1. Ösztöndíj Párizsba

145 6 1
                                    

Paris, en France, le 1 septembre 2017
Le lycée de Gustave Doré

Marinette két dobozzal a kezében (melyben sütik lapulnak) az iskola felé rohan. Nem vesz észre véletlenül egy követ és megbotlik…közvetlen Adrien karjaiba. Mikor meglátja ki kapta el, elpirul és zavarba jön.
- Ne haragudj Adrien, nem akartam beléd..mármint rád esni! Csak siettem, mert késésben vagyok.
- Nem vagy késésben, hiszen fél nyolc van - válaszolt Adrien és mutatta óráját.
- De hiszen… - megnézte ő is az óráját, mely viszont fél kilencet mutatott, majd kicsit dühös arccal felkiáltott - TIKKI!
- Hogyan? - nézett furcsán Adrien, de Plagg gazdája zsebében felfigyelt erre, ám úgy gondolta, hogy a fiúnak magától kell rájönnie.
- Semmi semmi! - felelte gyorsan Marinette, majd mosolyogva ránézett a táskájából kikandikáló lényre.
- Akkor bemegyünk? - kérdezte Adrien.
- Persze - és bementek.

Mikor Mari és Adrien beléptek a terembe, Chloé dührohamot kapott.
- Marinette, miért akaszkodsz folyton Adrienre? - nyávogta.
- Nem akaszkodott rám, én magam ajánlottam fel neki, hogy együtt jöjjünk be - védte meg a fiú Marinettet, közben Chloé tátogott, mint a hal, mialatt Mari megköszönte a fiúnak, hogy megvédte és leültek.

Ekkor a tanárnő két lánnyal a háta mögött lépett be a terembe.
- Jó reggelt gyerekek! Itt vannak mögöttem az új osztálytársaitok, akik ösztöndíjjal iskolánkban tanulhatnak: Sauvanne Saulier és Geneviève Candela Bouvier. Kérlek titeket mondjatok néhány szót magatokról - kérte a lányokat.
- Sziasztok, Carly vagyok. Sevillából jöttem és a szüleim divattervezők. És szeretem a camambert - mutatkozott be az egyik lány, aminek a végére Plagg Adrien zsebében majd kiugrott a bőréből. Utána Sauvanne következett, elég halkan beszélve:
- Sziasztok Sauvanne vagyok… - viszont Chloé beleszólt:
- Mi az, nem hallottam! - erre Adrien megvédve Sauvanne-t mondta:
- Figyelj jobban! - így Chloé abbahagyta mérgesen, Sauvanne meg hálásan nézett a fiúra.
- Mindenki csak Savvy-nak hív. Saint-Tropez-ból jöttem és a szüleim egy híres hotel tulajdonosai, amit rólam neveztek el, ez a Sauvanne Soulier Hotel - mikor végzett, a tanárnő mondta mindenkinek, hogy álljon fel, a cuccuk még ott maradhat és ha végleges az ülésrend vihetik oda a táskájukat.
- Nos, Adrien és Marinette ide előre - mutatott a padra és a páros odaült - Mögéjük Savvy és Alya, azután Claude és Emmanuel, Juleka és Kim, majd Mylène Ivannal. A másik oszlopban elöl Carly Chloéval, mögéjük Nino és Max, Sabrina és Alix, Rose és Nathaniel és a leghátsó sorban Lila egyedül.
Mikor mindenki helyet foglalt, mindenki mosolygott a párjára, még Carly és Chloé is.

Szünetben az osztály a belső udvaron gyűlt össze a két új lány köré és mindenki adott valami ajándékot.
Először Adrien lépett oda a lányok elé.
- Az apám fellépőruhákat tervezett a Big Time Rush bandának és ezért kaptam VIP-jegyeket, de mivel nekem nem kell, ezért szeretném nektek odaadni. Szeretitek ezt a bandát? - kérdezte, mire a lányok rávágták:
- Igen! - és Savvy a nyakába ugrott, mire Adrien meglepődött fejjel mondta:
- Oh, ennek örülök, hogy tetszik - azután a lány lejött a nyakából.

Marinette következett az ajándékozásban 1-1 doboz macaronnal.
- Az apukáméknak van egy péksége és be szoktam segíteni nekik. Ezért sütöttem 100-100 darab macaront. Remélem ízleni fog - mondta a lány, utana Carly kivett egyet a dobozból és megkóstolta. Még le se nyelte, de már könnyező szemmel a boldogságtól mondta a cukrászlánynak:
- Ez mennyei! - és Marinette megnyugodott.

A macaron után Nino adta oda az ajándékát. Egy-egy CD-t.
- Ezeken válogatott zenék vannak, amiket én válogattam össze nektek és Adrien kicsit besegített az aláírások gyűjtésével rá. Van Jagged Stone, Big Time Rush aláírások… - de nem tudta befejezni, mert Savvy és Carly elkiáltották vidáman magukat az aláírásokat nézve:
- Kendall! James! - és Ninot is megölelték, mire Nino nevetve mondta:
- Jól van spancikáim!

Ekkor Alya két újsággal a kezében állt eléjük:
- Én szerkesztem a suliújságot és írtam egy-egy cikket rólatok is. Itt vannak a cikkek közvetlen Párizs két szuperhősének képe mellett - a lányok mosolyogva elvették és megköszönték a cikket róluk.

A következő Nathaniel volt, aki rajzot adott nekik.
- Találtam rólatok a neten képeket és lerajzoltalak titeket - adta át a fiú a rajzokat, amiket a lányok úgyszintén kedvesen megköszöntek.
- Wáó! Nagyon tehetséges vagy! - mosolygott Savvy, amitől Nathaniel elpirult.

Chloé és Sabrina állt eléjük először üres kézzel:
- Jaj ne, még nem érkezett meg az ajándék nektek! - de azután végül mégis előkerült a hátuk mögül - Csak vicceltem. Gondoltam ez minden lánynak jól jön - és Chloé Savvy-nak, Sabrina pedig Carly-nak adott egy-egy naplót: az egyik halványrózsaszín volt, a másik kék és aranyszínnel volt ráírva a nevük.
Megköszönték a lányok ezt is, majd következett Rose és Juleka ajándéka.

- Az osztályból sokan nem tudták, hogy pontosan minek örülnétek, így mindenki aláírt egy-egy üdvözlőlapot nektek, amik hátoldalára Nathaniel és Marinette rajzolt rózsákat. Reméljük tetszeni fog itt és üdv a suliban! - mosolygott Rose és a lányok megöleltek mindenkit.

- Nagyon köszönjük a kedves fogadtatást - mosolyogtak a lányok - És az ajándékokat nagy becsben fogjuk tartani - fejezték be a köszönetnyilvánítást.

Ekkor becsöngettek. Még egy órát kellett itt maradniuk, azután hazamehettek. Savvy és Carly Adriennel sétáltak a fiú kocsijához, mivel nála fognak lakni. Mikor hazaértek, megtudták mely szobák lesznek az övéik, majd kipakoltak, lefürödtek és szép lassan el is aludtak.

Ennyi lenne az első fejezet. Remélem tetszett. 😊

Miraculous - Két lány PárizsbanWhere stories live. Discover now