Kapitola devatenáctá

3.6K 128 16
                                    

Vlakem to budou zhruba dvě a půl hodiny. Táta zaparkoval před nádražím a my si s Danielem vyndali tašky a také stan. „Tak zatím tati." Políbila jsem ho na tvář a poté se i s Danielem po boku vydala blíže k nádraží. Vyhlížela jsem Kate, a nakonec ji uviděla.

Rozběhli jsme se k sobě a Kate na mě v podstatě skočila. Vedle ní se krčil Matt, který vypadal unaveně. „Ahoj zlatíčko," řekla mi do vlasů. „Ahoj prde!" „Čau vole!" Rozdíl mezi holkami a kluky! My jsme přesný příklad. „Počkáte tady kočky? My zajdeme koupit lístky." Obě jsme přikývli a kluci se vydali pryč.

Chyběla jsi mi." „Ty mě taky... tak povídej, jak bylo na chatě? Co ten Michael?" S upřeným pohledem do jejích očí jsem se zamyslela. „Mluvil o Stefanovi. Mám piocit, že se stále výdají a baví se." „Myslíš, že budou dělat problémy?" „Nevím, ale mám strach." „A nestalo se ještě něco?" Vím, že Kate lhát nemůžu. Vždy pozná pravdu.

 „Vlastně jo... Mám pocit, že přede mnou Daniel a i můj táta něco tají. Michael měl nějaké hloupé řeči o tom, že mě táta od něčeho drží dál a Charlotte mi zase říkala, že já nejsem jediná s temnou minulostí."

Pozorovala mě s vážnou tváří. „Možná by sis s nimi měla promluvit! S oběma!" „Já vím, jen nevím kdy a bojím se že to zkazím." „Ty to nemůžeš zkazit a navíc... oba dva tě milují!" musela jsem přemýšlet. Vím, že má Kate pravdu, ale nechci si to přiznat. Zasmála jsem se i když mi do smíchu moc nebylo.

Z mého přemýšlení mě vytrhl Danielův hlas. „Tak jedeme holky!" Popadli jsme tašky a vydali se na nástupiště. ,,Za pár minutek nám to jede," zašeptal mi Daniel do ucha, když si kolem mých boku omotal své ruce. Na nástupišti jsme čekali jenom pár minut a už tu byl vlak.

Nacpali jsme se dovnitř a měli opravdu velké štěstí, že našli prázdnou kóji. Daniel a Matt uložili tašky, do poliček, nad nás a my s Kate se pohodlně usadili naproti sobě. Vedle mě se posadil Daniel a vedle Kate Matt, který se k ní opravdu hodně lísal. Byla jsem docela nervózní a musela j pořád přemýšlet nad Michaelem, Danielem a mým tátou.

Nervózně jsem poklepávala nohou a zírala z okna. Ucítila jsem na stehně cizí ruku, byla Danielova. Zahleděla jsem se mu do očí a jeho úsměv mě trochu uklidnil. Pohodlně jsem se o něj opřela a položila si hlavu na jeho rameno.

Hned poté jsem si všimla Kate a jejího pohledu. „Jste tak sladcí! Já říkala, že se dáte určitě dohromady..." S Danielem jsme se na sebe podívali a poté se zasmáli. „Ale rozhodně bys nečekala, že se dáš dohromady se mnou," řekl Matt se smíchem a políbil Kate na tvář. Trochu se zaksichtila a potom Matta dlouze políbila. Se smíchem jsem odvrátila zrak a podívala se na Daniela, který mě pozoroval zamilovaným pohledem. ,,Miluji tě!" zašeptal. Nic jsem neodpověděla a pouze si na něj opět položila svou hlavu. Zavřela jsem oči a rozhodla se trochu prospat.

Konečně jsme byli na místě. Na nástupišti na nás čekali Robbie, Tyler a Kyle. Will a jeho dívka ještě nikde. „Ahoj kluci!" řekla jsem a oni mě všichni zabalili do obrovského obětí. „Ahoj," řekli sborově. „Kde je Will a ta jeho buchta?" zeptal se Matt.

„Will mi psal, prý budou čekat na místě..." ,,Asi se bojí naší reakce," skočila Kate do řeči Robbieho. Je jediné štěstí, že Tyler z nás má jediný řidičák. Táta Tylera nám pronajal menší dodávku, takže by se sem vešli i Will s přítelkyní. Naházeli jsme tašky a stany do kufru a poskládali se do auta. Tyler nastartoval a vyjeli jsme.

Cesta do kempu trvala necelou půlhodinku. Kluci všechno zařídili a Daniel telefonoval Willovi, kde na nás čekají. Will nás navedl ke krásnému místečku blízko u vody. Už tam čekal s přítelkyní, která mi už z dálky někoho velice připomínala. Hubená blondýnka.

Když jsme zaparkovali a já si jí důkladně prohlédla, ihned jsem jí poznala. Vyděšeně jsem se podívala na Kate, která hodně zuřila. Willova dívka byla Kateina a má největší sokyně (Dobře, Kate jí nesnášela víc a tato nenávist byla vzájemná). Tahle holka nám drásala nervy na základní škole. Ludmila Russelová. Největší kráva pod sluncem! Namyšlená, narcistická, egoistická a skutečně otravná holka. Její hlas vždy zněl jako týrání koček.

Vylezli jsme z auta a Ludmila se na nás s ďábelským výrazem usmála. „Ahoj Kate, Emo?!" „Co tady chceš?!" „Jsem tu s Willíčkem, s mojí láskou!" řekla a začala Willovi cpát jazyk do pusy. „Takže, vy se očividně znáte..." Pronesl Matt. Kate se na něj podívala vražedným pohledem a on se zatvářil jako bezbranné štěňátko.

„Dovolte abych se tedy představila vím, fešáci... Jmenuji se Ludmila a vy jste?" zeptala se a při pozorování kluků si skousla ret. Všichni se představili a hned potom se Lumila začala velice smát a objímat všechny kluky. S Kate nám šla pára z uší. Jo, obě dvě vlastníme to čemu se říká, šílená žárlivost! Daniel se na mě podíval stylem už chápu proč ji nemá ráda.

 Naštvaně jsem zavrtěla hlavou a vydala se ke kufru, ze kterého jsem začala vykládat stany. Klukům to dlouho netrvalo a šli mi pomoct. Když byli stany venku, kluci si je rozebrali. Robbie s sebou vzal i pár rybářských křesílek (čtyři).

„Posaďte se dámy a těžkou práci nechte pro nás chlapy," zasmál se Matt. Strašný kašpar tento kluk. ,,Přesně tak to má být!" uchechtla se slečna dokonalá a ihned se usadila do jednoho z křesílek.

Kate vypadala skutečně naštvaně a tak se jen s rukama zkříženými na prsou usadila v béžovém křesílku. Měli jsme přímý výhled na kluky, kteří se prali se stany. „Rozhodně se mi to tu líbí... Je tu pěkný výhled!" zasmála se Ludmila a opět si jazykem navlhčila rty. Kate se lehce nadzvedla, ale já ji svou rukou zadržela.

Seděla jsem uprostřed těchto znepřátelených hromádek. Ludmila a Kate! Válka mezi blondýnkou a brunetkou. Ludmila hlasitě vydechla, nasadila si sluneční brýle a uvelebila se v křesílku jako nějaká Barbie, před svým domem snů. Kate rukama naznačovala co všechno by jí udělala a já jen zamilovaně pozorovala Daniela při práci. Je tak roztomilý, když bedlivě přemýšlí.

Nejspíš jsem na něj musela zírat skutečně upřeně, když jsem tím přilákala jeho pozornost. „Copak princezno? Chcete si jít svůj zámek postavit sama?" „To rozhodně ne, když vidím, jak vám to jde můj princi." Rošťácky se usmál a já z toho úsměvu byla úplně vedle.

Klukům to trvalo asi půl hoďky a stany byli postavené. Nejvíce se s tím popral asi Will. Všimla jsem si i menšího ohniště jenom kousek od Kyleova stanu. „Vidíte? Večer si můžeme udělat táborák," řekla jsem a rukou lehce ukázala směrem na ohniště.

Ludmila se vzpřímeně posadila a brýle si posadila na hlavu. „Alespoň bude příležitost, abych vám zahrál na kytaru," uchechtl se Will a nervózně se poškrábal na zátylku. „Willíček umí nádherně hrát!" rozplývala se Ludmila. Všimla jsem si, že Kate už opět protáčí oči. Očividně ji skutečně nemůže vystát.

Kluci se posadili kolem nás na zem a pozorovali nás, jako film v kině. „Co je?!" zeptala se Kate. „Odkud se znáte?" Kate a Ludmila se na sebe podívali vražednými pohledy. „Chodili jsme spolu na základku," řekla Ludmila a podívala se na Kate jako kdyby vlastně ani nevěděla proč jí tak nesnáší.

Ludmila Kate vždy ponižovala, zesměšňovala a jelikož se Kate nenechala, nenáviděla jí za to. „Nejhorší léta mého života!" dodala Kate otráveně. Všichni jsme je pozorovali jako nějaký napínavý film. „Nápodobně kočičko!" Kate lehce zavrčela. „Dobře holky to stačí!" Skočila jsem do to. „Nehodlám tu pozorovat nějakou bitku!" 

Černá ovce ¤ (Dokončeno)Kde žijí příběhy. Začni objevovat