Hoofdstuk 2 - Inwijding

2K 91 36
                                    

Met Anna ga ik mee naar de slaapzaal. Daar is nog 1 andere meid.

"Lily! Dit is Valerie Young! Ze is nieuw op Hogwards!" zegt Anna vrolijk.
"Leuk je te ontmoeten! Ik ben Lily Evans," glimlacht het meisje dat op het bed het dichtst bij de deur zit. Ik kijk haar aan.

"Je hebt echt mooie ogen! Ze zijn zo groen!" zeg ik vol bewondering. Ze grinnikt. "Bedankt,"

Anna klapt in haar handen.
"Aangezien ik en Lily al samen een kamer delen sinds jaar 1 vind ik wel dat je een soort inwijding moet doen!" zegt ze.
"Jaa, goed idee! Dan hoor je er echt bij!" zegt Lily enthousiast. O god.

"Wat moet ik doen?" vraag ik nerveus.

Anna loopt naar Lily toe en begint iets in haar oor te fluisteren. Lily lacht heel hard. Ik heb hier een slecht gevoel over.

"Je moet allereerst het meest gekke kapsel met je haar maken wat je kan bedenken," zegt Lily grinnikend. Ik lach. Het valt nog wel mee. Ik buig voorover en pak een groot deel van mijn haar. Ik maak een losse knot en laat heel veel plukken uit de knot vallen. Vervolgens pak ik een paar ganzenveren uit mijn hutkoffer en stop ze in mijn knot. Om het af te maken doe ik er nog wat glitter bovenop (vraag me niet hoe ze aan glitter komt😂).

Anna en Lily lachen heel hard.

"Nu trek je het meest afschuwelijke kleding setje aan dat je in je hutkoffer kan vinden," zegt ze lachend.

Ik loop terug naar mijn hutkoffer en kijk wat ik kan vinden. Dan zie ik een veel te klein roze broekje en een enorme knal gele trui. Ik trek het aan. Als ik me omdraai zie ik dat de meiden de slappe lach hebben. Ik loop snel naar de badkamer en kijk in de spiegel. Ik schrik me dood. Mijn haar staat alle kanten op en de kleuren combinatie van mijn kleding is vreselijk.

Ik loop terug naar de slaapzaal en zie Lily met mijn dagboek in haar handen bij haar bed staan.

"Hey, geef terug! Dat is privé!" gil ik. "Kom het maar halen dan!," roept ze en ze rent lachend de slaapzaal uit. Oh nee, dit kan toch niet waar zijn!
Snel ren ik de slaapzaal uit. Iedereen in de common room kijkt me vreemd aan, maar het kan me niet schelen. Ik moet en zal mijn dagboek terug krijgen. Lily is al door het portret gerend. Snel ren ik erachteraan. Ik sprint de trappen af. Ik ren langs wat groepjes leerlingen, en ineens knal ik keihard tegen een jongen aan. We vallen allebei de trap af. Met een harde klap komen we onderaan de trap terecht en land ik bovenop hem.

En ik kijkt recht in de mooiste bruine ogen die ik ooit hebt gezien.

--------------------------------------------------------------------------------------------

The Letter || The Marauders Fanfic. ✔Where stories live. Discover now