasmial sa Logan. "Celé to bola náhoda a Holden okolo nej skáče iba preto, že ona skáče okolo neho."

"To je... to je celkom drsný, stručný a presný opis vzťahu." pokýval hlavou Zack a chytil ma za ruku. "Pozri rozprával som sa s Annou. Ona nie je tá, čo ľudí využíva a mám pocit, že Holden nie je ten, ktorý by sa snažil využiť ju."

Obaja sa využívajú.

"Rozprával som sa s ním včera večer. Dnes k nej išiel, pretože sa dohodli na stretnutiach. Ako pacient s doktorom."

Zacka prerušil Lucas, ktorý sa potichu zasmial a snažil sa to maskovať rukou priloženou k ústam.

Zack sa len zamračil a pokračoval: "Vravel, že to dopadne hrozne."

A čo na tom nemôže dopadnúť hrozne? Anna mi vravela, ako ju a jej zdravotný stav použil ako základ svojej práce. Oklamal ju a jediný rozdiel v tom, čo robil ešte pred týždňom a v tom, čo bude robiť teraz je, že Anna o tom bude vedieť.

"Netuším, čo na tom všetci vidíte." prebral sa z tranzu Logan a konečne odložil mobil. "Možno som jej dával za vinu kraviny, za ktoré nemohla. Ale aj tak to nie je niečo, čo sa nazýva zdravý vzťah."

Pretočila som očami. "Čo považuješ za zdravý vzťah?"

Logan ma prebodol pohľadom. Chladne si ma premeriaval a očividne na jazyku prevaľoval urážky, ktorými by ma pred všetkými schladil.

More Than Life /SK/Where stories live. Discover now