Hoofdstuk -27-

1.9K 93 26
                                    

Hi iedereen die dit verhaal nog volgt, thanks dat jullie nog geduld voor me hebben (': ik ben niet zo snel met uploaden, sorrysorry!!!!

Die volgende ochtend is het erg koud buiten. Het regent een beetje en de lucht is dichtbewolkt, er hangt een sombere sfeer. Vermoeid halen we onze fietsen uit de stalling, we hebben beide wenig slaap gekregen. Ik zoek naar mijn fietssleutel in mijn broekzakken. Hebbes. Lomp trek ik het ding uit mijn zak, geldbriefjes vliegen op de grond. "Shit.." snel probeer ik de al-nat-geworden briefjes op te rapen. Ik heb echt goed verdiend vanavond.
"He Levi, ik ben gewoon hardstikke afgezet. Toen ik wakker werd was die gast er gewoon vandoor, hij heeft maar twee tientjes achtergelaten!"
"Wat een klootzak.." mompel ik terwijl ik de sleutel in mijn fiets steek. "Jup, ik kan mijn huur deze maand niet betalen." Owens ogen glijden naar mijn broekzakken waar ik zojuist mijn verdiende geld in had gepropt. Ik zucht. "Hoeveel kom je tekort?"
"Tweehonderd zeker."
Ik zoek vier briefjes van vijftig en druk ze in Owen's handen.
"Thanks dude." Hij stopt het geld in zijn jaszak.
Ik knik en glimlach als teken dat het oké is.
Owen springt op de fiets en racet de straat uit. Snel probeer ik hem in te halen. Owen draait zijn hoofd om. "Levi schiet op, we komen te laat zo!"

Net op tijd komen we aan bij Aardrijkskunde. Alle plekken in de klas zijn al bezet, behalve die recht voor het bureau van de docent, Eric Janssen. Geen wonder dat niemand tegenover hem wil zitten, hij stinkt altijd uit zijn bek naar koffie. "Goeiemorgen iedereen. Ik heb de cijfers van het proefwerk van afgelopen vrijdag."
Gadverdamme, die toets had ik compleet verkloot. Janssen deelt de blaadjes uit en inderdaad, een dikke 3,2. "Wat heb jij?" Vraag ik nieuwschierig aan Owen. Nonchalant laat hij zijn toets zien, een 7,6.
"Hoe de fuck..." Janssen slaat met zijn vuist op mijn tafel. "Er wordt niet gescholden in dit lokaal. Levi, het ziet er naar uit dat je niet overgaat nu je ook voor Aardrijkskunde een onvoldoende staat. Het schooljaar is al bijna voorbij dus dit ga je niet meer ophalen."
Ik staar naar mijn toetsblaadje, alle moed zakt in mijn schoenen. Ik ben school compleet aan het verneuken, straks zit ik tussen al die fucking embryos in de klas omdat ik blijf zitten. Plus ik moet het nog een jaar langer volhouden in dit kutgebouw waar iedereen me kent en haat. Dat hou ik niet meer vol.. Ik begraaf mijn gezicht in mijn handen. "Wat moet ik doen?.."
Owen trekt zachtjes aan mijn pols om mijn handen weg te halen en kijkt me zelfverzekerd aan. "Ik heb een idee."

Het is half 4, mijn laatste les is voorbij. Tijd om die Janssen een 8,2 van mijn 3,2 te laten maken met Owen's gênante idee. Of het gaat werken weet ik niet, ik verwacht van niet. Owen had gezegd dat het zou lukken dus ik waag het er maar op.
Ik klop zachtjes op de deur van het Aardrijkskundelokaal waar Janssen als het goed is administratiewerk aan het doen is. De deur gaat open en gelukkig, Janssen staat alleen in de deuropening. Geen andere docenten of leerlingen aanwezig.
"Levi, kom binnen!" Ik loop Janssen achterna het lokaal in en check of hij de deur goed achter zich sluit. "Ik wil het graag over mijn cijfer hebben", zeg ik terwijl ik Eric strak aankijk. "Goed, we kunnen de toets nog een keer inzien zodat je weet wat er fout ging." Ik schud mijn hoofd en grijp naar zijn kruis. Langzaam breng ik mijn lippen naar zijn oren en fluister.
"Ik zou graag een mooie voldoende willen maken van die 3,2. Dat is vast probleem, neem ik aan?"

Try Me (Boy X Boy)✅Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu