38. poglavlje

1.1K 162 52
                                    

A/N

Puno vam hvala na 20k pregleda! To mi stvarno puno znači!

Oprostite što nastavka nije bilo duže vrijeme...

*     *     *

Dalenta je trčala što je brže mogla, morala je naći Risa, ali kako će ga sada naći u moru drugih Elemola? Gdje je mogao biti?

Ipak, iz nekog neobjašnjivog razloga je točno znala gdje je, to jest, nije ona, već njeno tijelo te je dopustila nogama da ju same odvedu k njemu, toplina oko srca nikada ne janjevajući. Nije znala što se točno dogodilo sa ovim oslobađanjem, je li to bilo samo oslobađanje Foremola, ili još nečeg drugog? Jer znala je da se sada nije osjećala kao i prije, osjećaji su bili snažniji, ali je li to posljedica ovog oslobađanja ili je to uzrokovalo oslobađanje?

Dalentu je boljela glava od toliko razmišljanja te je sve misli sklonila na stranu dok je pokušala naći Risa. U užasu je gledala Elemole kako se bore s vatrom, kugle su postajale veće i češće, a Dalenta je znala da to Elemoli neće moći zauvijek zadržavati. Dok je prolazila usput je gasila grumene vatre, ali to je bilo za sada sve što je mogla učiniti. Nije ni shvatila da se nalazila kod WAFE-a sve dok nije zakoračila kroz umjetne plamenove, a zatim se našla na prostoru koje je sadržavalo veliko bijelo stablo u sredini.

A pored njega nije bio samo Ris.

Tu se nalazila gospođa Jalaf, gospodin Adonis i ostatak vladara nad Elemesteom, Nayla kao i tri Elemola plave kose i četiri Elemola različitih nijansi crvene.

Svi su pogledali prema vratima kada je Dalenta ušla, a zatim u Risa, pa ponovno u nju i tako naizmjence.

"Dalenta!" rekla je gospođa Jalaf napokon, a Dalenta se trgnula.

"Gospođo Jalaf, bile smo u pravu u vezi Vilce ona... Ona je tu bila samo zbog stabla i kako bi pokrenula svo ovo oslobađanje i pobjegla je kroz prolaz." rekla je brzo Dalenta kada je došla do njih.

"Zašto ju nisi zaustavila?" pitala je Leire Armand, upraviteljica zraka.

"Leire, djevojka je vjerojatno bila presnažna da bi očekivali od Dalente da ju zaustavi, zar ne?" rekla je gospođa Jalaf, a Dalenta si nije mogla pomoći da se ne osjeća pomalo uvrijeđeno što je gospođa Jalaf odmah pretpostavila da je bila preslaba.

"Da, ovaj... Ona zapravo ima moći treće razine i dvadeset godina."

"O bože!" uskliknula je Thumaya Rimene, upraviteljica zemlje.

"To je sada manje bitno." brže bolje je rekla gospođa Jalaf. "Dalenta, imamo ideju kako zaštiti Elemeste, a kako bismo to uspjeli trebamo svačiju pomoć."

Dalenta ju je zbunjeno pogledala.

"Znam da si tek naučila kako napraviti štit i da će ovo vjerojatno biti nešto jako iscrpno za tebe, ali moramo to napraviti." počela je gospođa Jalaf, ali Dalenta je već znala što želi.

"Napravit ću toplinski omotač oko Elemestea?" pitala je Dalenta.

"Nećeš sama, u ovom gradu sada ima sedam Elemola vatre, šest koji nam mogu pomoći, primanjem za ruke ćete biti snažniji i ako se svi potrudimo napraviti omotač mislim da možemo uspjeti. To će također raditi i Elemoli vode." svi su ostali tiho. "Morate znati da će ovo biti jako opasno, možda čak i smrtonosno, morate znati rizik i možete odustati, ne želim siliti svoje učenike na to."

Unatoč tome, svi su pristali, a pristala je i Dalenta, to je uostalom bilo zadnje što je mogla učiniti.

''Gospođo Jalaf?'' Dalenta ju je zazvala tako tiho da je isprva mislila da ju nije čula, ali gospođa Jalaf ju je pogledala.

Darovi ElemenataWhere stories live. Discover now