20. Újabb harc

51 1 0
                                    

Épp a Szajnánál ült a kis csapat, mikor sikoltásokat hallottak. Savvy, Carly, Mari, na meg Adrien mindenkit biztonságos helyre húzott gyorsan, azután elváltak azzal a címszóval:

- Mennem kell! - és mindenki egy-egy sikátorban termett.

- Már megint egy akuma? Miért pont olyankor kell jönniük, amikor a sajtomat eszem? - méltatlankodott Plagg, miközben egy félig megevett camambert-t fogott.

- Nem mi választjuk az időpontot. Na de elég a zabálásból! Plagg, karmokat ki! - kiáltotta Adrien és néhány másodperc múlva már Fekete Macska állt ott.

Eközben egy másik helyen Savvy és Balu között is lezajlott egy ilyesféle furcsa párbeszéd.

- Savvy…még ezt az egy málnát. Kérlek! - mutatott bociszemeket a kwami, de a lány csak a derekára rakta a kezét.

- Nincs erre időnk! Balu, szőrmét fel! - mondta ki a varázsszavakat a lány is és Maci ott is termett.

Marinette és Carly is eközben átváltoztak Katicává és Majmocskává, majd a négy szuperhős az egyik tetőn találkozott.

- Ezek a gonoszok soha nem nyugodhatnak, mi? - nevetett Macska, mire a lányok is nevettek.

- Úgy tűnik. De ahogy láttam, a mostani könnyen elhúzhatja a nótánkat - viccelődött Carly is.

- Mi a terv? - kérdezte a medvehős, miközben csak mosolygott az előbbi két beszóláson.

- Szerintem letörhetnénk egy kicsit az önbecsülését - vázolta fel az ötletet Katica, miközben kénytelenek voltak szétválni a feléjük tartó fegyverek miatt.

A majomhős éppen lefelé esett a tetőről, egyenesen  Matt karjaiba, idétlenül vigyorogva a srácra.

- Nem is tudtam, hogy a majmok tudnak repülni! - nyögte be Mike, mire a többiek eléggé furcsán néztek rá.

- Örülünk, hogy beugrottál! - üdvözölte Josh, miközben Matt letette a lányt.

- Köszi, én Majmocska vagyok, Párizs egyik hőse, legalábbis azt hiszem - majd így folytatta - Szükségem lenne dobra és dobverőre - nézett csillogó szemekkel a mellette álló srácokra.

Macska, Katica, és Maci bőszen harcoltak az újabb akumatizált ellen, amikor messziről dobolást hallottak egy terepjáróról, ami feléjük közeledett.

A furgont Matt vezette, mellette Josh, hátul Mike és Majmocska dobolt. Mindenkinek tátva maradt a szája, mire Macska megszólalt.

- Azta, jól nyomja! - mire Katica helyeslően bólintott.

- Hajrá Majmocska! - biztatta Maci is. Ezzel kezdte elvonni az akumatizált figyelmét, miközben a srác mögé lépett és elszedte tőle az akumatizált tárgyat és átpasszolta Katicának, aki a szokásos procedúrát hajtotta végre.

Majd mikor már minden rendben volt, visszamentek a suliba a srácokkal és már vissza is változtak.

Carly oda ment Ianhez.

- Én sajnálom, ami történt, nem akarom, hogy azt gondold, hogy átveszem a helyed, mert nincs így! - nézett a magas, göndör srácra,aki bűnbánóan tekintett vissza rá.

- Én tartozom bocsánatkéréssel és szeretném odaadni a szerencse dob verőmet - majd a lány kezébe nyomta, aki biztatóan mosolygott rá.

Ezután az öltözőbe vette az irányt, ahol a Marinette által tervezett ruhájába bújt, majd felkészült. Mikor kinézett a függöny mögül, már nem tűnt bátornak. A srácok már beálltak a koncert kezdéséhez, és már csak a lányra vártak, akit sehol sem találtak.

- Na majd én megkeresem! - mondta a többieknek Matt, majd Carly után indult. Meg is találta egy embermagasságú cserepes tuja mögött - Hát te? Mit csinálsz itt?

- Één..mindjárt megyek. Csak még..megszámolom a tuja leveleket! - mondta gyorsan ki a végét a lány, mire a fiú elnevette magát.

- Lámpalázad van, ugye? - kedvesen mosolyogva kérdezte, mire a lány bólintott - De csak úgy győzheted le, ha kiállsz oda mellénk.

- Nem! El fogom rontani! - próbált volna elfutni a másik irányba Carly, de a karjánál megfogta a fiú.

- Ha nem jössz, akkor én viszlek - vigyorgott és átvetette a vállán a lányt. Így indult el a többiekhez, akik nagyon furcsán nézték a párost.

- Mi ez az egész? - kérdezte Mike, melyre Matt válaszolt is:

- Egy kis lámpaláz-vészhelyzet van. De mindjárt jobb lesz, higyj nekünk - mondta most Carlynak, miközben leültette a dobfelszereléshez.

A többi srác is kedvesen mosolyogva mondta ugyanezt, mire Carly is elmosolyodott.

- Remélem - majd felment a függöny és elkezdődött a koncert, ami valami fenomenálisra sikeredett.

A közönség ujjongott, Carly nevét is kiabálták már, ami a lánynak nagyon jólesett.

Ahogy a végén már összepakoltak és felöltöztek normál ruhába, a fiúkkal számot cserélt a lány és haza is vitték kocsival. Még mielőtt bement volna a házba, szintén Matt, kiugrott a kocsiból és megállította.

- Mi az? - kérdezte meglepetten a lány.

- A fiúkkal megbeszéltük, hogy a turnéra ha van kedved, eljöhetnél velünk beugrónak. Mit szólsz? - félve nézett a lányra a fiú, de akkor a nyakába ugrott szinte Carly.

- Igen igen! - kiabált vidáman.

- Css..Ne olyan hangosan - nevetett a másik - Jó éjt - mosolygott Matt és beszállt a kocsiba.

- Neked is - mondta még Carly is, majd boldogan lépett be a házba és a szobájában odaadva egy banánt Zabounak, átöltözött pizsibe és be is dőlt az ágyba.

Miraculous - Két lány PárizsbanWhere stories live. Discover now