Το πιο σημαντικό άτομο

28 7 9
                                    

Through the thunder and the rain
Together we fall together we fly away
Hold me closely
You are my one and only...
~We the Kings, Queen of Hearts

Ποιο είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σου;

Η μαμά.

Ο μπαμπάς.

Η κολλητή.

Ο κολλητός.

Η αγαπημένη καθηγήτρια ή ο αγαπημένος καθηγητής.

Και η λίστα συνεχίζεται...

Και πώς σε κάνει να αισθάνεσαι;

Είναι τα πάντα για εμένα, καταλαβαίνει τι συμβαίνει ακόμα και αν λέω άλλα, μπορώ να το εμπιστευτώ, έχει κάποια ελαττώματα αλλά αυτά το κάνουν ακόμα πιο όμορφο ακόμα και αν πιστεύει πως δεν είναι.

•Πριν από δύο χρόνια έγινε το κορίτσι που γνώρισα στο γυμνάσιο. Φοβισμένη και ντροπαλή όπως ήμουν, αυτή με βοήθησε να προσαρμοστώ. Με το πέρασμα του χρόνου δεθηκαμε ακόμα περισσότερο. Έγινε η κολλητή μου, το πρώτο άτομο που σκεφτόμουν όταν ξυπνούσα και το τελευταίο πριν κοιμηθώ. Χωρίς αυτή αισθάνομαι λίγο αδύναμη, ανίκανη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Οι αναμνήσεις από τη φιλία μας είναι αξέχαστες. Γέλια, κλάματα, απογοητεύσεις. Και όσο περνάει ο καιρός, κυριαρχεί πολλές φορές αυτό το συναίσθημα του φόβου ότι θα χάσεις αυτό το άτομο.

Πώς να την περιγράψω...πώς θα μπορούσα να την περιγράψω. Είναι το πιο υπέροχο άτομο στον κόσμο. Είναι τα αστέρια στο σύμπαν μου. Την γνώρισα πριν δύο χρόνια και στην αρχή τη μισούσα. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα γινόταν φίλη μου και το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μου θα τον έστελνα σε ψυχίατρο. Τα μάτια της κρύβουν τόσο πόνο αλλά και τόση δύναμη και αγάπη. Αγάπη για τη ζωή, για τα άτομα που νοιάζεται. Η αγκαλιά της είναι σπίτι. Νιώθω σαν να μην υπάρχει ούτε μία έννοια στον κόσμο όταν με κρατάει και ψιθυρίζει ότι πιστεύει σε εμένα. Και μόνο που χαμογελάει η μέρα μου γίνεται όμορφη, ζω για τις στιγμές που είμαστε μαζί, με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι και την απαλή μυρωδιά της και να γελάμε ασταμάτητα. Της χρωστάω τα πάντα. Μαζεψε τα σπασμένα κομμάτια μου και με βοήθησε να σταθώ ξανά.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αποτελούν το κέντρο του σύμπαντος μας. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε. Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά να μας φωτίζουν το δρόμο και ένα βήμα πίσω να μας κρατήσουν αν πέσουμε.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι σημαίνουν τα πάντα για εμάς. Είναι στις σκέψεις του μυαλού μας. Στους χτύπους της καρδιάς μας. Στα δάκρυα που κυλάνε από τα μάτια μας. Στις προσευχές μας για ένα καλύτερο αύριο.

Μαζεύουν τα κομμάτια μας. Είτε με λόγια, είτε με πράξεις όπως μια αγκαλιά. Μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι. Και σε κάθε βήμα του αγώνα μας είναι εκεί.

Πάντα εκεί.

S C A R SWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu