Karmaşa

344 21 20
                                    

Ne yazdığımı biliyorsam... Neyse. Bayadır görüşemiyoruz ha? Sıkın dişinizi, haftaya 8 sınava girip hepimiz bu illetten kurtuluyoruz. Sonra gelsin maratonlar! İsterseniz tabii.. (?) (İster misiniz?)

"Bulanık!"
"Sürtük!"
"İki erkeği birden idare edebilmek nasıl bir his Evans?"

Lily koridorda yürürken on metre ileriden bir Gryffindor, nefret dolu sesleri bastırdı, "Onun böyle bir şey yapabileceğini düşünecek kadar aptal olmak nasıl bir his peki Hillary?"

Geldiğimde koridorda karşılaştığım sahne buydu işte. Sinirle soludum. Her yerde aynı curcuna ile karşılaşıyordum ve her seferinde Lily ağlamamak için kendini zor tutuyordu.

" Bence sen zaten bunu biliyorsundur. " diye karşılık verdi az önce Whiteful'un ona laf soktuğu kız. Cüppesinin üzerinde bir yılan parlıyordu.

"Hangisini kastediyorsun, ilk sorduğun sorunun senin açından gayet bilinen cevabı mı yoksa senin ne kadar aptal olduğunu anlamak için empatiye ihtiyaç duymadığım gerçeği mi?" diye cevap verdi Whiteful. Altıncı sınıf Ravenclaw' In ağzı iyi laf yapıyordu. "Janneffer'ı Plopper ile aldattığını iki sevgilin dahil herkes biliyor, aptal."

"Ne?!" diye bir hayret nidası koridordaki tartışmayı bir bıçak gibi böldü. Whiteful ilkin kocaman gözlerle Janneffer'a baktı fakat hemen sonra dudakları şeytani bir sırıtış şeklini aldı ve gözlerini Hillary'e parıltılarla çevirdi.

"Ups, sanırım o senden de aptalmış!"  Saçları neredeyse beyaz olan kızın ne kadar eğlendiği metrelerce öteden belli oluyordu.

Artık onun sahnedeki yeri sona ermişti. Artık konu Lily değil, Kyle Hillary'in Tim Janneffer'ı nasıl Sheggy Plopper ile aldattığı konusunda Hillary ve Tim arasındaki tartışmaydı. Ayrılacakları gün gibi açıktı. Benim bildiğim, o iki zavallı oğlan geçen bahardan beri aynı kızla birbirlerinden habersiz çıkıyordu.

Hillary o kadar da aptal değil aslında, iki erkeği aynı okulda neredeyse altı aydır götürüyor, zeka işi dediğin asıl böyle olur.

O sırada Lily dikkatlerin üzerinden dağılmasından yararlandı ve koridordan çıkışa doğru bir hayalet gibi süzüldü. Beni zaten kimse fark etmemişti, ben de sessizce peşinden gitmiştim.

* * *

Tam iki saat süren yoğun aramalarım sonucunda başladığım yere geri döndüğümde sessizce bir küfür savurdum.

İki dakika farkla nasıl bana görünmeden bir yere gidebilirdi ki?

Eğer zaten başladığım yere saklanmadıysa.

Yandaki sütüna kaydı gözlerim. Oraya gittim ve...

Gerçekten bazen çok gerizekalı olabildiğimi fark ettim.

Ha bir de Lily karşımda, bana bakıyordu.

Expecto PatronumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin