24. Bölüm: Davet

1.4K 88 14
                                    

*DÜZENLENDİ*

multide Alaz ve Simal var :)

keyifli okumalar...

**************

Geçmişi unutmayacaksın aslında... Onunla yaşamayı bileceksin. Benim içinde bu kolay olmayacak ama bir şekilde olacak. Ve ne kadar daralsam da yorulsam da pes etmeyeceğim. Ben babamın güçlü kızıysam bunu kendime de göstermem gerek çünkü.

Selim abi sağ olsun beni kısa sürede getirmişti. Biraz geç kalmış olsam da bir şey kaçırdığımı sanmıyordum. Derin bir nefes alarak ışıklarla aydınlatılan kısa yolda yürüyüp kapıda davetlileri kontrol eden kadın ve erkeğe adımladım. Bana gülümserlerken kadın dosyayı eline alıp bana baktılar. "Simal Aksoy" dememle kadının listenin üzerinde gezinen eli durup mahcupça bana baktı. "Çok özür dilerim Simal Hanım. Sizi bilmedi-" derken samimi bir şekilde sözünü kestim. "Hiç önemli değil."

İçeri girdiğimde paltomu çıkarıp görevliye bıraktıktan sonra merdivenlere döndüm. Merdivenlerden aşağıya inilerek salona giriyorduk. Tekrar derin bir nefes alıp merdivenleri inmeye başladım. Allah'ım sen bana yardım et.

İşte başlıyoruz...

Bacaklarım heyecandan titrerken belli etmemek için büyük bir çaba harcıyordum. Salonun kalabalık oluşu beni korkuturken ister istemez birkaç yüz bana dönmüştü.

Merdivenleri bitirerek etrafıma bakınırken aradıklarımı bulmam çok zor olmamıştı. Onlara doğru yürümeye başladığım sırada beni ilk fark eden Derin oldu. Önce afalladı ardından heyecanla gülümserken işaret parmağımı dudaklarıma koyarak sessiz olması için işaret yaptım.

Onların hemen yanında da Alaz, babam, Mithat amca ve Mirat amca bir şeyler konuşuyorlardı. Aramızda çok az bir mesafe kalmasıyla Mithat amca konuştu. "Her şey çok güzel olmuş oğlum. Gerçekten harika. Tebrik ederim."

Alaz bir şey söyleyemeden "Ben çok beğenmedim sanki. Kaç puan kırıyoruz?" Diyerek yanlarında durmamla hafifçe gülümsedim. Gözleri şaşkınlıkla beni buldu.

"Kızım." Babamın gözlerindeki şaşkınlıkla karışık mutluluğu görmek tüm gerginliğimi alıp götürmüştü. Yanıma gelerek bana sarılınca bende ona sarıldım sımsıkı.

"Geç kalmak istemezdim ama anca yetiştim." Diyerek ayrıldım.

"Geldin ya o yeter... İyisin demi?" Dedi gülümseyerek. Başımla onayladım.

"Hoş geldin Simal." diyen Mithat amcaya bakarken Alaz'ın hâlâ gerçek miyim diye öylece bakıyordu. "Hoş buldum."

Herkesle sarıldım desem yalan olmazdı sanırım. Güneş teyzeler, kızlar, Cenkler derken tek bir kişi hariç Alaz... O sadece bakıyordu.

"Simal?" diyerek şaşkınlıkla yanımıza gelen Eslem'di. Gülümseyerek ona da sarılırken "Hoş geldin. Harika bir sürpriz oldu." dedi.

Ayrılırken onunla gelen mavi gözlü hafif yapılı erkek dikkatimi çekerken yüz yapısının Yeşim teyzeye ne kadar benzediğini fark ettim. "Bir ben tanışmıyorum galiba bu güzel kızla." Diyerek karşımda durduğunda babam hafifçe boğazını temizledi.

Gözleri babama kayarken gözleri bir miktar büyürken "Oouv baba." Diye mırıldandı. Ama sesi 'Baba faktörü' der gibi çıkmıştı. "Senin kızın değil mi Koray amca? Bende öyle tahmin etmiştim zaten. Güzel kız derken güzel kız kardeşim diyecektim ki, sen böyle bir boğaz temizledin ya ben o yüzden sustum. Gerisini getiremedim. Yoksa dünya ahiret mars bacım olur." Diye saçmalarken herkes güldü. Sıkkın bir nefes verirken Mirat amca kolunu omzuna koydu.

Kuzey Yıldızı (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin