15.

4.3K 147 3
                                    

Ik maak mijn fiets die voor zijn huis op slot zat los en begin als een gek te fietsen. Ik werp een snelle blik op mijn horloge en fiets sneller. Verdorie! Binnen twintig minuten moet ik op school zijn!

Hijgend kom ik tien minuten later aan bij mij thuis. Mijn ouders zijn al vertrokken en Dorothee is ook al weg. Maar als ik binnenkom staat Alec ineens voor me.

"Dus... hoe was het?" Ik voel mijn wangen rood worden en mijn hart bonst in mijn keel. "Nu niet Alec, ik moet naar school. Ik heb geen tijd." Ik glip langs hem de trap op en gris mijn rugzak van de grond. "Doeg." En ik ben weg.

Vijftien minuten later loop ik hijgend door de gangen van de school. Als ik op de deur klop doet de leraar open. "Jackson. Te laat. Dat wordt nablijven. Ga zitten en volg mee." Fuck. Nablijven! Pap vermoordt me!

"Ja meneer." Zodra ik naar binnen loop wordt het stil. Ik ga helemaal achteraan zitten en de leraar hervat zijn les. Alexandra zit schuin voor me en draait zich naar me om.

"Jax! Waar was je! Ik heb je gebeld maar je nam niet op!" Ik heb nu echt even geen zin om met wie dan ook te praten en doe alsof ik haar niet heb gehoord. Ik haal mijn boek uit mijn rugzak en sla hem open. "Jax! Ik praat tegen je!" Geen antwoord. Uiteindelijk draait ze zich weer om en ontsnapt er een zucht aan mijn lippen. De les gaat traag voorbij en ik heb steeds de neiging om in slaap te vallen...

Als dan eindelijk de bel gaat. Ik sta op en loop met een paar vrienden mee naar buiten. Volgende les. Ik check of ik mijn boek bij heb en loop dan verder. Ik doe alsof ik meeluister met de conversatie van de jongens om me heen, maar eigenlijk ben ik diep verzonken in mijn eigen gedachten.

Laten we lijstje maken, dat maakt het allemaal wat overzichtelijker, niet waar?
1. Pap vermoordt me omdat ik bij iemand ben blijven slapen:
- op een schooldag
- zonder te vragen
- bij een (basically) onbekende
2. Als ik alles aan pap moet uitleggen zit Lucas in de shit, en dat betekent voor mij:
- slaag
- als die flikker zijn bek opentrekt bij Lex ook nog problemen met Lex
- ik zal met open ogen moeten slapen
3. Lex die weet van niets, maar ik wil niet met haar praten. Zoals ik eerder al zei, dit is haar fout. Maar als ik het toch vertel krijg ik:
- problemen met Lex omdat ze me niet gelooft
- problemen met Lucas omdat, ja, moet ik dit echt uitleggen?

Dus je ziet, mijn leven is niet bepaald prettig. En het leven wordt er niet zonniger op...

Comment/like/share

Addicted to you (boyxboy) ✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu