Prologue

1.8K 84 5
                                    

Преди много години, още в зората на времето от чистия хаос се родили първичните елементи

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Преди много години, още в зората на времето от чистия хаос се родили първичните елементи. Техните имена били Инис, Акуа, Аер и Терра. Инис беше яростен войн, повелител на огъня. Акуа по името си бе войнът на водата. Аер, също като името си, бе непостоянния и подвижен вятър. А Терра – твърдата и непоклатима земя.

Хората и войните живееха в хармония. Човеците не се бояха от тях, дори им имаха доверие и чувстваха, че са приятели. Поколението на покровителите се разрастваше, но най-силни бяха първородните. Те притежаваха най-голяма мощ и мъдрост. А младите се учеха от тях.

Докато не настъпи ден на разруха и гибел. От мрачните дебри на земята се роди нещо зло. То също бе войн. Наричаше се Тенебрис и напълно олицетворяваше името си – тъмнина. Той създаде свои войни на мрака. Те се появиха на горния свят и започнаха да всяват смут и безредие. Хората се уплашиха. Започнаха да странят и да говорят лошо покрай всички магове – добри и лоши.

С недоверието на хората и разрухата от страна на създанията на мрака дойде часът на великата война. Битка между доброто и злото, в която всички се самоунищожиха. Силите бяха противоположни и равни, никой от покровителите не оцеля. Дори Инис, Акуа, Аер и Терра..

- Терра, обичам те!-изкрещя Инис на своята любима. Един ураган бавно и мъчително го поглъщаше.

- Не Инис, не мога да те изгубя!-проплака жално тя.

- Съжалявам, нищо не мога да направя!-бе изтощил напълно способностите си.

Тя хвана ръката му и се отдели от земята. Вече нищо нямаше значение. Целуна любимият си, а вихърът ги отнесе в забвение. Положението при Акуа и Аер не беше по-различно.

- Аер, бягай! Спаси се!-Акуа мислеше само за нея.

- Не, така или иначе няма да оцелея. Искам поне да прекарам последните си мигове с теб.

- Но Аер...-с последни вопли пледира той. Имаше тежка рана и лежеше полумъртъв.

- Акуа, обичам те!-сля устните си с неговите. Когато се отдръпна вече не дишаше.-Не!-изкрещя с пълно гърло.

Зарида над тялото му. Тогава издърпа меча от ножницата и го промуши през тялото си. Падна в несвяст върху трупа му. Любовта между тези души умря едва в зародиша си. Те, Тенебрис и чудовищата му, причиниха тази гибел. Две двойки не можаха да осъществят мечтата си. Любовта им загина така бързо както и се появи..

Със смъртта на първите магьосници изчезна и магията от хората. Те я намразиха и всекиго свързван с вещерство беше изгарян или гилотиран. Хората станаха безверни, първични и жестоки. Дори най-невинното и чистото у вълшебството бе дяволско и нечисто.

А повелителите изчезнаха... до наши дни.

______________________________

От латински :
ignis /инис/ - огън
aqua /акуа/ - вода
aer /аер/ - вятър
terra /терра/ - земя
tenebris /тенебрис/ - тъмнина
______________________________

Seekers of SecretsWhere stories live. Discover now