#30 Turn back time

69 13 4
                                    

Autor: Peti04
Kategorie: Teen-fikce
Počet kapitol: 14+prolog a epilog
Stav: dokončený
Nejlepší umístění: ×

Shrnutí děje:
Clary Middletonová přišla o nejdůležitější osobu ve svém životě, svou kamarádku Clary. Přeje si vrátit čas. S pomocí devíti předmětů, které si uschovala na památku, na ni vzpomíná. Znovu si připomíná jejich nejdůležitější okamžiky - od jejich seznámení, až po ten osudný den.

Popis:
Čas. Neúprosně běží dál. Na nikoho se neohlíží, jde si pouze podle svého. Někomu ubíhá pomalu a jiným rychle. Každý máme na Zemi svůj omezený čas. Když uplyne, není návratu, a proto s ním nesmíme plýtvat, ale žít dál.

✴✴✴✴✴✴

Chci vrátit čas. Všechno chci vrátit! Proč nemůžu být s tebou? Chybíš mi. Zmizela jsi jako pára nad hrncem.

✴✴✴✴✴✴

Clary Middletonová ztratila tu nejdůležitější osobu ve svém životě. Život se s ní nemazlí, ale to s nikým. Ale její život jde dál a ona se musí oklepat a vzchopit. Teď ale ztrácí něco mnohem horšího... Samu sebe.

Pravopis

📌Ji/jí
Př:
Nevšímal si ji.

Správně:
Nevšímal si jí.

---> Dám ti takovou pomůcku. Zkus si místo ji/jí doplnit ukazovací zájmeno ta a pak jméno postavy. Když si řekneš tu, je tam ji. Když tou nebo té, tak jí.

Př:
Podával té Elle ruku. ---> Podával jí ruku.

Mám tu Ellu rád. ---> Mám ji rád.

Tohle můžeš využít i u ni/ní.

Snad to z toho chápeš.

📌By jsi se píše dohromady jako bys.

📌Občas ti dělají problémy čárky, ale to se stalo asi jen dvakrát za celý příběh, z čehož vyplývá, že tomu rozumíš, tudíž sem ani nebudu dávat příklady.

Jinak máš gramatiku opravdu skvělou, za to chválím!

Zápory

📌Přijde mi trochu nereálné, že k Middeltonovým domů přišla sociální pracovnice a hned jim svěřila dvojčata. V normálním životě by se to táhlo déle.

📌Trochu zapracuj na popisech postav, hlavně na Clary. O té skoro nic nevíme. To je velká chyba, zejména proto, že je to hlavní hrdinka celého příběhu.

Klady

📌Krásně jsi popsala Lily.

📌Moc se mi líbí název knihy. Je takový zajímavý a k příběhu sedí.

📌Děláš správně odstavce.

📌Strašně se mi líbilo to, jak se její vzpomínky prolínaly s realitou a jak si ke každému předmětu vytvořila nějakou vzpomínku. Super!

📌Napínavé ukončení epilogu. To naláká na druhý díl. Bezva!

📌Píšeš správně přímou řeč. To už se moc často nevidí, super!

📌Máš propracované postavy, které působí reálně. Skvělé!

📌Podle toho, co jsem viděla, nemáš příliš mnoho čtenářů. Ale tys to nevzdala a psala dál a dokonce i druhý díl! Za to ti také musím udělit velkou pochvalu, protože většina lidí by v takovémhle případě s psaním knihy sekla.

Cover

Moc se mi líbí, je skvělý, neměň ho! Opravdu je super a myslím, že nějaké čtenáře v budoucnu naláká, jen se neboj.

Popis

Líbí se mi, jak už tady dokážeš vystihnout atmosféru celého příběhu. Podle mě je i zajímavý. Takže ten máš taky za jedna.

Hodnocení čtenářů

Zatím nic.

Celkové hodnocení

Příběh se mi moc líbil a těším se na čtení druhého dílu! Je opravdu super a nechápu, jak je možné, že má tak málo votes. Zasloužil by si jich mnohem, mnohem víc! Takže, knize dávám 8/10! Doporučuji!

Ahoj! Ano, zase mi to trvalo, ale teď vůbec nestíhám. A ano, zas je to krátké. Jenomže tomuhle příběhu není téměř co vytknout a nemá tolik kapitol, abych mohla uvést více kladů. Snad to nevadí a recenze potěší. No nic, teď jdu psát normální příběhy.
Tak zase někdy příště!

zuzis7

Recenze /UKONČENO/Kde žijí příběhy. Začni objevovat