#36 Dust

44 8 2
                                    

Autor: _Domii_
Kategorie: Fantasy
Počet kapitol: 28+prolog
Stav: nedokončený
Nejlepší umístění: ×

Shrnutí děje:
Príbeh pojednáva o mladej dievčine, ktorá musí neplánovane začať nový život. Ocitne sa vo svete nepoznaných rastlin, zvierat a javov. Nebude to pre ňu lehké, no bude mať pri sebe ľudí, ktorí pri nej stoja. Príbeh má jednu hlavnú zápletku, okolo ktorej sa odvíja hneď niekoľko vedľajších.

Popis:

Legenda hovorí o príserách, ktoré sa skrývajú pod zemou. Piesok je ich domovem, ľudia sú ich potravou. Prichádzajú za denného svetla, no zazrieť ich je ťažké. Jediná záchrana pre ľudí sú ONI. Bojovníci, ktorí by ľuďom mali pomáhať.

Pravopis

Jelikož je příběh ve slovenštině, gramatiku bohužel ohodnotit nemůžu.

Zápory

📌 Začala bych asi tím, že i když má příběh už téměř třicet kapitol, pořád jsme se nedostali k hlavní zápletce. Je to trochu zvláštní.

📌Možná je to má chyba, ale teď si nevybavuju, že bych v příběhu narazila ma nějaký důkladnější popis Bena. To mi dost chybí, vždyť je to jedna z hlavních postav!

📌Přijde mi, že smrt stařeny není tak procítěná, jak bych si představovala. Navíc jsem úplně nepochopila, jak přesně zemřela.

Klady

📌Píšeš správně přímou řeč. To už se moc často nevidí.

📌Děláš správně odstavce.

📌Je vidět, že máš příběh opravdu do detailů propracovaný, protože to do sebe všechno krásně zapadá, dokonce i zdánlivě nepodstatné maličkosti, jako třeba legenda o stromu Vechiella.

📌Nečekané zvraty. Příklad? Isaac je mladík z legendy? No páni! Skvělý nápad! Taktéž jsem nečekala příchod Jacoba nebo třeba to, že se Katie rozhodne odejít od mladíků.

📌Spousta akce. V příběhu jí je opravdu spousta a navíc i kvalitně popsané. Zase je to ale hezky vyvážené s klidnými momenty.

📌Vztah mezi Iaacem a Katie se krásné vyvíjí. Doteď není jasné, jestli budou spolu, ale já věřím že ano.

📌Hezky popisuješ, a to zejména pocity. Dokázala jsem se hravě vžít do postav, což je pro příběh dost důležité.

📌Máš postavy krásně propracované. Opravdu mají každá svůj charakter, bezva!

📌Úžasně propracované všechno, co se týká rostlin a zvířat v okolí Cinder City. Oceňuji, že sis opravdu vymyslela vlastní tvory a rostliny, které se v příběhu objevují.

📌Některé scény byly i humorné, třeba rozhovor Isaaca a Freda, když čekali v Jacobově táboře na příchod Jacoba a jeho mužů.

Cover

Je pěkný, jen bych řekla, že postava příliš splývá s pozadím. To je velká škoda, protože jinak je opravdu skvělý.

Popis

Upřímně? Zatím mi připadá, že příběh moc nevystihuje. A taky mě moc nezaujal. Přidala bych tam i něco o hlavní hrdince, o jejím osudu. Tím myslím, abys trochu poodhalila, co se jí v průběhu děje stane. Chápu, že nechceš spoilerovat, ale někdy je to prostě v menší míře potřeba.

Celkové hodnocení

Ačkoliv jsem na čtení upřímně vůbec netěšila, protože to byl první příběh ve slovenštině, který jsem měla číst, neskutečně mile jsi mě překvapila a donutila mě změnit názor. Tvůj příběh se čte opravdu skvěle, je promyšlený až do nejmenších detailů, vše na sebe navazuje, zajímavý a hlavně originální nápad... Prostě paráda! Vyrazila jsi mi dech! Musím říct, že budu s radostí číst každou další kapitolu a myslím, že si bezpochyby zaslouží místo v mém seznamu nejoblíbenějších příběhů a velmi vysoké hodnocení. Takže zlepšit popis, maličko vypilovat cover a doplnit několik výše uvedených detailů a bude to naprosto bezchybné! Dávám ti 9,5/10!

Recenze /UKONČENO/Kde žijí příběhy. Začni objevovat