00.30

221 14 12
                                    

☽ ☾

Yola çıkalı yarım saat olmuştu. Aleyna ile Alper barıştığı için ben yine Kutay ile oturmuştum. Ama bu sefer onun cam kenarına geçmesini istedim. Bilirsiniz iyi bir kızımdır.

Bir süre daha araba yolda ilerlemeye devam etti Kutay bana seslendiğinde ona döndüm.

"Sude."

"Efendim." dediğimde işaret parmağıyla dışarıdaki bir ağacı işaret etti.

"Senin anlattığın ağaca benziyor." dediğinde gülümsedim ve ardından omzuna hafifçe vurdum.

"Dalga geçme ya!" dediğimde hafifçe kahkaha attı. Bir süre sonra ben onu izlerken o kafasını koltuğa yaslamış gözleri kapalı kulaklıkla müzik dinliyordu.

Bir süre daha Kutay'ı izledikten sonra Kutay'ın bana dönmesiyle hızlıca gözlerimi ondan kaçırdım. Gözlerimi kaçırdıktan sonra ise hafifçe güldüğünü işittim. Gülme Kutay, gülme!

Kutay'a kaçamak bakışlar attığım bir sürenin ardından otobüste Atakan hocanın sesi duyuldu.

"Beş dakika sonra mola vereceğiz arkadaşlar, ihtiyaçları olan ihtiyaçlarını gidersin." dedikten sonra kafamı yan tarafımızda oturan Dilem'e çevirdim.

"Yiyecek bir şeyler mi alsak, acıktım ben." dediğimde arkamda oturan Naz koltuğun arasından kafasını sokup,

"Acıkmak mı? Ben de acıktım." dediğinde Naz'a dönüp güldüm ve hafifçe kafasını ittirdim. Naz kafasını koltukların arasından çekti.

Bir kaç dakika sonra mola yerine vardığımızda bizim grup tamamen otobüsten indi. Naz ile ben yiyecek alırken Aleyna ve Dilem de tuvalettelerdi. Erkeklerden ise sadece Alper tuvalete gitmişti geri kalanı dışarıda bizi bekliyorlardı.

"Naz yavaş ol kızım marketin aldın." dediğimde beni takmadan eline geçen bütün krakerleri kucağına almaya devam etti. Aramızda en çok yemeye düşkün Naz'dı fakat yine de vücudu o kadar yemesine rağmen fitti. Kıskanılacak bir özellik daha!

Ben alacaklarımı almış kasaya ilerlerken Naz hala jelibon bölümündeydi. Naz'a seslenme ihtiyacı duysam da gelmeyeceğini bildiğimden seslenmekten vazgeçtim.

Kasaya gelip parasını ödedikten sonra aldıklarımı teker teker poşetlere yerleştirdim. O sırada Dilem ile Aleyna tuvaletten çıkmışlardı ve yiyecek bir kaç şey alıyorlardı kendilerine, bizim gibi. Alper ise sadece Aleyna'yı yanağından öpmek ve sigara almak için yanımıza uğramıştı.

Naz alacaklarını aldıktan sonra marketten çıktık. Biz dışarıya çıktığımızda Alper ve Berke sigara içiyorlardı. 

Biz öylece otobüsün önünde durmuş konuşup gülüşürken Berke sigarasını bitirip çöpe attıktan sonra Naz'a dönerek.

"Sen gelsene benle bir." dediğinde Naz yediği çikolatadan ısırık almayı kesip.

"Ha?" dediğinde Berke gülerek Naz'a yaklaşıp dudağının sağında oluşan çikolata lekesini eliyle temizledikten sonra gülerek,

"Gel hadi." dedi ve Naz'ı elinden tutup tuvalettlerin oraya, arka tarafa götürdü. Dilem tatlı olduklarını belirtmek istercesine aylayınca, Aleyna sinsice gülüyordu. Ben ise sadece Naz'ın saçma bir şey yapmaması için dua ediyordum.

Biz Naz ve Berke gittikten sonra bir süre daha havadan, okuldan, sudan konuştuk. Bir kaç kez Kutay ile göz göze gelmiş olsam da salak ve utangaç tarafıma yenik düşüp her zaman gözlerimi kaçırmıştım ondan, ve ardından onun o güzel kahkahasını işitmişti kulaklarım.

Görüldü☽ ☾ -texting-Where stories live. Discover now