VII. Vestea de necrezut

568 50 22
                                    

Ok, va anunt de acum ca va fi un moment Drarley! Stiu ca scrie mult, dar  merita, si sfarsitul e super... pam pam pam...👍

Toata lumea era super agitata. Prin multimea de copii care se ingramadea sa isi ia sacii de dormit, vuia un sentiment de panica. Am simțit cum mă cuprind mii de fiori și m-am dat mai aproape de Hermione, privind înapoi, spre hol. Black fusese în castel... Iar eu fusesem singura în biblioteca...

- Sa ramanem impreuna, ne spuse Ron.

Am luat patru saci de dormit si ne-am dus intr-un colt, mai aproape de masa profesorilor. Pe Podium erau saci de dormit, de asemenea. Probabil că profesorii aveau sa doarmă cu noi, să ne protejeze.

- Credeti ca Black este încă în castel? sopti Hermione ingrijorata.

- Dumbledore asa crede... uitați-vă ce repede vorbește cu Snape! zise Ron.

M-am răsucit în sacul meu de dormit și l-am urmărit pe domnul director - se consulta cu Snape, care ținea bagheta în mână, pregătit pentru orice.

- Ce noroc am avut ca a intrat in noaptea asta... Singura noapte in care nu eram in Turn... murmura Hermione, cu mainile sub cap.

- Probabil ca a pierdut notiunea timpului... am zis eu in soapta.

Hermione se cutremura. In jurul nostru, toti se intrebau acelasi lucru... Cum de intrase?

- Poate ca e maestru in Aparitii, spuse unul de la Ochi-de-soim.

- Sau s-a deghizat...

- Da, sau a intrat in zbor.

- Pentru numele lui Dumnezeu, eu sunt singura care a citit ''Hogwarts-scurta istorie''? izbucni Hermione.

- Probabil, facu Ron, cu ochii atinititi spre tavanul instelat. De ce?

- Pentru ca nu ai cum sa intri asa la Hogwarts! Nu poti sa Apari, nu ai cum sa treci de Dementori, este o vasta patura magica in spatele acestei povesti, spuse Hermione atotstiutoare. Voi chiar nu stiati?

- Eu da, am zis incet.

- Pe bune? izbucni Ron.

- Apropo de citit, ghiciti ce puteri am... am murmurat.

- Zi-ne odată! a făcut Harry, entuziasmat.

- Sunt o Banshee, adica o prevestitoare a morții, zâna morții. Vreau sa zic ca am citit un rezumat si spunea ca eu țip atunci cand cineva a murit sau urmeaza. Sunt o Banshee, pentru ca am tipat cand am omorat acel om, am explicat. Mi-am amintit asta din jurnal.

- Harley, nu se stie sigur ce e cu acel om... zise Hermione.

- Ba da, am zis si am scos jurnalul. Aici era acea amintire. Omul ma chinuise la matusa acasa dupa ce imi stersese memoria si imi spusese sa o omor. Dar eu am intins mainile spre el si am strigat Avada Kedavra . Nu am facut-o asa... pur si simplu. Mi-am aparat matusa.

- Deci, poti sa omori cu acel tipat, concluziona Ron.

- Da, chiar si pe mine... am spus si am adormit instant.

***

Dupa vacanta, profesorul Lupin nu se aratase la ora. Venise Snape,mai rau ca de obicei si incepuse sa ne predea despre varcolaci. Nu vreau sa va retin cu detalii, pentru ca trebuie sa trec la ceva important.

***

- Urcati pe maturi! striga Madame Hooch.

Era meciul "Cercetasi contra Astropufi" . Ploua de rupea si nu prea se vedea nimic. Bine ca Hermione ii vrajise ochelarii lui Harry ca sa respinga apa.

Harley Potter #3- Secrete dezvaluiteWhere stories live. Discover now