34.

3.9K 135 20
                                    

"Nog wat popcorn?" vraag ik aan Cerise. We zitten in de bios en zometeen start de film. "Graag!"
"Dan ga ik nog wat halen. Ben zo terug."

Ik loop uit de zaal en haal nog een doos popcorn. Wat? Mag ik niet daten? Ik weet het, ik weet het. Lucas heeft me gezegd het niet te doen. Ja? So what? Moet ik al zijn orders volgen? Ik kan heus wel voor mezelf beslissen of ik iets wil of niet! Dus, vervloekte gedachten, laat me met rust!

Na diep adem te hebben gehaald loop ik terug de zaal in. De film is net begonnen en de lichten zijn gedimd. "Alstublieft." fluister ik, wanneer ik naast haar ga zitten. "Bedankt."

Midden van de film. Een romantische scène. De protagonist en de antagonist zijn aan het kussen. Vanuit mijn ooghoek kijk ik naar Cerise. Ik ga niet liegen, ze is niet lelijk. Een beetje knap zelfs. Beetje maar.

Dan ineens kijkt ze me ook aan. Weer gaan haar ogen naar die van mij. Links naar rechts, rechts naar links. Dan zoent ze me ineens.  Onverwachts. Ik kan niets doen dan terugzoenen. Dat doe ik dan ook.

Vreemd, dit is iets anders. Zij kust veel zachter en veel rustiger dan Lucas. Die kust niet, die zuigt gewoon je hele mond af. Ik wordt ongemakkelijk. Deze kus duurt te lang.

Ik verbreek hem en doe alsof ik heel erg geboeid ben in de film. Niet dus.

Eindelijk de aftiteling. De fijne, fijne, aftiteling. De lichten gaan weer aan en ik kan weer in Cerise's ogen kijken. Die lachen me vriendelijk toe.

"Wat vond je van de film?" vraagt ze me, als ik haar naar huis wandel. Vlak voor haar voordeur blijven we staan. "Wel oké. Ik heb leukere gezien." zeg ik.

Ze glimlacht en slaat haar armen om me heen. "Volgende keer kies ik." zeg ik en ik druk een kus op haar lippen. Dan nemen we afscheid en loop ik terug naar huis.

Die kus... ik weer het niet. Het voelde niet goed. Maar het moet, ik heb een vriendinnetje nodig. Toch? Ik kan niet de rest van mijn leven afhankelijk zijn van Lucas. Dat kan niet. Dat wil ik ook niet. Toch? Shit.

In mijn bed. Mijn gedachten ver, ver weg. Lucas kust op een beestachtige manier. Alsof hij zijn hele leven in één kus wil gooien. Cerise kust rustig en teder. Alsof ze gewoon weet dat er nog meer zoenen komen. 

Het ergste is: ik weet niet welke van de twee ik erger vind.

Comment/like/share/follow

Addicted to you (boyxboy) ✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu