Açıklama & Duyuru

13.9K 609 79
                                    

Hepinize merhaba,

Ben, sizin değişinizle Oliandy. Ama asıl adım Rumeysa.

Bu bölümü açmamdaki sebep final bölümünde gelen soruları yanıtlamak ve yeni hikaye ile ilgili açıklama yapmak. 

İlk olarak söylemek istediklerim var. Birincisi hepinizin beklemediği bir anda final gelmesi. Bu sefer finali partlara ayırmadan ve haber vermeden tek seferde yaptım. O yüzden eminim ki 'final' yazısını görünce acaba bu final olduğu için mi yoksa bölüm adı mı diyeniniz olmuştur.

Bu bir erken final durumu değil, başından beri planladığım zaman. Hatta bu hikayeyi yirmi bölümde bitirmeyi umarken iki bölüm uzattım. -Çok uzatmışım sdfggh- Her neyse sorulardan bazılarına genel cevaplar vermeye başlayacağım.

Bir daha korku mu yazacaksın?

Bu soru tam olarak bu şekilde değildi ama farklı biçimlerde bu anlamı veriyordu. Ve sorunun cevabı şu ki ''Hayır korku yazmayacağım''. Nedenini merak ediyorsanız sadece artık başka şeyler denemek istediğimi söylemekle yetineceğim.

Güneş şizofrense diğerleri nasıl gördü o evi?

Aslında sadece ev değil kurs ve her şey için geçerli bu dediğiniz biliyorum. Ama farkettiyseniz hiçbir bölümde Güneş dışında kimsenin bakış açısından bir olay koymadım. Güneş eve birisiyle gidiyorsa ve o evi yanındaki kişi de görüysa bu Güneş'in hayalidir. Yanına hayali bir karakter yerleştirmiştir.

Şizofreni tedavi edilemez ki nasıl bu oluyor?

Şizofreninin de tedavisi var bunu araştırdım.

**Sadece bir bilgi**

Bu bölümü yazmadan şizofreni hakkında sıkı bir araştırma yaptım. Tamamen kafamdan atmadım bu hastalığın kurallarını, belirtilerini, sonuçlarını. Yani belki birkaç hatam vardır ama bunlar hikaye için biçimlenmiş bir hastalığın sonuçları değil.

Yeni hikaye hakkında;

Yeni hikaye yazacak mıyım, ara mı vereceğim?

Yeni hikaye yazacağım. Bir süre bölüm biriktirip atmayı düşünüyorum.

Ne zaman paylaşacağım?

Genelde tam tarih vermeyi sevmem. Ama bir arkadaşımdan bir şey duydum. Eğer bizim için önemli bir şeye bizim için önemli bir tarihte başlarsak, o şey bizim için kalıcı olurmuş. O yüzden en yakın zamanda benim için önemli olan tarihte yazmaya başlayacağım. 4 Ağustus'ta.

Korku olmayacaksa kategrisi ne olacak?

Kategorisini tam olarak seçemedim, elimdeki bir iki karalama sonucunda romantik ve macera olduğuna karar verdim şimdilik. Ama gidişata göre yönlenecek.

Konusu ne olacak?

En sık  sorulan soruya geldik. Konusu hakkında bir şey söyleyemem. Dediğim gibi elimde birkaç taslak, küçük notlar ya da karalamalarım var. Onları wattpad'e yazmak düzenlemek bunu netleştirir. Ama daha wattpad'e geçirmediğim için bunu açıklayamıyorum. Aslında bir ara bir hikayeye başlamıştım taslaklarıma kaydediyordum sonra ondan vazgeçip sildim. 

!!!EN ÖNEMLİ DUYURU!!!

Üstte yazanları okumamış bile olsanız bunu okuyun lütfen. Bu benim için en önemli açıklama çünkü. Biliyorsunuz ki -ya da bilmiyorsunuz- benim dört korku hikayem var. İlk ikisini hikayeden saymıyor olup da oylarına kıyamayıp silmiyor olsam da.

Ve bu kadar korkudan sonra başka bir kategoride yazmak benim için zor değil. Ama her şeyi değiştirecek bir unsur var. Yorumlarınız. Hikayemi paylaştığım zaman sizden yorumlar konusunda bir isteğim olacak. 

Asla ama asla karşılaştırma yapmamanızı istiyorum. Elbette hikaye ile ilgili yorum yapun istiyorum, hikayeyi kendi içinde ve kendi kategorisindeki başka hikayelerle karşılaştırın istiyorum. Benim istemediğim karşılaştırma benim hikayelerim arasında bir karşılaştırma. Gelebilecek tüm yorumları tahmin edebiliyorum.

''Korku yazmalıydın daha güzeldi''

''Bu kategoride daha güzel yazıyorsun''

Ne iyi, ne kötü. Kendi hikayelerimin karşılaştırılmasını istemiyorum. Yatılı okul'a final verip de Kamera'ya başladığım zaman da böyle oldu. 

''Yatılı okul daha güzeldi onun 2. kitabını yazmalıydın.''

''Bu hikaye daha güzel olmuş''

Her hikaye kendi içinde güzeldir. Biliyorum insanlar başkalarının da yardımları ile hatalarını görürler ona göre bir şeyler yaparlar. Ama bu benim hassas noktam. Sizden özür dilerim ama korku hikayelerim ve yeni hikayem arasında karşılaştırma yapanın yorumunu siler kendisini de engellerim. Şimdi gerçekten de hassas noktam olduğunu anlamış olmanızı istiyorum.

*Ama yine de bunlar dışında karşılaştırma yapabilirsiniz. Benim hikayelerimi değil başka hikayelerle karşılaştırabilirsiniz.*

Ve bir A&D bölümünün sonuna geldik. Bunu okuyan herkese teşekkür ederim, beni anladığınıza eminim. Kendimi ifade etmeye çalıştım. Tüm okuyucularım hepinizi seviyorum.

Kamera | WATR yaz '14 En Iyi Korku HikayesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin