del 4 -första skoldagen

111 3 0
                                    

Haleys perspektiv:

Jag vaknade av mitt alarm klockan 7 och steg upp ganska direkt. Jag tvättade ansiktet och borstade tänderna. Jag drog på mig ett par svarta rivna jeans och en grå tröja, satte upp håret i en messybun och sminkade mig snabbt. Bara med mascara och puder. Jag tog min väska och gick ner.
- Godmorgon, sa jag och satte mig vid köksbordet.
- Godmorgon, sa alla i mun på varandra och fortsatte disskusionen de hade börjat. Jag åt ett bröd och skrollade genom instagram lite snabbt.
- Ska vi dra då? frågade Caleb som redan var påväg mot dörren. Jag steg upp och kramade Alex och pappa innan vi begav oss mot bussen.

När vi var framme vid skolan sökte vi efter rektorns kontor. Det tog ett tag och korridorerna var tomma när vi hittat fram. Jag knackade på och så öppnade en medellång gubbe dörren och log.
- Ja det är jag som är Haley, sa jag så artigt jag kunde. Och detta är Caleb, fortsatte jag och tittade till sidan.
- Jovisst, jag är rektorn här. Kom in, sa han och log mot oss. Vi gjorde som han sa och stängde dörren efter oss. Rektorn förklarade regler och breättade lite om skolans historia, han gav oss våra böcker och nycklar till skåpen. När vi var klara fick vi gå till våra lektioner.
- Ses vid lunchen? frågade Caleb som redan var påväg till lektion.
- Mm visst! sa jag och gick åt motsatt håll.

Korridorerna var tomma och jag bestämde mig för att gå till mitt skåp först så jag inte behöver bära på alla böcker. Jag hade ganska lätt för att hitta i den nya skolan trots att jag bara varit där i drygt en timma. Jag låste upp skåpet och satte in mina böcker. Jag funderade på att sätta ifrån mig min jacka också men beslöt mig för att ha den på mig. Jag stängde skåpet och skulle vända mig om för att gå när jag gick in i någon.
- Oj ursäkta, sa jag och plockade upp min mobil och matematik bok jag tappat då vi stötte ihop. Såg dig inte, sa jag och ställde mig upp igen.
- Jo jag förstod det haha, sa personen framför mig. Han hade mörkblont hår och blågrå ögon. Vi studerade varandra kort innan jag tog ett steg bak. Vi hade stått väldigt nära nämligen.
- Är du ny? Tror inte jag sett dig förut, påpekade han och log lite smått.
- Jo vi flyttade precis hit, första dagen idag, sa jag och tittade på klockan.
- Hittar du till lektionen då? frågade han och log.
- Jo jag tror det, jag har matte med Mr Haggings, sa jag och tittade på mitt chema.
- Vilket sammanträffande, det har nämligen jag med sa han och vände till sidan för att gå längs med korridoren. Jag log och följde efter. Vi kom framm till klassrummet och gick in.
- Ni är sena! utbrast läraren och jag kollade på klockan. Han jag träffade i korridoren gick raskt och satte sig vid en polare. Jag stod där och var stel.
- Jo eh, jag är ny här, fick jag fram och Mr Hagings tittade på mig dömmande.
- Denna gång är det okej, men är du sen en gång till lär det inte vara trevligt sa han och försökte le lite snällt. Du kan sätta dig bredvid Lexi sa han och pekade bak i klassen. Jag satte mig vid den ända lediga platsen och log.
- Hej, alltså alla är inte lika jobbiga som Mr H, han är speciell haha, sa Lexi och log.
- Haha okej, jag heter Haley sa jag och log tillbaka.

När det var dags för lunch träffade jag Caleb vid skåpen. Vi pratade om hur dagen börjat och vi var båda lika glada, vi pratade hela rasten och berättade om allt i minsta detalj. Resten av dagen var lika bra. Jag och Lexi hade pratat hela dagen och Caleb umgicks med några killar från hans klass. Detta var en skitbra start i den nya skolan. När vi skulle gå till bussen efter att skolan slutat, bestämde Caleb att hänga med de killar han träffat en stund. Jag nickade och fortsatte genom korridoren till skåpet. Jag satte in mina böcker i skåpet och kollande telefonen lite.
- Ska du stå där hela dan eller? hörde jag en röst säga. Jag blev skrämd och hoppade till.
- Men guud! sa jag, och när jag vände mig om såg jag killen som jag tidigare hade råkat gå in i, sitta vid en vägg.
- Oj förlåt, inte meningen att skrämma dig, sa han och började skratta.
- Nej de lugnt, trodde alla hade gått redan sa jag och stängde mitt skåp.
- By the way så heter jag Sebastian, sa han och hoppade ner från kanten där han satt Han tog några steg närmare mig och log. Vi pratade en stund men jag gick tillslut ut till bussen. Dagen var bra och jag hade skaffat några nya vänner.

Mitt nya liv i Los Angeles!Där berättelser lever. Upptäck nu