The Price Of Gold

134 7 1
                                    

Het was een gloed nieuwe dag en Emma liep met ons mee naar de schoolbus omdat we toch naar school moesten van Emma maar vooral Regina. 'Kan dit wel?' Vroeg Henry. 'Ik ben dat stiekeme gedoe zat. Als ik niet met je naar de schoolbus mag lopen, praat ik wel met jullie moeder.' Zei Emma. 'Je bent dapper. Zoals ik al had gedacht. Handig bij operatie Cobra.' Zei ik. 'Daar over gesproken. Moeten we geen codenamen hebben?' Vroeg Henry. 'Cobra is toch een codenaam?' Vroeg Emma. 'Voor de missie. Ik heb het over ons. Jij hebt ook een codenaam nodig.' Zei Henry. 'Je kunt me voorlopig Emma noemen.' Zei Emma. We kwamen bij de schoolbus aan. 'Goed. Dan zien we je straks, Emma.' Zei ik en we gingen de bus in.

De volgende dag kwam sneller dan verwacht. Niet dat ik het erg vind. Des te sneller is de vloek gebeuren over. Maar het was weekend. Wat ik nu echt haat. Puur Henry en ik hebben huisarrest. Maar Regina had een vergadering. Echt super saai. 'Ik weet dat jullie me niet gelooft, Indy. Maar ik hou niet van die bijeenkomsten van de gemeenteraad. Soms kom je er gewoon niet onder uit. Nou, jullie kennen de regels.' Zei Regina. 'Huiswerk maken, niet naar de tv kijken en binnen blijven.' Zeiden Henry en ik geïrriteerd in koor. 'Goed zo. Je mag hier in ieder geval niet weg.' Zei Regina boos. 'Nee, we mogen niet naar onze moeder toe.' Zei ik. 'Ze is jullie moeder niet. Ze is zomaar een vrouw op doorreis. Doe wat ik zeg, anders zal het je bezuren. Ik ben om vijf uur terug.' Zei Regina en ging de deur uit. Henry gaf een teken dat zij weg was en we verlieten het huis. En gingen naar het van Blanchard en nu ook Emma.

We kwamen binnen. 'Emma, zullen we...' gaan wou ik zeggen maar ik viel stil toen ik Rumplestilskin zag. Hier bekent als Mr Gold. 'Hey Indy. Hoe gaat het me jou.' Zei hij. 'Uhh, goed.' Zei ik en zette en lach op mijn gezicht. Hij zit er veel anders uit dan ik me echt kan herinneren. Hij zag er eerst eerder uit al een crocodile. Nu op een "normaal" persoon. 'Fijn. Doe je moeder de groeten. En veel succes, mevrouw Swan.' Zei Mr Gold. 'Weet je wie dat is?' Vroeg Henry zacht. 'Natuurlijk.' Zei Emma. 'Echt, wie. Ik ben er nog niet achter.' Zei Henry. 'In het echte leven, bedoelde ik.' Zei Henry. 'Ik denk Rumplestilskin en zijn dat al je spullen?' Vroeg ik. 'Wat komen jullie doen, jongens?' Vroeg Emma. 'Mijn moeder is weg, we kunnen iets gaan doen.' Zei Henry. 'Was het maar zo. Ik moet me nu ergens mee bezighouden.' Zei Emma en liep weg.

'Ik wil helpen.' Zeiden we in koor. 'Noop, het is te riskant.' Zei Emma. 'Is die zwangere vrouw agressief?' Vroeg Henry. 'Ze viel Mr Gold aan.' Zei Emma. 'Cool en terecht.' Zei ik. 'Ze is wanhopig.' Zei Emma. 'Hoe weet jij dat?' Vroeg Henry. 'Dat weet ik gewoon.' Zei Emma. 'Dan gaan we naar haar op zoek.' Zei ik en we kwamen bij de auto van Emma aan. 'Nee nee nee nee. Jij gaat niet mee.' Zei Emma. 'Prima, dan ga ik zelf op zoek naar Ashley.' Zei ik. 'Hoe weet je dat het om haar draait?' Vroeg Emma. 'Twee dingen. Één, ik weet veel meer dan u denkt en twee, Ashley is een goede vriendin van Ruby en mij.' Zei ik. 'Oke dan gaan we daar heen. Maar ik breng jullie daarna direct naar huis.' Zei Emma. 'Nee, want je hoort haar te zoek.' Zei ik. 'Ja en ik wil het doen zoals het hoort.' Zei Emma. 'Ja, maar wij willen gewoon tijd met jouw doorbrengen.' Zei ik en we stapte de auto in. 'Dat is zo niet eerlijk van jouw.' Zei Emma en ze stapte ook in. En we reden naar Granny's.

We kwamen aan en stonden met Ruby te praten. 'Is die vriend erbij betrokken?' Vroeg Emma. 'Hij is niet eens echt haar vriend. Hij liet haar stikken toen ze hoorde dat ze zwanger was van hem. Zoals ik al zei... Pas toch op, Billy. Je hebt mijn wolfje bijna kapotgemaakt. Hij brengt geluk.' Zei Ruby. Billy is Automonteur en geen idee wie hij in het echt is. 'Het spijt me, maar hij is nog heel.' Zei Billy. 'Heeft ze familie?' Vroeg Emma. 'Ze heeft geen contact met haar stiefmoeder en stiefzussen.' Zei Ruby. Ik had het kunnen raden Ashley is Cinderella of Ella wat je zelf wilt. 'Een stiefmoeder, stiefzussen, en ze is huishoudster.' Zei Henry. Blijkbaar had hij het ook al door. Annet zou nu echt gaan flippen. Zijn is echt fan van Cinderella. En ik ben bevriend met haar. Nog een reden om mij te vermoorden. De andere is om haar al de coole gebeuren te laten missen. 'Nu even niet, Henry.' Zei Emma streng. 'Ik weet niet wat ze vertellen, maar het klopt niet. Ze zeggen dat ze dit niet aankan, maar ze doet haar best, ze volgt cursussen.' Zei Ruby. 'Ze wil iets van haar leven maken.' Zei ik. En ging naast Ruby staan en legde mijn hoofd op haar schouder. 'Dat ken ik.' Zei Emma en keek Henry en mij aan. 'Hou je er maar liever buiten.' Zei Ruby. 'Ik heb hetzelfde meegemaakt. Ik kan haar helpen.' Zei Emma. 'Dan moeten we naar haar ex.' Zei ik. 'Waar woont hij?' Vroeg Emma. 'Bij zijn vader.' Zei Ruby en schreef een briefje met zijn adres. 'Hier kan je hem vinden.' Zei Ruby. We stapte de auto in reden erheen.

Emma stapte uit en liep er heen. Naar een paar minuten kwam ze terug. 'En?' Vroeg ik. 'Ze heeft een deal met Mr Gold.' Zei Emma. 'Ik had het kunnen weten. Hij is echt niks veranderd.' Zei ik zacht. 'Wat?' Vroeg Emma. 'Niemand kan terugkomen op een afspraak met Gold.' Zei ik alsof ik dat zei. 'Dan ben ik de eerste. Ashley heeft recht op dat kind. Als je moeder wil zijn, moet je de kans ook krijgen.' Zei Emma en we reden terug naar Granny's.

'Waarom zei je niet dat ze de baby heeft verkocht?' Vroeg ik. Toen we binnen liepen. 'Het doet er niet toe.' Zei Ruby. 'Dat is de reden dat ze op de vlucht is.' Zei Emma. 'Kijk Ashley is een vriendin. Ik wil niet dat je het gaat afkeuren.' Zei Ruby. Ik zag in een hoekje de wolf van Ruby die normaal in haar auto hing. 'Ruby waar de hell is je auto?' Vroeg ik. 'Je stuurde ons naar Sean om haar een voorsprong te geven.' Zei Emma. 'Ik wil haar alleen maar helpen.' Zei Ruby. 'Ja, ik ook. Ik hou super veel van je Ruby maar als je niet vertelt waar ze heen is, kan ik je vertellen dat dit slecht gaat aflopen.' Zei ik. 'Oké, maar Henry mag hier niet bij zijn.' Zei Ruby. 'Hey, je hebt een relatie met mijn tweelingzus en ik mag het niet horen.' Zei Henry boos. 'Henry ik zeg het niet vaak, maar moven nu. Ga naar de auto van Emma.' Zei ik. 'Je kan het ook lief vragen.' Zei hij. 'Henry.' Zei ik boos. 'Dat je eerder geboren ben dan ik betekent niet dat je de baas over mij bent.' Zei hij en liep weg. 'Ze is de stad uit. Ze wil in Boston een adresje vinden.' Zei Ruby. 'Wanneer is ze weggegaan?' Vroeg Emma. 'Een half uur geleden. Als jullie snel gaan halen jullie haar in.' Zei Ruby. 'Ruub, je bent de beste.' Zei ik en gaf een zoen op haar mond en we reden weg.

'Dus jij en Ruby, hé?' Vroeg Emma. 'Jep, we zijn ruim een maand samen of het niet meer is.' Zei ik blij. 'Je bent gelukkig, is het niet?' Vroeg Emma. 'Ja nog wel ja. Het kan zo veranderen door de vloek.' Zei ik en dacht aan Hook. Wat voor drama kan ik dam verwachten. Als hij mijn dood word vermoord ik hem.

We kwam dicht bij de grens van Storybrooke tot ik de auto van Ruby zag. 'Kijk daar is de auto.' Zei ik en wees langs de weg. Emma stopte de auto en ik rende rond tot ik Ashley zag. 'De baby, ik ga bevallen.' Zei Ashley. Ik hielp haar overeind en hielp haar de auto in. Ik ging via de kant van Emma ook de auto in en daarna reden we. 'Gaat ze echt bevallen?' Vroeg Henry bijna walgend. 'Ja, en nu weet ik ook dat ik jouw niet bij mijn bevalling laat zijn.' Zei ik droog. 'Maak je geen zorgen. Het ziekenhuis is hier dichtbij. 'Nee... nee nee. Ik moet naar Boston.' Zei Ashley. 'We hebben geen vier uur de tijd, geloof me.' Zei Emma. 'Ik wil niet terug, hij pakt het kind af.' Zei Ashley. 'Dat laat ik niet toe.' Zei Emma.'Weet je zeker dat je het kind wilt houden? Ik was namelijk niet zover. Het kind hoort thuis bij iemand die er klaar voor is. Als je besluit het te houden, kun je niet meer op de vlucht slaan. Dan moet je volwassen worden. Dan is er geen uitweg meer. Begrepen?' Vroeg Emma. 'Ja. Ik wil dit kind.' Zei Ashley.

We kwamen bij het ziekenhuis en ik was de enige die meeging omdat Ashley het perse wilde. Ik hield haar met de weeën te onderdrukken tot ze kwam. 'Ze is prachtig, gefeliciteerd Ashley.' Zei ik. 'Dank je. Het spijt me dat ik niks gezegd had over Gold. Je bent net als Ruby één van de weinige die denken dat ik wel voor haar kan zorgen.' Zei Ashley. 'Geeft niet. Maar hoe heet ze?' Vroeg ik. Maar toen kwamen Emma en Henry binnen. 'Hey, hoe heet ze?' Vroeg Emma. 'Ik vroeg net hetzelfde.' Zei ik. 'Alexandra, ze heet Alexandra.' Zei Ashley. 'Wat mooi.' Zei ik. 'Fijn dat je me hier hebt gebracht, Emma.' Zei Ashley. 'Het is al goed. Mr Gold staat op de gang. Ik heb het geregeld, je mag Alexandra houden.' Zei Emma. 'Is ze dat? Hoe is je dat gelukt?' Vroeg ik. 'Ik heb iets met hem afgesproken.' Zei Emma. 'Dank je wel.' Zei Ashley. Ik zag dat Emma naar de klok keek en ze schrok. 'Jongens. Het is al bijna vijf uur, we moeten naar huis.' Zei Emma. En we rende weg naar de auto en reden naar huis.

'Pompoen.' Zei Emma opeens in de auto. 'Wat.' Zei ik. 'Dat is mijn codenaam, ter ere van Cinderella. Pompoen.' Zei Emma. Henry en ik schudde onze hoofden. 'Weten jullie dan iets beters?' Vroeg Emma. 'Jep.' Zei ik. 'Nou...? vertel.' Zei Emma. 'Ik denk dat je er nog niet klaar voor bent.' Zei ik. We kwamen bij mijn huis en we sprongen uit de auto. 'Henry.' Zei Emma. 'Ja, wat is er?' Vroeg Henry. 'Je zei in het ziekenhuis toch dat ik hier de enige was die hier weg kon. 'Jah.' Zei Henry. 'Zie jullie morgen, jongens.' Zei Emma en ze reed weg. En wij stormde naar boven naar onze kamer omdat Regina thuis kwam. 'Indy, Indy. Kom je eten, ik heb Chinees gehaald.' Zei Regina. Weer een dag overleefd zonder succes met de vloek. De tijd begint dan denk wel te dringen.

Indy Swan, The Dark CurseOù les histoires vivent. Découvrez maintenant