#49 Jellicle Cats

63 11 8
                                    

Autor: ArtiiS
Kategorie: Fan-fikce (Příběh je v této kategorii zařazený pouze kvůli jménům, která jsou převzatá z muzikálu Cats, vše ostatní - děj, prostředí, runy, postavy atd. - je dílem samotné autorky.)
Stav: dokončený
Počet kapitol: 38
Nejlepší umístění: #33 v kategorii Fan-fikce

Anotace:
Devět životů.
Tolik času, ale přesto byste byli občas schopni to vyměnit za život jediný. Jeden lidský život namísto devíti kočičích.
Ale Veerle si našla způsob, jak to ignorovat, ostatně jako vždycky. A ten způsob nazvala správným rozhodnutím.
Bylo ale její rozhodnutí opravdu správné? Bylo správné nechat se pohltit zvířetem uvnitř, jen aby zachránila jeden bezvýznamný život? Jeden jediný bezvýznamný život z devíti?
Nikdo z nás neví, co v sobě rudá zář jejích očí nese. Ani ona sama to neví. Všichni v ní však hledáme to samé.
Pravdu.

***
Druhý díl romantického young adult fantasy.

Pravopis

Až na občasný překlep nebo chybky v čárkách jsem si ničeho nevšimla. Opravdu ne. Čárky tě sem tam ještě pozlobí, ale je mi jasné, že tomu rozumíš, jen zkrátka to občas popleteš, tak jako každý, i já. Čárky jsou prostě mršky :D

Zápory

📌Připadá mi, že když tak přepínáš mezi pohledy Veerle a Tuggera, uvažují ti dva dosti podobně. Vlastně bych řekla, že skoro stejně. Což je škoda. Jejich osobnosti máš přitom krásně propracované, jenom tady si to takhle kazíš. Chtělo by to Tuggerovy myšlenkové pochody nějakým způsobem upravit, aby se více lišily od těch Veerle. Přeci jen, Tugger je v tomhle díle ještě takový ten parchant, co si ze všeho a ze všech utahuje a dělá ze sebe kdovíjakého egositu, tak proč to nepromítnout i do těch částí, které píšeš za něj? Chápu, že to může být trochu těžší, protože tyhle části jsou psány er-formou, což může mimo jiné znamenat, že si v psaní za Tuggera nevěříš tolik jako u Veerle, ale i tak by podle mě šlo jejich osobnosti mnohem více odlišit.

📌Taky bych vytkla o trochu pomalejší rozjezd příběhu. Nebylo to nic závažného, ale ta akce by se tam hodila přidat o trochu dřív, aby se čtenář nezačal nudit. Začátek byl sice napsaný opravdu bravurně a mě osobně přímo nenudil, ovšem uvítala bych, kdyby akce přišla třeba jen o jednu kapitolu dříve, namísto někdy trochu moc zdlouhavě popisovaných situací.

Klady

📌Máš úžasně propracované postavy. Od jejich vzhledů přes pocity až po ty nejmenší detaily, které jim vdechují charakter.

📌Taky je skvělé, jak moc máš promyšlené všechny drobnosti ohledně jellických koček. Runy, měsíční světlo a jeho význam pro ně, dopad černé magie na jejich těla a duši, devět životů, jejich podoby a taky to, jak a kde a proč žijí. Zkrátka všechno. To na tobě hodně obdivuju, že máš promakané i ty nejtitěrnější podrobnosti.

📌V ději příběhu jsou často naprosto nečekané zvraty. Ve chvíli, kdy to nikdo nečeká, se stane něco, co ovlivní veškerý další děj. Navíc tyhle zvraty tam rozhodně nejsou jen tak, aby se tedy něco dělo, když už chtějí čtenáři akci. Ne, tyhle jsou promyšlené a máš je vždycky odůvodněné a vysvětlené. Což je opravdu super.

📌Všechno, co se ve tvém dílku děje, působí až neskutečně uvěřitelně. Což je problém mnoha lidí, umět to napsat tak, aby to vypadalo reálně. Ale tady, ať už se zaměřím na cokoli, je všechno podané opravdu uvěřitelně. Dokážu si určitě představit, že tak by se to stalo i ve skutečném životě. Za to velké plus.

Recenze /UKONČENO/Kde žijí příběhy. Začni objevovat