4. poglavlje

1.3K 88 0
                                    



Nisam ni znala da ću odmah prvoga dana steći prijatelje. Rado bih vas upoznala sa stolicom i prozorom, ali nisu baš pričljivi.

Niall me odpratio do mog zadnjeg sata, Biologije. Oduvijek sam mrzila Biologiju. Neznam zašto. Jednostavno me natjerala da si počnem kopati nos sa gumicom olovke.

"Čuvaj se, Sammy. Kažu da je ovaj opasan." upozorio me Niall. Nisam stigla pitati na što misli, jer me gurnuo u učionicu. Zateturala sam naprijed, skoro se sudarajući s podom. Ali na moju sreću, i na nesreću te osobe, udarila sam nekome u leđa.

"Jao, žao mi je, zapela sam." rekla sam dok sam neuspjelo pokušavala izravnati svoju bijelu majicu.

"Trebala bi paziti kuda staješ." čula sam muški glas i pogledala gore. Dočekao me par tamno plavih očiju. Njegovo lice nije pokazivalo nikakve emocije, i pitala sam se jeli me uopće prepoznao.

"Rekla sam da mi je žao, možeš prihvatiti ili se jednostavno i ti ispričati jer si idiot." skupila sam oči, i gledala u njegovo lice. Nije izgledao starije od 19. Bio je privlačan. Dobro, jako jako privlačan, ali nisam si smjela dopustiti da moja druga ženska strana počne razmišljati umjesto mene. Louis je zaustio da kaže nešto, no bio je prekinut s parom ružičastih nalakiranih pandži koje su mu se omotale oko lica i uskoro ga je prekrila nečija plava kosa. Nakon kratkog manevra sisanja lica, plavuša se odvojila od njega.

"Tko je to, dušo?" upitala je, zanosno zamahujući (lažnim) trepavicama. Ponovno je pogledao u mene.

"Neznam. Samo neka obična cura."

Oprosti? "E pa ova obična cura ima ime, i ova obična cura ti može skratiti ego."

Što su ono teta Rose i Niall rekli? Da se nepetljam s njim? Ups.

"Zašto samo neodeš i neostaviš mene i mog dečka na miru?" oglasila se plava krava. Znači ipak mu je bila cura?

"Hayley, nisam tvoj dečko, i molim te prestani s tim." uzdahnuo je i ljutito pogledao prema njoj. Znači nije?

"Ali Louis.." zacvilila je.

"Čula si ga. Čak niti 'to' neželi biti s curom poput tebe." nasmijala sam se i pogledala prema njoj. Hladno me pogledala.

"Bili me to trebalo uvrijediti?"

"Gle, jedino što ovdje vrijeđa je tvoje lice." odvratila sam joj. Louis se tiho nasmijao, no plava ga je ignorirala.

"A da ja i ti izađemo pa da ti pokažem što je pravo vrijeđanje?" zarežela je.

"Može, Barbiko. Ali ja više preferiram drugu vrstu vrijeđanja.." rekla sam dok sam skupila šake, i udarila jednom o otvoren dlan.

"Meni odgovara." rekla je i 'ulaštila' nokte o majicu.

Nakrivila sam glavu. "Zapravo, kad bolje razmislim, neželim te udariti pa da ti proljepšam tu facu.."

Ako je dosad nisam razljutila, sada svakako jesam. Skočila je naprijed i napala moje lice sa svojim noktima. Izbjegla sam udarac, no zakačila me po obrazu. Gurnula sam je iza, no Barbika je ponovno krenula naprijed. Pa, sama je to tražila. Skupila sam dlan u šaku i ispružila ruku naprijed. Moja se šaka spojila sa njezinim licem, i čulo se 'krc' prije nego što je pala na guzicu, držeći se za nos.

"Ti.. Ti obična kurvo! Zašto jednostavno neodeš od tamo gdje si i došla!?" zavrištala je. Pogledala sam prema Louisu, koji me je gledao raširenih očiju.

"Slikaj . Duže traje." rekla sam mu, i izašla van iz učionice, no ponovno sam udarila u nekoga. Krenula sam opsovati prije nego što sam pogledala gore, i vidjela profesora.

"Gospođice Parks, što se ovdje događa?" upitao me, no Hayley je dotrčala iza mene držeći se za krvavi nos.

"Profesore Gullian, ona je poludjela! Jednostavno me napala bez razloga!" počela je skvičati. Profesor me pogledao. "Jeli to istina?"

Nisam mogla ništa učiniti. Ionako bi vjerovao njoj. Kimnula sam glavom i pogledala u pod. Hayley me na sekundu čudno pogledala, kao da me pitala zašto se nebranim, prije nego što je ponovno vrisnula trčeći prema kupaonici.

"U ravnateljev ured. Odmah." profesoror Gullian me uputio, prije nego što je otišao za Hayley. Stajala sam na mjestu. Nisam baš znala gdje je ravnateljev ured.

"Da te otpratim?" osjetila sam kako netko stoji iza mene, te sam se okrenula. Louis je gledao dolje u mene, sa rukama u džepovima. On je uvjek bio tako smiren?

Progutala sam svoj ponos i kimnula.

Prošao je pored mene i krenuo niz hodnik. Morala sam ubrzati kako bi održala korak s njim. Par trenutaka trajala je neugodna tišina, dok je on nije prekinuo.

"Prilično impresivno. Neizgledaš kao cura koja bi mogla lomiti noseve." tiho se nasmijao i pogledao prema meni.

"Pa, ni ti neizgledaš kao najobičniji ološ." rekla sam, gledajući naprijed. Trudila sam se zapamtiti put do ravnateljevog ureda, jer ću tamo izgleda češće odlaziti.

"To su ti rekli?" upitao je, a u glasu mu se mogla čuti ljutnja.

Kimnula sam.

"Hoćeš li ih poslušati?"

"Nah.. Nije baš da slušam sve što mi se kaže." pogledala sam u njega i nasmiješila se, no kada on nije pogledao prema meni, okrenula sam glavu.

"Ovaj put bi ih trebala poslušati." rekao je prije nego što je otvorio vrata i pokazao mi unutra.

"Sretno." i s tim se okrenuo na peti i otišao. (Haha ima jos xD opet sam na mobu pa../:)Ostala sam zbunjeno stajati na pragu prije nego što sam se okrenula i ušla unutra.

"Sam! Živa si!" zacičao je Niall kada sam izašla. "Kolika ti je kazna?"

Uzdahnula sam. "S obzirom da sam nova i da mi je prvi dan, samo jezikova juha."

Niall je odahnuo. "Hej, želim te upoznati s nekim!" rekao je i prije nego što sam se stigla protiviti, povukao me za ruku.

"Skyla, ovo je Sammy. Sammy, ovo je Sky!" veselo je rekao. Zakolutala sam očima i pružila joj ruku. Imala je valovitu crnu kosu, i tamne oči.r Bila je to lijepa djevojka. Imala je piercing u nosu, kao mali prsten.

"Sam." nasmiješila sam se, a ona je uzvratila osmijeh.

"Ja sam Sky."

Pored nje je stajao visoki dečko tamnije puti, crne kose koja je bila začešljana prema gore. Nosio je kožnatu, crnu jaknu te traperice sa bijelom majicom. Zašto su svi dečki koje ovdje upoznam tako prokleto zgodni? Tko im je otac? Neki model?

Sky je pokazala na dečka i piknula ga u rame, na što se on okrenuo prema meni. Nasmiješio se i pružio mi ruku.

"Zayn."

Rekao je, a ja sam mu ponovila svoje ime sa smiješkom. Primjetila sam da se drže za ruke. Sky se nasmiješila i stala na prste kako bi ga mogla poljubiti. Aw.

"Pa, sada kada je i Sam u našem krugu prijatelja, možemo sutra otići negdje? Čuo sam da ima boksački meč?"

Niall je predložio. Krug prijatelja?

"Da, u Studiju 40. Jeste za?" Zayn je pogledao Sky pa zatim mene. Pa kako bi mogla reći ne pijancima, kladioničarima i kurvama koji su se gnjecali u velikoj prostoriji da bi gledali dva mamlaza kako se skoro pa ubijaju za novac?

Kimnula sam, što je učinila i Sky.

"Onda dogovoreno. Dogovorit ćemo se sutra." Niall je rekao te nam mahnuo. Pozdravio se sa još ljudi prije nego što je krenuo svojim putem. Pozdravila sam se sa Sky i Zaynom, te sam i ja pošla kući. Nisam vidjela Louisa, no bila sam pre umorna da bi razmišljala o njemu ilj bilo čemu što se tiče škole, brojeva i slova. Nastavila sam hodati, udišući novi, Kalifornijski zrak.

Where The Story EndsWhere stories live. Discover now