5+1 tips που πρέπει να κάνει ένα μοντέλο πριν το casting

187 7 0
                                    

  Η αγορά εργασίας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την... κάτω βόλτα ελέω της κρίσης που πλήττει την οικονομία. Και από αυτή τη "λαίλαπα" δεν έχει μείνει αλώβητο και ο χώρος της μόδας. Τί πρέπει να κάνει, όμως ένα μοντέλο πριν περάσει από το casting ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να μπορέσει να "κερδίσει" στη μάχη της αγοράς εργασίας;  

 Τί πρέπει να κάνει, όμως ένα μοντέλο πριν περάσει από το casting ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να μπορέσει να "κερδίσει" στη μάχη της αγοράς εργασίας;  

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Σας παρουσιάζουμε 5+1 tips που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να αυξήσετε το ποσοστό επιτυχίας σας

1. Διαβάστε την εισήγηση του πρακτορείου:

Είναι σημαντικό να έχετε μελετήσει προσεκτικά τη σχετική εισήγηση-αγγελία του πρακτορείου, διότι μπορεί να περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την κατάλληλη προετοιμασία σας. Εάν επί παραδείγματι καλεί για casting για φωτογράφηση για μπικίνι, θα πρέπει να είστε σίγουρες ότι το δέρμα σας, το σώμα σας είναι έτοιμο για μία τέτοια φωτογράφηση. Ενυδατώστε και ξυρίστε τα πόδια σας και παράλληλα φροντίστε να έχετε μαζί σας το δικό σας μπικίνι.

2. Μάθετε για την καμπάνια που θέλετε να διεκδικήσετε:

Πριν βρεθείτε στο casting καλό θα είναι να έχετε κάνει μία προεργασία στο σπίτι σας για την καμπάνια και την εταιρία που την ζητά. Ένας μικρός έλεγχος στο site, ή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και προς ποια κατεύθυνση έχει κινηθεί σε παλαιότερες καμπάνιες η εν λόγω εταιρία.

3. Αφήστε τους... φίλους σπίτι:

Το casting δεν διαφέρει από μία συνέντευξη για εύρεση εργασίας. Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να έχετε μαζί σας φίλους ή συγγενείς. Εξαίρεση αποτελούν τα μοντέλα που δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμη, οπότε η παρουσία κηδεμόνα είναι απαραίτητη.

 Εξαίρεση αποτελούν τα μοντέλα που δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμη, οπότε η παρουσία κηδεμόνα είναι απαραίτητη

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

4. Φορέστε τα ιδανικά ρούχα:

Όταν πηγαίνετε σε κάποιο casting θα πρέπει να είστε επαγγελματίες. Ίσως να σας ζητηθεί να φορέσετε κάποιο ρούχο ή παπούτσι για τις ανάγκες του casting. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράτε τα ιδανικά ρούχα, ώστε να δώσετε την κατάλληλη εικόνα, αλλά και να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο. Ένα μικρό μαύρο φόρεμα ή ένα μεσάτο τζιν με την ανάλογη μπλούζα, καθώς και απλά ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

5. Η ώρα άφιξης:

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενός casting. Θα πρέπει να είστε στην ώρα σας στο προγραμματισμένο ραντεβού. Καλό θα είναι μάλιστα να είστε εκεί περίπου 10 με 20 λεπτά πιο νωρίς, ώστε να μην "στήσετε" κάποιον από τους υπευθύνους. Κάτι τέτοιο ίσως να αποδειχθεί καταστροφικό για εσάς.

6. Να είστε ευγενικοί:

Τελευταίο αλλά ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα casting είναι το πρόσωπο που δείχνουμε. Θα πρέπει να είστε πάντοτε ευγενικοί και με το χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Να ευχαριστήσετε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό με ένα χαμόγελο και κατά την αποχώρησή σας να δώσετε μία "ζεστή" χειραψία στον υπεύθυνο του casting.

Πηγή:  http://www.topmodels.gr/5-tips-casting/

Female Gender Magazine Où les histoires vivent. Découvrez maintenant