Yaz Tatilinde Olay

446 27 155
                                    

SÜRPRİZ!
Çocuklarla çocuk olmak için çaba sarfettiğim bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününüz kutlu olsun! Benim çabam umarım size de bulaşır, ve siz de çocuk olmaya çalışırsınız. Yaptıklarınızı buraya yazmaya ne dersiniz?
Sizi seviyorum,
Jul

Mektuplarıma cevap gelmiyordu.
Merlin, mektuplarıma cevap gelmiyor!
Tamam, önceden de Lily bana asla cevap yazmadı ama bazı şeyleri aşmadık mı yani?
Mesela, ben bu yıl her gün çıkma teklifi etmedim. Hele o günden sonra, asla. Bir süre daha kesinlikle bu konuyu dahi açamazdım, çok kırılırdı! Böylece bu sene sadece 13 kez çıkma teklifi yapmıştım. Önceki senelerde çok daha sık yaptığım için saymaya gerek duymamıştım - ve hepsini teker teker hatırlayıp sayamıyordum, çok fazlalar! Sanırım bu şekilde tekliflerimi de ucuzlaştırmışrum. Bunu yeni fark ediyorum. Bunun dışında o da bana sert davranmıyordu artık.

Öyleyse neden sadece hal hatır sorduğum mektuplara bile cevap gelmiyordu?

Bu gün Aylak'tan bir mektup gelmişti. İlk önce Lily'den geldiğini sanıp heyecanlanmıştım fakat Remus'un baykuşunu görünce heyecanım yerini merak ve içimi ısıtan bir sıcaklığa bırakmıştı. Yaz aylarında dışarısı da oldukça sıcak tabi, ama bu sıcaklık içimi de terletmekten çok ferahlatıyordu.

Kafamda Lily ile ilgili olan soruları bilinç altımdaki uçurumdan aşağıya fırlattım ve mektubu zarftan çıkardım.

James,

Kendi ismimle duraksadım. Aylak bir mektupta ilk defa ismimi kullanıyordu. İçimdeki rahatlık kendini birden tedirginliğe bıraktı. Okumaya başladım,

James,
Bu mektubu hoşbeş işin yazmadım o yüzden şu an nasıl olduğunla o kadar da ilgilenmiyorum dostum, her neyse. İki önemli haberim var ve okuduklarına inanamayacağından eminim. Diğerlerine de benzer mektuplar yolladım bu arada. Sıra halinde belirteceğim,
Birincisi, bu sevineceğin haber, bu hafta taşındık ve dün komşularla tanıştık. Taşınma olayını sen buraya geldiğinde etraflıca anlatacağım. (Evet, bu hafta buraya geleceğinden kesinlikle eminim. ) Bil bakalım yan komşumuz kim? Lily Evans ailesi.
Hayır, buraya taşınmazın, odam çok küçük, üzgünüm dostum.
İkincisi, ki bu ciddi olan haber, babam bir şekilde Esrar dairesinden ruhsatlı zaman döndürücü almayı başarmış. Tabi, zamani oynamalara karşı ciddi tılsımlı var, öylece her şeyi değiştiremiyorsun veya değişen her şey için izin alman ve belge yazıp imzalaman gerekiyor. Babam da bunu bana erken doğum günü hediyesi olarak verdi. Hem de kurtadam olmayı kabul ederek. Olayı anladığını umuyorum. Karar vermeye dair en ufak bir girişime dahi başvurmadım. Bunu sizsiz başaramam.
İşte buraya gelmen için uydurman gereken bahane de yok oldu. Bunun dışında size kesinlikle ihtiyacım var. En kısa zamanda gelmeni umuyorum, cevap yazmayı lütfen heyecan ve telaştan unutma.

   Remus


Vay canına, neler oluyor böyle? Endişeyle dudağımı ısırdım. Tabi ki ilk önce izin almalıydım. Evde şu an yalnızdım. Remus 'un baykuşuna biraz yem ve su verip kendi baykuşumun olduğu geniş kafese soktum. O da akşam yemeğine kadar dinlenirdi.

* * *

"Anne, Remus en kısa zamanda bizi yeni evine davet ediyor." sofradayken öylece konuya dalmıştım. Annemler Aylak' ın sorununu biliyordu. İlginç aslında, oğullarının bir kurtadamla yakın arkadaşlığını kabul ediyorlar. Ayrıca geçen yaz beni geyik forumda da yakaladılar. Lanet olsun, Çapulcu Haritasını da buldular. Ailem her şeyimi biliyor!

Ben bunları düşünürken annem hafifçe kaşlarını çattı. "Yeni ev?"

Bu soruyu soracağını biliyordum. "Taşınma nedenlerini gidince öğrenecekmişim. Ayrıca yeni adresleri pek yabancı değil: Brighton, Ferndale yolunda, Burgess Hill Girls okulu civarı."

"Remus'a zorla Lily için misafirliğe gitmediğine emin misin?"

"Şey, aslında o buraya geleceğimden emin olduğunu bu yüzden teklif etmeyeceğini yazmış."

Babam kafasını onaylarcasına hafifçe salladı ve ardından yarın gidebileceğimi söyledi.

* * *
Aylak'ın yeni evine geldiğimde Peter ve Sirius çoktan oradalardı. Onlar benden daha yakınlar. Biraz sohbetin ardından Remus'un odasına geçtik ve yün halının üzerinde daire oluşturacak şekilde oturduk. Bir dakikalık bir sessizliğin ardından ilk konuşan Peter oldu. "Her ne karar verirsen ver, ki ben bu durumunu bir sorun olarak görmüyorum, senin arkandayım ve saygı duyarım. Eğer, geçmişini değiştirmek istiyorsan, benim yapacağım tek şey bunu seninle yapmak olur."

Serius ise başını olumsuz anlamda salladı. "Her şekilde ben de seninle birlikte olacağım fakat bil ki bu bir eksiklik, problem veya onun gibi bir şey değil. Diğer insanların söyledikleri ve yaptıkları tamamen saçmalık, istedikleri tek şey tıpkı kendileri gibi olan dümdüz ve pürüzsüz yaşamlar, tıpkı kendileri gibi prizmalar. Sen eğer bir eksiklik olarak gördüğün bu pürüzünü yok edip bir prizma olmak istiyorsan, hemen, bu gün zamanda yolculuk yapıp seni o zehirli kurtadamdan kurtarırız. "

Remus sadece başını eğmekle yetindi. Ben de son olarak ekledim," Seni seven herkes seni eksiklerin ve artılarınla zaten kabul etmiş demektir ve eğer sevmiyorlarsa bu, kendi seçimleridir. Biz her koşulda yanındayız fakat şunda  emin ol ki sana olan sevgimiz herhangi bir değişiklikle sen, sen olarak kaldığın sürece asla değişmeyecek. Sadece bizim değil, seni seven Hiç kimsenin sevgisi değişmeyecek. Eğer sorun herkesten sakladığın bu sırrın ağılığıysa bir şey diyemeyiz tabi..."

Remus onaylarcasına başını sallayıp aynı zamanda oturduğu yerde hafifçe sallanırken sonunda bakışlarını bize çevirdi. " Hayır, ısırılmamı engellemeyeceğim. Bu hayatımdan her ne kadar biraz rahatsız olsam da memnunum ve sırf dışlanmamak için memnun olduğum bir hayatı değiştirmeyeceğim.

* * *

Bir haftadır Remuslardayız. Tüm haftam Lily'e görünmeden onu izlemekle geçti. Mektuplarıma neden cevap vermediğini bilmiyordum ve nedense içimde suçlunun Lily olmadığına dair bir his vardı. Baykuşuma ona yazdığım bir mektubu daha gönderttim ve ona biraz dolaşıp evimin olduğu yönden gelerek mektubu vermesini istedim.
Bu gün mektup karşı eve ulaştı ve mektup Petunia tarafından ulaşır ulaşmaz yırtılıp camdan aşağı atıldı.
Bu kızın derdi ne?
O saniyeden sonra ekibi toplayıp soluğu karşı komşuda aldım. Kapı açan Petunia ile iyice gerilen sinirlerimle ona dişlerimi sıkarak selam verdim, "Merhaba, mektuplarım ve Kızıl Zambağım arasında engel oluşturan etmen, biraz yana kayar mısın? Güzel, şu çöp gibi bedenin sonunda bir işe yaradı, sayende kapıdan daha rahat geçeceğiz, her neyse. Zambağımın moralinin bozuk olduğu bu yaz tatilinde sevgili arkadaşımın karşınıza taşınması ne büyük bir şans, yazın geri kalanı boyunca mektuplarım yerine onunla bizzat ben ilgileneceğim ve sen kıskanç bakışlarını başka yerlere odaklayacaksın. Aynen böyle. Göstermene gerek yok, evinizi senden daha iyi biliyorum. "

Tabii ki ona sadece selam vermedim.

😊

Expecto PatronumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin