Yeni Türk Arkadaşım

91 13 23
                                    

"Hadi şu sofrayı toparlayalım." dedim artık bomboş kalan sokağa bakmayı keserek. Soo Bin üzgün vaziyette masanın başında otururken yanına giderek omuzlarını sıktım. 

"Tepkin gayet normal ona hayransın, üzülme boşuna aynı şehirde yaşıyorsunuz. Eminim bir etkinliğine gider, onu görürsün." Normalde bu tip şeylerden zerre anlamazdım ama değer verdiğin bir şey karşısında böyle bir duyguyla karşı karşıya kalmak üzücü olmalıydı.

"Her neyse, ders çalışman gerek. Toparlanalım." Tabakları üst üste koyup içeriye geçtiğinde saate baktım. Sözde iki saat sürecek olan program dört saati bulmuş saati dokuz yapmıştı. Alelacele masayı toplayıp bilgisayarımı ve sunum sonunda hocaya teslim edeceğim dosyayı elime alıp tekrar terasa geçtim. Gece yarısına kadar bunu halletsem, sınav için çalışmaya vaktim kalırdı.

Okulda bir kısmına başladığım sunum dosyasını açıp atladığım notlar var mı diye kontrol ettim. Bu gece baya uzun sürecekti. 

"Kahveniz geldi bayan çalışkan." dedi Soo Bin elindeki kupamı masaya bırakarak.

"Sen harikasın." 

"Sen çalış hadi, bu akşam olaylı geçti zaten. Ben eve geçiyorum." Tamam anlamında başımı sallayıp sunuma geri döndüm. Ödevim Kore Tarihi ve savaşları ile ilgiliydi. Kore Savaşı'na katılan bir ülkenin vatandaşı olduğumdan sunum benim için devede kulak gibi olacaktı. Psikoloji dersleri dışında yan tercih olarak üç ders daha seçiyorduk. Tarih, resim ve diksiyon eğitiminin beni geliştireceğine emin olduğum için diğer derslere bakmamıştım bile.

Birçok siteden farklı farklı bilgileri kopyalayıp kendi anlatımım haline getirmeyle işe koyuldum. Tarih, benim için her zaman önemli olmuştu. Kültür ve gelişimi öğrenmenin en iyi yolundan biriydi ve bunu kullanmak hoşuma gidiyordu. Kore ve Türk kültürünün ortak özelliklerini, geçen hafta Soo Bin'in ısrarları üzerine tarihi konusu olan bir K-Drama'yı bir gece de tüm bölümlerini izlediğim zaman anlamıştım. Aynı kökenlerden gelmemizde bunun bir işaretiydi. 

Saat gitgide ilerlerken soğuyan kahvemi değiştirmek ve biraz mola vermek için mutfağa geçip kahvemi tazeledim. Havanın esintisi şaşırtıcı şekilde rahatsız etmiyordu, genelde bu mevsimde dışarı çıkmak biraz imkansızdı. Demire kolumu yaslayıp ucu bucağı gözükmeyen sokağa baktım. Bugün garipti. Ya ben fazla rahattım ya da karşımdaki kişi o enerjiyi vermişti. Sebebi her neyse farklı hissetmiştim. Kore'ye geldiğimden beri hayatım tek bir rutin de gidiyordu. Okul, ders, ev, arada bir arkadaşlarla gittiğimiz Ddeokbokki dükkanı dışında başka bir heyecanım ya da çevrem yoktu. Bugün,bazı şeyleri aşmış gibi hissetmiştim.

Bir gruba veya oyuncuğa bağlılığım hiç olmamıştı. Hatta aşırıya kaçanları gördüğümde - Soo Bin gibi- yüzümün garip bir şekile büründüğüne emindim. Belki de bu tavrım yüzünden farklı hissetmiştim. Telefonumu elime alıp merakıma yenik düşerek Google'a girdim.

BTS!

Üyelerin isimleri ve bilgileri teker teker çıkarken ilk çıkan sayfaya tıkladım.

BTS üyeleri şarkı ve dans yetenekleri ile birlikte yakışıklılıkları ve havalı tavırlarıyla da bütün dünyada popüler oldular. BTS, Kore'nin en ünlü erkek pop gruplarından birisi ve 7 üyesi var. Grubun uzun adı İngilizce olarak Bangtan Boys, Korece olarak 'kurşun geçirmez izciler' anlamında Bangtan Sonyeondan (방탄소년단).

BTS Fandom adı; A.R.M.Y (Adorable Representative MC for Youth)

BTS Grubu 13 Haziran 2013 tarihinde daha sonra onlara üç kez 'Yılın Yeni Sanatçısı' ödülünü kazandıran ilk single albümleri "2 Cool 4 Skool"dan 'No More Dream' şarkısıyla çıkış yaptı.

Let's Live Love with Together (BTS/ JİN)Where stories live. Discover now