Hoofdstuk -1-

1.8K 59 5

Stilte. Doodse stilte. Ik kijk naar mama, naar hoe ze op de bank ligt met haar verwarde haren en levenloze ogen. Maar ze leeft, mama leeft nog. Een lege strip antidepressiva ligt op het lage tafeltje die ik samen met Finn in de Ikea heb gekocht. De toeslag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering kwam samen met de kinderbijslag waardoor we een voor ons doen grote som op de rekening hadden staan. We hebben kleding gekocht en hebben bij de mac gegeten. Hoe lang is het geleden dat ik voor het laatst met mama iets leuks heb gedaan? Ik staar naar de lege strip. Heeft ze die allemaal in een keer opgegeten? Nee, dan zou ze allang overleden zijn. Mama moet zuiniger aandoen met de pillen, ze zijn niet verzekerd en ik heb geen baan. Als ze zo doorgaat, wat ze al jarenlang doet, dan kunnen we financieel niet meer rondkomen. Wat is de laatste sollicitatiemail die ik heb verstuurd? Oh ja, de Spar, en ik was weer eens afgewezen. Toch herinner ik me vaag dat ik een soort van baan had, maar door de slapeloosheid willen mijn hersenen niet meer goed werken. Een man, een jonge man. Hij zij iets over mijn uiterlijk.

- 2 dagen terug -

Het is vrijdagavond. Ik en Finn zijn op Finn's kosten naar de stad gegaan en zijn op zoek naar een plek waar we de avond door kunnen brengen. "Hey Levi, wat dacht je van die Gay Bar? Is eens wat anders!" Finn grinnikt. Ik zucht. Finn kennende gaat daar alleen maar onrust stoken en ruzie zoeken. Hij heeft iets tegen homo's, ik heb nooit echt geweten waarom. "Gast, ik heb geen zin om je straks uit een ruzie te moeten trekken.." mompel ik verveeld. Finn schud zijn hoofd. "We gaan alleen maar even kijken, echt! Ik wil gewoon even zien hoe een echte Gay Bar er vanbinnen uitziet." Ik bekijk de regenboogvlag die vredig in de koude avondwind waait. "Hmm, oké. Heel even dan."

Binnen is het warm. De sfeer is gezellig en het is niet veel anders dan de andere barretjes die Finn en ik bezocht hebben. Het enige wat me opvalt is de schetenlucht die er rondhangt, niet te doen. Ik zie dat ook Finn het er moeilijk mee heeft. Dan merk ik dat er nog iets is dat opvalt, iedereen staart me aan. Niet Finn, ze staren alleen mij aan. Finn zucht verveeld. "Ik had op zijn minst een dansende Drag Queen verwacht. Kom, we gaan." Ik loop Finn achterna en voel me ongemakkelijk door al het gestaar. Finn stopt met lopen. Een zwart gekleden en jong uitziende man versperd de uitgang en neemt me van top tot teen op. "Holy fuck, je bent precies wat ik zoek."

Try Me (Boy X Boy)✅Lees dit verhaal GRATIS!