Sádra

267 18 0
                                    

Martinus

Tak jsme tady jeli do nemocnice s doktorem. Po cestě nikdo nemluvil a když jsem ta dojeli, tak jsem vzal Marcuse na záda a šel sním za doktorem. Šli jsem bílou chodbou a pak do ordinace. "Tady ho polož" řekl a já tak udělal, posadil jsem ho na lehátko. Potom jsme šli na chodbu a tam čekali, čekali jsme asi 20 minut a pak konečně přišel Marcus. Byl samozřejmě o berlích. "Brácha dobrý?" zeptal jsem se. "No jo, fajn" řekl. "Tak děkujeme" řekl jsem směrem k doktorovi.

"Přijďte zase za čtrnáct dní" řekl a zmizel v ordinaci. Tak jsem šli před nemocnici a tam si stopnuli taxíka. Nasedli jsme a jeli jsme domu. 

Když jsem tam dojeli tak jsme vystoupily a já šel odemknout, protože Ella pomáhala Marcusovi z auta. Tak když jsem odemknul tak jsem jí šel pomoct. Potom jsem šli teda do domu, Marcus se posadil na křeslo. "Tak co teď?" zeptala se Ella. "Co by nic" řekl jsem jí. "A to tu budeme jen tak sedět a nic nedělat?" zeptala se.

"A co chceš dělat?" zeptal jsem se. "No třeba si pustit film, nebo tak" řekla. "Tak jo, vybírá Marcus" řekl jsem směrem k Marcusovi. "Co?" zeptal se. "No vybíráš film" řekl jsem mu. "Ta třeba , V zajetí démonu" řekl. "Ne" řekla Ella. "Proč? Se snad bojíš že tě pak něco sežere?" zeptal jsem se. "Jo bojím" řekla. "Tak to máš blbý" řekl jsem jí a šel hledat cédéčko.

...................

Potom jsem teda koukali na film a Ella se ke mě tulila, bylo to roztomilý. "Hele tak jdeme spát?" zeptal jsem se, když film skončil. "Jo" řekl Marcus. "Ne" řekla Ella a natiskla se ke mě. "Ty se bojíš?" zeptal jsem se. "Trochu" řekla. " Nechceš abych spal u tebe" zeptal jsem se. "Ne to přežiju" řekla a vstala. "Dobrou" řekla  a zmizela někdo nahoře. "Brácha pomůžeš mi?" zeptal se Marcus. "Jo to je jasný" řekl jsem mu a pomohl mu nahoru do pokoje, pak jsem šel k sobě. Ještě jsem se kouknul k Elle, ta vypadal že spí. Tak jsem šel taky do pokoje, tam se svléknul jen do trenek a zalezl do postele.

Už jsem zavíral oči, když jsem slyšel otevřít dveře. "Kdo je?" zeptal jsem se. "Tady Ella, mužů za tebou?" zeptala se.  "No nevim" řekl jsem jí. "Prosím" řekla. "No tak jo" řekl jsem a posunul se v posteli. Slyšel jsem jak zavřela dveře a šla k posteli. Tak jsem jí odhrnul deku, když si lehnula tak jsem jí přikryl.

"Děkuju ti" řekla mi. "Není za co, jsme přece sourozenci ne" řekl jsem jí. "Ale já bych chtěla být něco víc" řekla a pak jsem slyšel jak oddechuje. "Něco víc" řekl jsem a pak taky usnul.

Stepsister (Marcus&Martinus)Where stories live. Discover now